World Bank: Περικόπτει εκτιμήσεις για Αν. Ασία, περιοχή Ειρηνικού

Η Παγκόσμια Τράπεζα περικόπτει τις εκτιμήσεις για την οικονομική ανάπτυξη στο report της για την Ανατολική Ασία και την περιοχή του Ειρηνικού, και δήλωσε ότι υπάρχει κίνδυνος, η επιβράδυνση στην Κίνα να επιδεινωθεί και να διαρκέσει περισσότερο από ό,τι αναμενόταν.

«Η επιβράδυνση της Κίνας φέτος ήταν σημαντική, και αρκετοί φοβούνται ότι μπορεί να επιταχυνθεί ακόμη περισσότερο», αναφέρει η Παγκόσμια Τράπεζα

στην τελευταία αναφορά της.

Τα φιλόδοξα επενδυτικά σχέδια που ανακοινώθηκαν από αρκετές κυβερνήσεις, μπορεί να συναντήσουν προβλήματα στη χρηματοδότησή τους, «καθώς οι κυβερνήσεις αισθάνονται τις επιπτώσεις από την επιβράδυνση της αγοράς κατοικίας, που μειώνει τα έσοδα από τις πωλήσεις γης».

Η οικονομία της Κίνας αναμένεται να διευρυνθεί κατά 7,7% φέτος, σε σχέση με την πρόβλεψη του Μαΐου για ανάπτυξη 8,2%, ενώ οι εκτιμήσεις για την ανάπτυξη του 2013 περικόπηκαν στο 8,1% από το προηγούμενο 8,6%.

Για το σύνολο της περιοχής, η Παγκόσμια Τράπεζα αναμένει τώρα ότι η αναπτυσσόμενη Ανατολική Ασία θα εμφανίσει ρυθμό ανάπτυξης 7,2% φέτος και 7,6% το 2013, από τις προηγούμενες εκτιμήσεις για 7,6% και 8% αντίστοιχα.

σχετικά άρθραSpiegel: «Διχασμένη η τρόικα για την Ελλάδα»Δημητριάδης: Η βοήθεια των κυπριακών τραπεζών να δοθεί απευθείας από τον ESMΚύπρος: Μέτρα €680 εκατ. προβλέπει το ΜνημόνιοΓιατί τη Ισπανία καθυστερεί την πλήρη κρατική διάσωση και ποιό το κέρδος της από το σχέδιο DraghiM. Schulz: Η έκθεση της τρόικας θα περιγράφει βήματα προόδουRompuy: Το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται εντός της ΕυρωζώνηςSchaeuble: Η απόφαση της ΕΚΤ δεν σημαίνει χαλάρωση της προσπάθειαςDer Spiegel: Η Merkel ψάχνει συμφωνία για να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώΗ Τρόικα κατηγορεί την Κύπρο ότι παίζει παιχνίδια με το ρωσικό δάνειοΈξαλλος γερμανός μεγαλοτραπεζίτης με τις αποφάσεις Ντράγκι
Keywords
Τυχαία Θέματα