Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: Ποιές απαντήσεις θα κληθεί να δώσει στη ΔΕΘ

Πυρετωδώς εργάζονται στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο όπου θα παρουσιαστούν οι κυριότερες πτυχές του προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μέτρα που ο Α. Τσίπρας έχει ήδη εξαγγείλει ή πού θα ακούσουμε για πρώτη φορά θα βρεθούν στο …”μικροσκόπιο”

των δημοσιογράφων που αναμένεται να πιέσουν για απαντήσεις ως προς την κοστολόγηση και την συγκεκριμενοποίηση των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Α. Τσίπρας καλείται να αναλύσει και να δώσει απαντήσεις για:

τη δέσμευση για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και πως θα είναι ο νέος φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας που θα θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και με τι αφορολόγητο όριο.

τον τρόπο που θα αρχίσει η σταδιακή αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων, πόσο θα κοστίσει η εξαγγελία αυτή και πού θα βρεθούν τα χρήματα.

το πού θα χρηματοδοτηθούν νέες θέσεις εργασίας και πώς θα δημιουργηθούν αυτές.

την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ που συζήτησε με τον ΣΕΒ και ποια θα είναι η επιβάρυνση του δημοσίου από το «αντάλλαγμα» προς τις ενεργοβόρες βιομηχανίες, προς τις οποίες υπόσχεται μείωση του ρεύματος.

τις εξαγγελίες στα θεσμικά μέτρα, όπως η επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η κατάργηση των αντεργατικών νόμων, η κατάργηση των απολύσεων και της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο, αλλά και την αποκατάσταση όσων παρανόμως απολύθηκαν.
Keywords
Τυχαία Θέματα