Wood: Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα – Θετική για τις τράπεζες, σε ποιες μετοχές ποντάρει

Θετική αντίδραση στις αγορές μετοχών και ομολόγων στον απόηχο του αποτελέσματος των εκλογών αναμένει η Wood.

Παρ’ όλο που δεν αναμένεται κάποια τεράστια αλλαγή πολιτικής όταν θα βρεθεί η Νέα Δημοκρατία στην εξουσία, ωστόσο αυτό που αναμένει η Wood είναι πως η επόμενη κυβέρνηση θα είναι πιο φιλική προς την αγορά και θα δώσει έμφαση στη μείωση

της φορολογίας, στην αύξηση των ξένων επενδύσεων και στην ολοκλήρωση του προγράμματος ιδιωτικοποίησης.

Όπως σημειώνει η Wood, o Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, αλλά η ημερομηνία τους δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί (η πιο πιθανή ημερομηνία είναι η 30η Ιουνίου, κατά την άποψη της Wood). Η Νέα Δημοκρατία είναι σε καλό δρόμο για να κερδίσει την εξουσία, όπως εκτιμά, με τις πιθανότητες για αυτοδυναμία να είναι υψηλές, αν τα δύο μικρότερα κόμματα που σημείωσαν άνω του 3% στις εκλογές της ΕΕ χάσουν ψήφους. Αν η Νέα Δημοκρατία δεν κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία, η Wood αναμένει να υπάρξει κυβερνητικός συνασπισμός με το Κίνημα Αλλαγής, κάτι το οποίο θα οδηγήσει σε πολιτική σταθερότητα για μία τετραετή θητεία.

Εάν η Νέα Δημοκρατία δεν πετύχει αυτοδυναμία, η Wood αναμένει ότι θα κυβερνήσει σε συνασπισμό με το Κίνημα Αλλαγής, οδηγώντας σε πολιτική σταθερότητα για τέσσερα χρόνια.

Η αντίδραση της αγοράς

Η Wood σημειώνει ότι η ευρεία νίκη της ΝΔ και οι προσδοκίες για άνετη επικράτηση στις κοινοβουλευτικές εκλογές θα τύχουν θερμού καλωσορίσματος από τους επενδυτές.

Ο οίκος διατηρεί τη θετική του στάση για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο. Κορυφαία επιλογή της είναι η Eurobank λόγω της ορατότητας που υπάρχει στο μέτωπο της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και της απόδοσης ιδίων κεφαλαίων.

Από τις μη τραπεζικές μετοχές, ο οίκος προτιμά τον ΟΠΑΠ (λόγω υψηλού μερίσματος και ισχυρής παραγωγής ταμειακών ροών) και τη Jumbo (ως αναπτυξιακό story με χαμηλούς πολλαπλασιαστές και χαμηλή μόχλευση ισολογισμού).

Keywords
Τυχαία Θέματα