Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: “Ο λαός δεν σας ψήφισε για να μας βγάλετε από το ευρώ…” [VIDEO]

23:27 6/4/2015 - Πηγή: BankWars

Η κυβέρνηση δεν μας κάλεσε σήμερα για να αναζητήσει την αλήθεια. Προσπαθεί να συγκαλύψει την πλήρη διάψευση των προσδοκιών που είχε ο ελληνικός λαός, τόνισε ο Α. Σαμαράς από τη Βουλή.

Η κυβέρνηση επιδιώκει τη σύγκρουση και όχι τη συναίνεση. Τα ψέματά σας στοιχίζουν στον τόπο. Ο ελληνικός λαός δεν θα ψήφισε να μας βγάλετε από το ευρώ ή να προκαλέσετε ατύχημα.

Μέσα σε δυο μήνες από τους πανηγυρισμούς του «πρώτη φορά αριστερά» φτάσαμε στην

«αριστερά του τίποτα». Είναι φανερό ότι ο πρωθυπουργός έχει χάσει τον έλεγχο.

Ακόμη δεν έχει έρθει στη Βουλή η συμφωνία για την επέκταση του μνημονίου, τόνισε ο κ. Σαμαράς, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει νοοτροπία μονοκομματικού κράτους.

Αγωνίζεστε για να κερδίσετε μερικές εβδομάδες ή μήνες, όμως αυτός είναι χαμένος χρόνος για την Ελλάδα.

Κάντε όσες εξεταστικές θέλετε, εμάς δεν μας αγγίζουν σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός. Πρόσθεσε πώς ίσως χρειαστεί μια νέα εξεταστική επιτροπή για την έξοδο από μνημόνιο που υποσχεθήκατε. Αν δεν υπάρξει συμφωνία και βγούμε από το ευρώ, τότε θα κάνουμε άλλη επιτροπή, μια ανακριτική για το ποιος έριξε τη χώρα στα βράχια, υπογράμμισε.

Δεν θα ψηφίσουμε τη συγκεκριμένη πρόταση για τρεις λόγους. Η εισηγητική έκθεση στήνει κατηγορίες που δεν στέκουν.

Δεν έχει καμία σχέση με την πρόταση που κατέθεσε η ΝΔ και τρίτον γιατί διαλέξατε την χειρότερη χρονική επιτροπή. Αύριο δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει.

Προτείνουμε μα συγκροτηθεί μια εξεταστική επιτροπή μετά τη νέα συμφωνία, τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Δεν ήταν το μνημόνιο που έφερε την κρίση, ήταν η κρίση που έφερε τα μνημόνια.

Ένα χρόνο πριν στις 10 Απριλίου η Ελλάδα είχε βγει στις αγορές, σήμερα δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ στις αγορές για την Ελλάδα. Η διερεύνηση να επεκταθεί και στην περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Να συζητηθούν και οι ευθύνες της δικής σας κυβέρνησης, υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

Παραλάβαμε τη χώρα με έλλειμμα και τη δώσαμε με πλεόνασμα. Εσείς πρέπει να απολογηθείτε που παραλάβατε τη χώρα σε ανάκαμψη και την οδηγείτε στα βράχια.

Keywords
Τυχαία Θέματα