Α. Τσίπρας: Ποιόν εννοεί όταν μιλά για Τσιριμώκους;

Δεν εννοούσε τον Φώτη Κουβέλη ο Αλέξης Τσίπρας, όταν μίλησε για Τσιριμώκους, σημείωσε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του Γ. Μπαλάφας.

Μιλώντας στον Βήμα FM, και ερωτηθείς για τη φράση τη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μπαλάφας ανέφερε:

«Προφανώς όχι (σ.σ. δεν εννοούσε τον Φ. Κουβέλη). Θέλω να πω με κατηγορηματικό τρόπο ότι οι διεργασίες σ’ αυτό το χώρο μάς ενδιαφέρουν ιδιαίτερα, όταν

κινούνται σε πλειοψηφικές κατευθύνσεις και απόρριψης της δορυφοριοποίησης περί τον Σαμαρά και την αυτονομία και τις ανταγωνιστικότητές τους, αλλά με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά».

Χθες, στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας, αναφέρομενος στο ζήτημα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, έκανε λόγο για σίριαλ, βγαλμένο από τα παλιά, για «ένα σαφάρι εξαγορά υποστήριξης ψήφων, ενδεχομένως και εξαγοράς συνειδήσεων, που στους παλιότερους παραπέμπτει στη δεκαετία του ’60».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως «απώτερος στόχος είναι η διαιώνιση της μνημονιακής πολιτικής και η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από μια ετερόκλητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που μόνο την πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν θα εκφράζει» και πρόσθεσε:

«Είμαστε βέβαιοι ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας σοβαρός άνθρωπος που θα προθυμοποιηθεί να υποδυθεί τον σύγχρονο Τσιριμώκο της αυλής των μνημονίων, για να δεχτεί να εκτεθεί ως υποψήφιος πρόεδρος σ’ αυτή την εμποροπανήγυρη».

Original article: Α. Τσίπρας: Ποιόν εννοεί όταν μιλά για Τσιριμώκους;.

Keywords
Τυχαία Θέματα