Α. Τσίπρας: Αν ο Σόιμπλε είναι…ευαίσθητος ας προκρίνει ως λύση τη διαγραφή χρέους

Μόνη εναλλακτική λύση για την Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία, είναι η σύγχρονη αριστερά και οι συμμαχίες της, τόνισε από τη Μαδρίτη ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ενώ έστειλε μήνυμα στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Β. Σόιμπλε.

Όπως

τόνισε, ελπίδα, είναι το καινούριο, το ανατρεπτικό, το ριζοσπαστικό που σήμερα στην Ευρώπη εκφράζουν οι δυνάμεις της ενωμένης ριζοσπαστικής αριστεράς.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι για την κρίση ευθύνονται οι ισχυροί της Ευρώπης, το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, οι τραπεζίτες, όλοι όσοι θέλουν να κερδίζουν οδηγώντας τους λαούς στην καταστροφή και πρόσθεσε πως η κρίση είναι ευρωπαϊκή και συστημική και αν δεν αλλάξουμε το ευρωπαϊκό σύστημα, δεν θα βγούμε από την κρίση.

Η Ευρώπη χρειάζεται ένα σύγχρονο new deal ενώ αναφερόμενος κυρίως στον ευρωπαϊκό Νότο είπε ότι χρειάζεται ένα πρόγραμμα γενναίων δημόσιων επενδύσεων που θα ξαναζωντανέψουν την ανάπτυξη και θα μειώσουν δραστικά την ανεργία, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ότι αυτό είναι το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης. Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ότι αυτές οι πολιτικές γίνονται στο όνομα της αλληλεγγύης και της ισότητας. Το μέλλον μας δεν είναι η υποταγή και η μοιρολατρία», τόνισε.

Σχολιάζοντας δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε για την ανεργία των νέων στο Νότο, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: Θα του συνιστούσα, αν πραγματικά είναι ευαίσθητος για την ανθρωπιστική κρίση που δημιούργησαν οι πολιτικές του στο Νότο, τότε, ας προκρίνει ως λύση αυτό που έγινε για την Γερμανία σε σχέση με το χρέος της το 1953.

Keywords
Τυχαία Θέματα