Α. Τσίπρας: Φουλ επίθεση σε κυβέρνηση και εκδότες – “Οι μάγκες της διαπλοκής και χρωστάνε και κουρεύουν τα δάνειά τους”

16:29 6/8/2014 - Πηγή: BankWars

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και της μιντιακής διαπλοκής εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον της κυβέρνησης και των κυβερνητικών βουλευτών λέγοντας ότι σιωπούν στα όσα συμβαίνουν, ενώ μίλησε για τον φόβο τους απέναντι

στον λαό.

«Ψέμα, απάτη, υποκρισία ίσως και τα τρία να ταιριάζουν μαζί έχουν κατατεθεί σε 5 εβδομάδες και συζητιούνται επτά νομοσχέδια και μια διεθνής σύμβαση. Χώρια αυτά που ήταν σε εκκρεμότητα. Γι’ αυτή την καταπάτηση κάθε κοινοβουλευτικής δεοντολογίας, οι λαλίστατοι κυβερνητικοί βουλευτές και υπουργού κουβέντα δεν ψελλίζουν δύο μήνες τώρα. Η σιωπή μπορεί να μην είναι χρυσός, τουλάχιστον τους απαλλάσσει από τη γελιοποίηση» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Η μεθόδευση αυτή δείχνει το φόβο απέναντι στον ελληνικό λαό. Ζούμε πρωτόγνωρες αντικοινοβουλευτικές στιγμές τα 4 τελευταία χρόνια. Τέτοια προκλητική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά δεν έχει υπάρξει στα κοινοβουλευτικά χρονικά.

Μετά από 40 χρόνια δημοκρατικού κοινοβουλευτικού βίου έχετε οδηγήσει σε απαξίωση την διαδικασία. Σε τέτοιο βαθμό πολίτες και βουλευτές αναρωτιούνται ποιος ο ρόλος τους και των παριστάνουν. Αυταρχισμός και όλα αυτά, όχι εξαιρέσεις είναι ο κανόνας αυτής της μνημονιακής κυβέρνησης».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε αρχικά στις επιστρατεύσεις στις οποίες προέβη η κυβέρνηση λέγοντας:

«Σε 4 χρόνια τόσες επιστρατεύσεις όσες από το 1974 και μέχρι τότε. Συγχαρητήρια που εφαρμόζετε αυτές τις χουντικές μεθοδεύσεις κατά τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Δημιουργείται ένα κράτος έκτακτης ανάγκης στη θέση ενός κράτους δικαίου. Φτάσατε στο ανώτατο σημείο γελοιοποίησης να αναθέσετε στο πρώτο θερινό τμήμα να αποφανθεί δια βοής αν θα εφαρμοστεί το σύνταγμα, που παρέχει σε μια ισχυρή πλειοψηφία άνω των 120 βουλευτών να προκαλέσει διενέργεια δημοψηφίσματος σε ένα κρίσιμο νομοσχέδιο. Προσπαθήσατε να δημιουργήσετε ένα δεδικασμένο είναι αστείο αν το δείτε μακροσκοπικά. Με δύο λόγια κάθε πλειοψηφία στο μέλλον θα αποφασίζει για τα δικαιώματα που το σύνταγμα προβλέπει. Το ίδιο κάνατε και στην πρόταση μομφής, αρχικά ο Υπουργός Επικρατείας το αποδέχτηκε και με άνωθεν εντολή μετά το αλλάξατε;».

Έντονη ήταν η κριτική του και για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν απαντά στις ερωτήσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης:

«Περιποιεί τιμή στον Πρωθυπουργό που δύο χρόνια τώρα δεν έχει βρει μισή ώρα να έρθει στη Βουλή να απαντήσει σε ερωτήσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης; Αυτό δείχνει την αντίληψή του για τον κοινοβουλευτικό διάλογο. Σε πόσες ερωτήσεις απαντούν οι Υπουργοί, κάποια περίοδο που το μετρήσαμε, δεν απαντούσαν ούτε στο 50%. Με όλα αυτά δεν κάνετε τίποτα παραπάνω απ’ το να πληγώνετε τη δημοκρατία και να δίνετε άλλοθι, πάτημα στην ακροδεξιά και τους εχθρούς της δημοκρατίας. Το καλύτερο δώρο στους εχθρούς της δημοκρατίας είναι μια δημοκρατία παράλυτη. Ξέρετε πόσες δικογραφίες έχουν διαβιβαστεί στο κοινοβούλιο από το 2012 και μετά, 79 και μια που κάνετε ότι χάθηκε στο δρόμο 80. Σύνολο 160, εκτός από δύο ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αγώνα να προχωρήσουν όλες οι υπόλοιπες στα συρτάρια».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Τσίπρας και στην κοροϊδία – όπως είπε – που υφίστανται οι ένστολοι από την κυβέρνηση:

«Αυτό το παιχνίδι κάποια στιγμή θα τελειώσει. Μην νομίζετε ότι θα ξεφύγει κανείς με τέτοιες μεθοδεύσεις. Το νομοσχέδιο αυτό επιχειρεί τη διάλυση. Μεθοδεύετε εξαφάνιση των ταμείων, τη συρρίκνωση του εφάπαξ. Αλήθεια τι απέγινε αυτή η μεγάλη αγάπη σας για τους ένστολους, η μεγάλη αγάπη του πρωθυπουργού για τους αστυνομικούς, φαίνεται ότι από τη μεγάλη αγάπη και το σφιχταγκάλισμα θα τους πνίξετε τους ανθρώπους.
Τιμωρείτε ένα κλάδο που παρά τις τεράστιες απώλειες από PSI κατάφερε να κρατήσει υγιή τα ταμεία και τώρα έρχεστε εσείς και τα αρπάζετε. Έχει λογική η στάση της κολακείας από τη μια πλευρά και της ληστείας από την άλλη».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στις σχέσεις διαπλοκής κυβέρνησης και εργολάβων – ιδιοκτητών μέσων ενημέρωσης:
«Η αληθινή αγάπη της κυβέρνησης και του κ. Σαμαρά δεν είναι προς τους ένστολους, αλλά προς τους ιδιοκτήτες των χρεοκοπημένων ΜΜΕ που όλως παραδόξως οι ιδιοκτήτες τους θέλουν να συντηρούν με τα λεφτά των τραπεζών φυσικά όχι τα δικά τους εις βάρος του λαού. Είχατε το θράσος και μας αποκαλύψατε αντί τη δωρεά του νοσοκομείου τη δωρεά στη διαπλοκή. Τι επιδιώκετε, να χαρίσετε χρέη σε χρεοκοπημένες επιχειρήσεις ΜΜΕ. Αν ένας ταλαίπωρος επιχειρηματίας προσπαθεί να χτίσει μια επιχείρηση τον διαλύετε σε φόρους και οι τράπεζες αν του δώσουν δάνειο, θα είναι με ληστρικά επιτόκια. Οι μάγκες της διαπλοκής και χρωστάνε και δημόσια έργα παίρνουν και κουρεύουν τα δάνειά τους. Να μας πείτε πως γίνονται αυτά τα πράγματα: Εις υγείαν τον κορόιδων».

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε και στον θολό ρόλο αυτών των ΜΜΕ:

«Εδώ που τα λέμε για να πω και τη μαύρη αλήθεια δεν είναι και μικρός ο ρόλος των ΜΜΕ δεν θα μπορούσε καμία μνημονιακή κυβέρνηση να κρατηθεί αν δεν έκαναν το άσπρο μαύρο, μετέτρεπαν όσα ζει η κοινωνία σε success story και ιδίως ότι έρχεται η καταστροφή, θυμηθείτε τι έλεγαν, ο κ. Σαμαράς ανταποδίδει τη στήριξη με το αζημίωτο γιατί εκλογές ξανάρχονται. Όμως αυτά δεν σας σώζουν ο κόσμος έχει καταλάβει ρόλο ορισμένα ΜΜΕ παίζουν σε αυτό το σύστημα. Ας έχουν γνώση οι φύλακες. Τίποτα και κανένας δεν θα ξεχαστεί, ιδίως όσοι πάρουν μέρος σε αυτή την άθλια συναλλαγή. Διότι έχουμε επαναλάβει το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε είναι να ξηλώσουμε το άθλιο καθεστώς συναλλαγής πολιτικής εξουσίας με την οικονομική ολιγαρχία».

Από την κριτική του δεν ξέφυγε ούτε ο περίφημος ΕΝΦΙΑ τον οποίο χαρακτήρισε «νόμο αίσχος».

«Αυτή τη στιγμή μέσα στο κατακαλόκαιρο εκατομμύρια νοικοκυριά στενάζουν υπό βάρος ΕΝΦΙΑ. Ένας νόμος αίσχος. Δείχνει όλη την αναλγησία που εσείς αποκαλείται μεταρρύθμιση. Βάζει πλούσιους φτωχούς στον ίδιο παρονομαστή. Που θα τα βρουν οι ρημαγμένοι από τις πολιτικές σας πολίτες να πληρώσουν. Δεν έχετε καταλάβει, έχετε εικόνα από το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή; Πραγματική εικόνα είναι η αδυναμία πληρωμής για την πλειοψηφία της κοινωνίας. Μήπως κ. Χαρδούβελη, γι’ αυτό είπατε χθες που να βρει να ψωνίσει ο Έλληνας μετά από τόσο ξύλο που έχει φάει και εξακολουθείτε να του ρίχνετε.

Κάποια για να απαλλαγεί απλό τον ΕΝΦΙΑ να μην έχει χρέη σε δημόσια ταμεία. Έρχεστε εδώ και κοροϊδεύετε τον κόσμο και μιλάτε για λάθη. Ας τα αφήσετε τα λάθη, εδώ μιλάμε για επιλογές. Τι θα απαντήσετε σε ένα ζευγάρι υπερήλικων αγροτών με παλαιό σπίτι με συνάντησε στην Αίγινα, του βάλατε να φορολογείται για 700.000 ευρώ, πληρώσουν 8.500 φόρο, όσο η σύνταξη του ΟΓΑ και για τους δύο το χρόνο.

Έφυγε και ο κ. Θεοχάρης και δεν έχετε που να τα φορτώσετε τώρα. Πως θα εξηγήσετε όποιος ένα σπίτι θα πληρώνει και όποιος πλάτες χρυσού δεν θα πληρώνει.

Το 2009 εισπράχτηκαν 500.000 από φόρους ακινήτων και τώρα 4 δισ. υπολογίζετε. Οκταπλασιάστηκε η αναλγησία σας και η βιαιότητα των μνημονιακών επιλογών» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Keywords
τσιπρας, νεα κυβερνηση, δανεια, κυβερνηση, αλέξης τσίπρας, συριζα, βουλη, εκκρεμότητα, συνταγμα, δημοψηφισμα 2015, δεδικασμένο, υπουργοι, psi, υγιή, σαμαρας, μμε, τραπεζες, success, εκλογες, ενφια, ογα, Αντωνης Σαμαρας, αλλαγη ωρας, δημοψηφισμα, Καλή Χρονιά, θερινη ωρα, τι ειναι το psi, εκλογες 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, αλλαγη ωρας 2012, αλλαγη ωρας 2013, αστυνομικο τμημα, κοινωνια, αλέξης τσίπρας, βουλευτες, αιγινα, βημα, γνωση, δημοκρατια, μμε, ξυλο, ογα, το βημα, ωρα, αγαπη, αδυναμια, αζημιωτο, εξαιρεσεις, εβδομαδες, γεγονος, γινονται, δανειο, δεδικασμένο, δειτε, δειχνει, δωρο, ευρω, ειπε, εκκρεμότητα, εργα, επτα, ερχεται, αισχος, εφαπαξ, υγιή, ιδιο, θολο, θρασος, εικονα, λαθη, λεφτα, λογια, μαυρο, μηνες, ξερετε, ρολο, συνταξη, συγχαρητηρια, σιωπη, σπιτι, τιμη, τμημα, τρια, φυσικα, χαθηκε, χρονικα, ασπρο, δικαιωματα, ερωτησεις, φυλακες, παιχνιδι, success, θεοχαρης, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα