Α. Σαμαράς: Να μείνει όρθια η πατρίδα – Α. Τσίπρας: Το φως της αλήθειας να ζεστάνει τη χώρα [VIDEO]

12:49 6/1/2015 - Πηγή: BankWars

Την ευχή η πατρίδα μας να συνεχίσει να στέκεται όρθια στα πόδια της, εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς από την Καβάλα αμέσως μετά την κατάδυση του τιμίου σταυρού στο λιμάνι της πόλης.

Ο πρωθυπουργός ευχήθηκε υγεία σε όλους τους Έλληνες «και προκοπή στην πατρίδα μας τώρα που σηκώθηκε στα πόδια της να μην κυλήσει ξανά».

Ευχές για υγεία και φώτιση αλλά και συγχαρητήρια

έδωσε ο πρωθυπουργός σε όλους τους κολυμβητές που αψηφώντας το τσουχτερό κρύο έπεσαν στη θάλασσα για να ανασύρουν το σταυρό.

Ιδιαίτερα στον 35χρονο τυχερό Δημήτρη Γιαννικόπουλο, υπάλληλο του ΟΑΕΔ Καβάλας, που ανέσυρε το σταυρό ο κ. Σαμαράς του ευχήθηκε κάθε καλό στη ζωή του.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων που τέλεσε ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Προκόπιος στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καβάλας.

Τσίπρας: Το φως της δικαιοσύνης και της αλήθειας να ζεσταίνει τη χώρα

Χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου και παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά, στο πρώτο λιμάνι της χώρας, ο Αγιασμός των Υδάτων με τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού, ανάμεσα στα τρία ναρκοθηρευτικά του Πολεμικού Ναυτικού ΚΑΛΛΙΣΤΩ, ΕΥΡΩΠΗ και ΚΑΛΥΨΩ.

Το σταυρό ανέσυραν από τη θάλασσα άνδρες των ειδικών δυνάμεων.

Μετά το πέρας της τελετής ο κ. Τσίπρας, σε δηλώσεις του από το δημοτικό θέατρο, ανέφερε:

«Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για την Ορθοδοξία μια λαμπρή γιορτή για τον ελληνικό λαό. Εγώ να ευχηθώ το φως της δικαιοσύνης και της αλήθειας να ζεσταίνει από εδώ και εμπρός την πατρίδα μας».

Το πρωί, πριν από την τελετή των Υδάτων, τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγ. Τριάδος, στον Πειραιά, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Πειραιώς και Φαλήρου Σεραφείμ.

Λόγω των εκδηλώσεων η Τροχαία είχε σε εφαρμογή έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε όλη την πόλη, ενώ υπήρχαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων στον Άγιο Νικόλαο Αλεξανδρούπολης και στη συνέχεια παρέστη στην τελετή αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Ο κ. Καμμένος ευχήθηκε «η θεία φώτιση να έρθει στον ελληνικό λαό για τη ενότητα του έθνους».

Στη Λιβαδειά γιόρτασε τα Θεοφάνεια ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος σημείωσε ότι μέρα που είναι, η καλύτερη ευχή για τον λαό είναι «να τους αλλάξει τα φώτα» και να δυναμώσει το ΚΚΕ.

«Η καλύτερη ευχή για το λαό μας είναι, πριν μας αλλάξουν τα φώτα ακόμη περισσότερο αυτοί, που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα, αλλά κι αυτοί που ετοιμάζονται να κυβερνήσουν στον ίδιο δρόμο με τους προηγούμενους, ο λαός μας να οργανωθεί, να τους αλλάξει αυτός τα φώτα, να αναπτύξει την πάλη του, τη συμμαχία του, να δυναμώσει το ΚΚΕ στις ερχόμενες εκλογές. Είναι η μόνη πολιτική δύναμη, πραγματικά σίγουρη εγγύηση για την επόμενη μέρα, για το καλό του λαού μας, για το καλό του τόπου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα