Α. Τσίπρας: «Μαγειρεύουν» τα νούμερα κυβέρνηση και τρόικα

Κυβέρνηση και τρόικα «μαγειρεύουν» τα νούμερα υποστήριξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια ομιλίας τους στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Μηλιού.

Οι δανειστές δεν νοιάζονται αν θα απαλλαγεί η Ελλάδα από το βραχνά του δημόσιου χρέους, τόνισε

ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενώ υποστήριξε πως το ζήτημα δεν είναι «που θα βρούμε τα λεφτά», αλλά «τι θα κάνουμε με τα λεφτά».

Παρατήρησε ακόμη πως η «υποτίμηση της εργασιακής του δύναμης» που επιχειρείται έχει «Στόχο τη δημιουργία του λευκού κινέζου εργαζόμενου. Δηλαδή του εργαζόμενου που θα ζει στην Ευρώπη, θα είναι Ευρωπαίος αλλά θα μάθει να ζει και να εργάζεται με αμοιβές και σε συνθήκες ασιατικές».

O επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη, σχολίασε πως: «Ο Μηλιός αφιερώνει ένα μεγάλος μέρος του βιβλίου του στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα. Το κάνει αυτό για να ξεκαθαρίσει ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις δεν διαπραγματεύονται στην πραγματικότητα για την ουσία, που είναι η πολιτική λιτότητας και το κοινωνικό μοντέλο ανάπτυξης, αλλά μόνο για το πώς θα εκβιάσουν το λαό για να περάσουν τα μνημονιακά μέτρα».

«Κάτι που φάνηκε ολοκάθαρα πλέον στο τελευταίο σίριαλ της δήθεν διαπραγμάτευσης. Δεν εκβίαζε η τρόικα την κυβέρνηση, ούτε η κυβέρνηση την τρόικα. Από κοινού ψάχνανε να βρουν τον τρόπο ώστε να μαγειρέψουν τα νούμερα και να βγουν και στους δύο. Να ‘χουν και το σκύλο χορτάτο και την πίτα ακέραιη. Και μόνο πεινασμένο φυσικά τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας που στενάζει κάτω από τα μέτρα της σκληρής λιτότητας», πρόσθεσε.

Original article: Α. Τσίπρας: «Μαγειρεύουν» τα νούμερα κυβέρνηση και τρόικα.

Keywords
Τυχαία Θέματα