Α. Τσίπρας σε Μπαν Κι Μουν: Να διατηρηθεί η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας [VIDEO]

Δίνουμε μάχη να διατηρηθεί η συμφωνία με την Άγκυρα για το προσφυγικό δήλωσε ο πρωθυπουργός στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα, ενώ πρόσθεσε πως χάρη στην συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας έχουν μειωθεί οι ροές προσφύγων, μηδενίζοντας τους θανάτους ανθρώπους στα νερά του Αιγαίου.

“Πετύχαμε μία δύσκολη συμφωνία, δίνουμε μάχη να διατηρηθεί. Έχουμε καταφέρει να σταματήσουν οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές και να χάνονται καθημερινά άνθρωποι στα νερά του Αιγαίου. Ελπίζω ότι και με τη δική σας προσπάθεια

θα καταφέρουμε να διατηρθεί η συγκεκριμένη συμφωνία”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Για το Κυπριακό, ο κ. Τσίπρας είπε: «Είναι καιρός να βρούμε μια δίκαιη και βιώσιμη λύση. Ο ρόλος του ΟΗΕ είναι σημαντικός σε αυτή την κατεύθυνση».

ΜΠΑΝ ΚΙ ΜΟΥΝ: Αρωγός η Ελλάδα σε πολλούς ανθρώπους στο μεταναστευτικό

Είναι τιμή μου που βρίσκομαι για δεύτερη φορά σε αυτήν την χώρα. Είμαι εδώ για να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για την προσπάθεια της Ελλάδας, για την προσπάθεια του ελληνικού λαού για την γενναιοδωρία του και για το ότι κατόρθωσε να σταθεί αρωγός σε πολλούς ανθρώπους στους οποίους έδωσε την υποστήριξή του, ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, κατά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Είμαι εδώ για να συζητήσουμε πιο στενά πώς μπορούμε να εργασθούμε με πιο αποτελεσματικό τρόπο, είπε ο γγ του ΟΗΕ, κάνοντας λόγο για μια πολύ δύσκολη κατάσταση που αφορά μισό εκατομμύριο ανθρώπων το περασμένο έτος, ένα σημαντικό αριθμό φέτος λαμβάνοντας υπόψη και την συγκυρία στην Ελλάδα.

«Επιτρέψτε μου να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου για την δική σας ηγετική στάση, για τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις καθώς και για την πολιτική προς την βιώσιμη ανάπτυξη.

Ελπίζω μέσα από αυτές τις μεταρρυθμίσεις η χώρας σας να μπορέσει να επιτύχει τη βιωσιμότητα που τόσο επιθυμεί το ταχύτερο δυνατό», ανέφερε, επίσης, ο κ. Μπαν Κι Μουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα