Α. Παπαρήγα: O σοσιαλισμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν την… άχνη στον κουραμπιέ

Κριτική στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, άσκησε η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα στην ομιλία της στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Η κρίση, όνισε η Α. Παπαρήγα, συνδέεται με μία σειρά από φαινόμενα ,όπως ο δανεισμός, που είναι συνυφασμένα με το καπιταλιστικό σύστημα, όμως η Νέα Δημοκρατία

και το ΠΑΣΟΚ τα εμφανίζουν σαν ελληνικές ιδιορρυθμίες.

Παράλληλα υποστήριξε ότι οι διαφορετικές συνταγές που επικαλούνται ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, έχουν το ίδιο αποτέλεσμα: Να εξασφαλίσουν ρευστότητα για την καπιταλιστική κερδοφορία.

«Κάθε μείωση στο χρέος θα την επιβαρυνθεί ο λαός» είπε η κ. Παπαρήγα και κατηγόρησε τα δύο κόμματα ότι τη μεγαλύτερη ζημιά που κάνουν είναι ότι καλλιεργούν στο λαό την έκπτωση των αιτημάτων του: «να αρκείται στα ψίχουλα», όπως είπε.

«Εμείς ζητάμε ο λαός να επιδιώξει την επιστροφή όλων των απωλειών. Αν είναι σε έξι μήνες ή σε ένα χρόνο το συζητάμε. Αλλά έτσι όπως πάνε τα πράγματα ούτε σε είκοσι χρόνια δεν θα συμβεί» τόνισε η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ.

Η κ. Παπαρήγα κατηγόρησε τη ΝΔ ότι υποτάσσει τον λαό με τους εκβιασμούς, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε, με τις χίμαιρες και τις ονειρώξεις.

«Ο σοσιαλισμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν την άχνη στον κουραμπιέ: αν την τινάξεις δεν μένει τίποτα» είπε χαρακτηριστικά.

«Ο λαός δεν πρέπει να έχει μειωμένες απαιτήσεις. Πρέπει να κάνει άλλη ιεράρχηση στα αιτήματα του», τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα.

Keywords
Τυχαία Θέματα