Wilbur Ross: Αποπληθωρισμός και γεωπολιτικές κρίσεις απειλούν τις αγορές – “Ζουν με δανεικό χρόνο”

Οι παγκόσμιες χρηματαγορές ζουν με «δανεικό χρόνο», με τις γεωπολιτικές κρίσεις και τους αποπληθωριστικούς κινδύνους να παραμένουν πηγή ανησυχίας, δήλωσε στο CNBC ο δισεκατομμυριούχος Wilbur Ross, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας private equity WL Ross & Co.

«Όλοι φοβούνται μέχρι θανάτου το μακροπρόθεσμο σταθερό εισόδημα διότι γνωρίζουμε πως τα επιτόκια θα αυξηθούν, το βραχυπρόθεσμο σταθερό εισόδημα δεν σου δίνει απόδοση, τα εμπορεύματα πάνε μόνο

κάτω και έτσι που αλλού έχεις να τοποθετήσεις τα χρήματά σου; Εκτός αν θέλεις να αγοράσεις ένα γλυπτό του Alberto Giacometti για 100 εκατ. δολάρια».

«Οι αγορές τείνουν να πηγαίνουν μακρύτερα, και προς τις δυο κατευθύνσεις, απ’ όσο μπορεί να περιμένει κανείς. Νομίζω πως οι μεγάλες ανησυχίες είναι γεωπολιτικές, αυτό είναι ένα πράγμα το οποίο μας ανησυχεί όλο τον χρόνο και έχω κάποιες ανησυχίες αναφορικά με το ενδεχόμενο ο αποπληθωρισμός να γίνει και πάλι πρόβλημα».

Ο Wilbur Ross, στη συνέντευξή του στο CNBC, χαρακτήρισε «πολύ ενδιαφέρουσες» τις κινεζικές μετοχές, ενώ τάχθηκε και κατά της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λέγοντας πως θα ήταν «μια πολύ κακή ιδέα».

Keywords
Τυχαία Θέματα