Α. Τσίπρας: Γιατί δεν πάει στο debate με Γιούνκερ, Σουλτς, Φέρχοφσταντ

Χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρώτο debate μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά με την συμμετοχή των Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Μάρτιν Σουλτς των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ο Γκι Φέρχοφσταντ των Φιλελευθέρων και η Σκα Κέλερ των Πρασίνων.

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ

η σχετική πρόσκληση «ήρθε με μεγάλη καθυστέρηση από τους διοργανωτές» και ο κ. Τσίπρας είχε προγραμματισμένη περιοδεία σε ευρωπαϊκές πόλεις.

Το debate θα πραγματοποιηθεί στο Μάαστριχτ ενώπιον ενός ακροατηρίου 700 Ευρωπαίων νέων και θα μεταδοθεί ζωντανά, σε 13 γλώσσες (και την ελληνική) από το Euronews.

Η απόφαση Τσίπρα να μη συμμετάσχει δίνει λαβές για επικρίσεις από τους αντιπάλους του, εντός και εκτός Ελλάδας.

Οι αντίπαλοί του μέμφονται το ευρωπαϊκό του προφίλ, την βαρύτητα που ο ίδιος προσδίδει με τη στάση του στην ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας καθώς και την ικανότητά του να αντιπροσωπεύει την Ελλάδα στα διεθνή φόρα στην περίπτωση που γίνει ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ λένε πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συμμετάσχει κανονικά στο “επίσημο” debate της 15ης Μαΐου που διοργανώνει η EBU στο Ευρωκοινοβούλιο.

Original article: Α. Τσίπρας: Γιατί δεν πάει στο debate με Γιούνκερ, Σουλτς, Φέρχοφσταντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα