Α. Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλει με ασφάλεια την χώρα απ’το μνημόνιο

ΟΜΙΛΙΑ Α. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ 25o ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ “Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ”: «Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο συνέδριο του ελληνοαμερικανικού εμπορικού επιμελητηρίου.

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν επιχειρεί να επιβάλλει απλώς μια συγκεκριμένη και αποτυχημένη οικονομική πολιτική. Επιβάλλει, μια τιμωρητική πολιτική στην Ελλάδα,

παραδειγματική για όλη την Ευρώπη. Τα νέα, μόνιμα μέτρα λιτότητας που θα επιβληθούν από 01.01.2015, δεν έχουν επιστημονικό ή τεχνοκρατικό ειρμό. Έχουν μόνον πολιτικό στόχο. Να αποδείξουν ότι η χώρα μας πρέπει να μετατραπεί σε μόνιμη βάση σε μια κοινωνία διχασμένη, με μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού στο περιθώριο».

Εκτίμησε ότι μόνο με αλλαγή πολιτικής η Ελλάδα θα ξαναβγεί στις αγορές. Με άμεσο τερματισμό της λιτότητας, με στροφή στην ανάπτυξη, «κούρεμα» του χρέους και σημαντική ελάφρυνση του ετήσιου κόστους εξυπηρέτησής του». Προσέθεσε ότι «οι αγορές δεν τιμολογούν τον κίνδυνο από την αλλαγή πολιτικής. Δηλαδή, δεν τιμολογούν την ανάπτυξη ως κίνδυνο. Τιμολογούν, όμως, ως κίνδυνο το μη βιώσιμο δημόσιο χρέος, την αστάθεια της σημερινής κυβέρνησης διότι δεν μπορεί να βρει 180 βουλευτές που θα επιτρέψουν τη συνέχιση αυτής της πολιτικής και την παντελή έλλειψη αναπτυξιακού σχεδίου».

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «ο κ. Σαμαράς δεν τολμά να υπενθυμίσει ούτε καν τη δική τους απόφαση. Στο Eurogroup,στις 27.11.2012, για μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, αμέσως μετά την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων. Και ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος, ωσάν να είναι εκπρόσωποι των δανειστών και όχι η ηγεσία μιας υπερχρεωμένης και δανειζόμενης χώρας, πλειοδοτούν σε δηλώσεις ότι το δημόσιο χρέος της χώρας μας είναι δήθεν βιώσιμο. Αφαιρούν έτσι εκ των προτέρων το αντικείμενο της διαπραγμάτευσης».

Εκανε λόγο για ένα Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων και ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, που ο ΣΥΡΙΖΑ ονομάζουμε το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης».

Με το πρόγραμμα αυτό θα αντικαταστήσουμε το Μνημόνιο από τις πρώτες κιόλας μέρες της νέας διακυβέρνησης, προτού και ανεξάρτητα από την έκβαση της διαπραγμάτευσης».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δε καταθέτει μια ανεύθυνη στρατηγική διακινδύνευσης, αλλά μια στρατηγική διεκδίκησης με ασφάλεια, μέσα σε ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο, όπου ωριμάζει ολοένα και περισσότερο η ανάγκη της αλλαγής στρατηγικής», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα