Α. Τσίπρας: Είδε τον Πρόεδρο του ΣτΕ και την Εισαγγελέα διαφθοράς – «Οποιος έκλεψε δημόσιο χρήμα να το επιστρέψει»

[UPD] Εδώ και τρία χρόνια παραβιάζεται το Σύνταγμα, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα μετά την σημερινή συνάντηση του με το πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήρη Ρίζο.

Ο κ. Τσίπρας συνοδευόμενος από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

συναντήθηκε και με την εισαγγελέα κατά της διαφθοράς κυρία Ελένη Ράικου.

Μετά τη συνάντησή του με την κυρία Ράικου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε: «Όποιος έκλεψε δημόσιο χρήμα να το επιστρέψει. Η προσπάθεια των εισαγγελέων είναι προσπάθεια εξυγίανσης του δημόσιου βίου». Και παράλληλα πρόσθεσε «δεν ξέρω αν μπορούν όλοι να τα επιστρέψουν, αλλά θα έρθει κάθαρση και τιμωρία».

Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος του ΣτΕ δήλωσε: «Η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα στο δικαστήριό μας ήταν πολλαπλώς χρήσιμη και δημιουργική. Πρώτον, διότι μας έδωσε την ευκαιρία της άμεσης προσωπικής επαφής και την ευκαιρία της εξηγήσεως του ρόλου του ΣτΕ σε περίοδο παρατεταμένης και ποικίλης κρίσεως. Της οποίας πιθανόν ο πυρήνας να είναι η κρίση του Δικαίου. Δεύτερον, διότι, στο πλαίσιο αυτό, είχαμε τη δυνατότητα να επισημάνουμε τις δυσκολίες του δικαστηρίου να επιλύει όλο και περισσότερο οξυμένες διαφορές των πολιτών με το Κράτος, οι οποίες κατά το μεγαλύτερο μέρος αναφέρονται στην τήρηση του Συντάγματος».

Εξηγήσαμε επίσης, συνέχισε ο κ. Ρίζος, την μεγάλη πίεση που δέχεται το δικαστήριο τόσο από μία εκτεταμένη και ασταθή νομοθεσία όσο και από τις δυσμενείς πραγματικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα, γεγονότα που δυσχεραίνουν σε μεγάλο βαθμό την άνετη ερμηνεία και εφαρμογή του Συντάγματος».

Εν όψει αυτών, τόνισε ο κ. Ρίζος, «παρεκάλεσα τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, να συμβάλει, σε όσο μέρος του αναλογεί και βεβαίως με τους ιδιαίτερους τρόπους που ακολουθεί η Πολιτική, στην ενίσχυση του θεσμικού ρόλου του δικαστηρίου, ως εγγυητή της πραγματικής λειτουργίας του συνταγματικού κράτους».

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ:

Την εισαγγελέα κατά της διαφθοράς κυρία Ελένη Ράικου θα επισκεφθεί το μεσημέρι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος και από άλλα στελέχη – βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο Εφετείο Αθηνών και θα ζητήσει από την κυρία Ράικου ενημέρωση για την πορεία υποθέσων διασπάθισης δημόσιου χρήματος.

Μάλιστα στη συνάντηση θα παρίστανται όλοι οι εισαγγελείς που διερευνούν τέτοιες υποθέσεις.

ΠΑΣΟΚ: Περίεργη η συνάντηση Τσίπρα…

Ανακοίνωση με αιχμές εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ:

«Περίεργη θεσμικά η συνάντηση του Α. Τσίπρα με τον Πρόεδρο του ΣτΕ και κατά μείζονα λόγο η συνάντηση με την εισαγγελέα κ. Ράϊκου.

Οι δικαστικοί λειτουργοί δεν μπορούν να αρνηθούν μια συνάντηση που ζητείται, το θέμα είναι γιατί επιδιώκεται από τον κ. Τσίπρα η δημιουργία εντυπώσεων που δυσκολεύουν το έργο της Δικαιοσύνης.

Οι θεσμικοί παράγοντες της πολιτείας είθισται να συναντώνται με τους προέδρους των ανώτερων δικαστηρίων και τον Εισαγγελέα του ΑΠ εν σώματι καθώς και με τις διοικήσεις των δικαστικών ενώσεων».

Original article: Α. Τσίπρας: Είδε τον Πρόεδρο του ΣτΕ και την Εισαγγελέα διαφθοράς – «Οποιος έκλεψε δημόσιο χρήμα να το επιστρέψει».

Keywords
Τυχαία Θέματα