Α. Σαμαράς: Δημιουργία 770.000 θέσεων εργασίας μέχρι το 2020 – Σταδιακή μείωση φορολογίας

(upd)Το νέο Εθνικό Αναπτυξιακό Σχέδιο παρουσίασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς,, τονίζοντας ότι μέχρι το 2020 θα έχουν δημιουργηθεί 770.000 θέσεις εργασίας στη χώρα μας.

Με το πρόγραμμά του, ο πρωθυπουργός αποσκοπεί να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας.

Ο Α. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει τρίτο μνημόνιο,

ούτε νέα μέτρα λιτότητας.

Η Ελλάδα το 2020 θα έχει ανακτήσει 54,4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων έως και 9,5 δισ. ευρώ θα προέλθουν από την ενέργεια και 2 δισ. από την καινοτόμα τεχνολογία.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, τα έσοδα του κράτους από τα ενεργειακά αποθέματα σε βάθος 30ετίας θα φτάσουν τα 300 δισ. ευρώ.

Ο πρωθυπουργός έθεσε πέντε προτεραιότητες:

τη μείωση της ανεργίας, τη μείωση της φορολογίας, τη μείωση του κόστους ειδικότερα για τους αγρότες, την ενίσχυση της ρευστότητας, τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Σταδιακή μείωση της φορολογίας

Οι φορολογικοί συντελεστές θα μειωθούν παντού, τόνισε ο πρωθυπουργός και σταδιακά για να μην απειληθούν τα πλεονάσματα.

Στο 15% θα διαμορφθωθεί ο φόρος στα επιχειρηματικά κέρδη, στο 33% ο ανώτατος συντελεστής στα εισοδήματα, στο 12% ο ανώτατος ΦΠΑ.

Μέτρα για την επιστροφή των καταθέσεων

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε απολύτως αξιόπιστο το τραπεζικό σύστημα και τόνισε ότι είναι ασφαλείς οι καταθέσεις.

“Προωθούμε μέτρα για την επιστροφή των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες”, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ σημείωσε ότι όσο επιστρέφουν οι καταθέσεις, τόσο περισσότερο θα ενισχύεται η ρευστότητα.

O κ. Σαμαράς, επανέλαβε ότι σταδιακά -και καθώς η χώρα θα πετυχαίνει τους δημοσιονομικούς της στόχους- θα υπάρξει μείωση των φόρων, μείωση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, καθιέρωση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και μία σειρά ρυθμίσεις για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, με αναθεώρηση των πόρων.

Το σχέδιο, επίσης, περιλαμβάνει τους στρατηγικούς τομείς -που η ελληνική οικονομία διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα και στους οποίους θα βασιστεί η ανάπτυξη- όπως η ναυτιλία, οι μεταφορές, τα αγροτικά προϊόντα, η ενέργεια και φυσικά η έρευνα η καινοτομία και οι νέες τεχνολογίες.

Στο σχέδιο υπάρχουν προβλέψεις για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων με τη δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος και τη μείωση της γραφειοκρατίας και φυσικά η απελευθέρωση των αγορών και το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον λαό να επιλέξει σοφά τη σταθερότητα για το μέλλον του, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να κατονομάσει το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, “δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας επιστρέψει στην κρίση και τα μνημόνια”.

Original article: Α. Σαμαράς: Δημιουργία 770.000 θέσεων εργασίας μέχρι το 2020 – Σταδιακή μείωση φορολογίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα