Well come κυρία Μέρκελ! – Μετά βαΐων υποδοχή στην Αθήνα – “Πέταξε” το 2015

Η καγκελάριος της Γερμανίας Α.Μέρκελ φθάνει σήμερα στην Αθήνα και θα γίνει δεκτή από την πολιτική ηγεσία, σε ένα περιβάλλον φιλικό που καμία σχέση δεν έχει με αυτό που θα την περίμενε στο “επαναστατικό” 2015.

Στην ατζέντα της επίσκεψης, έπαινοι στην κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, έπαινοι για το προσφυγικό, μπράβο για την σκληρή πολιτική εξόδου από τα μνημόνια, αλλά και συστάσεις για να τηρηθούν οι δεσμεύσεις ως προς τις

απαραίτητες για την ελληνική οικονομία μεταρρυθμίσεις.

Η ελληνική πλευρά φυσικά και θα αποδεχθεί τους επαίνους, ενώ πιθανολογείται να πει και δυο κουβέντες για το κατοχικό δάνειο και τις γερμανικές αποζημιώσεις που… “δεν παραγράφονται”.

ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. ενόψει της σημερινής επίσκεψης. Για την υλοποίηση των μέτρων ασφαλείας θα χρησιμοποιηθούν πάνω απο 2.000 αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών, ενώ θα κλείνουν οι δρόμοι κατά τις μετακινήσεις της κ. Μέρκελ. Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ελικόπτερα και drones, «μυστικούς» αστυνομικούς, ελεύθερους σκοπευτές σε ταράτσες…

Τροποποιήσεις στα δρομολόγια του προαστιακού και του μετρό από και προς το αεροδρόμιο. Δε θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του μετρό από Αγία Μαρίνα των 16.26 και 16.56 προς αεροδρόμιο και των 17.30 και 18.00 από αεροδρόμιο προς Αγία Μαρίνα. Τα δρομολόγια του προαστιακού από και προς το αεροδρόμιο θα εκτελούνται έως το σταθμό του Κορωπίου από τις 17.15 έως και τις 17.45. Κανονικά θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών εξπρές προς αεροδρόμιο.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ…ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΕΣ

Συγκεντρώσεις αποδοκιμασίας έχουν προαναγγείλει για σήμερα, η ΛΑ.Ε, Ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αντιεξουσιαστές και η Χρυσή Αυγή.

Η Λαϊκή Ενότητα μαζί με άλλες αριστερές, προοδευτικές και αντιμνημονιακές συλλογικότητες, καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια, την Πέμπτη 10/01/2019 στις 6 μ.μ. και στην πορεία προς το Μαξίμου που θα ακολουθήσει.

Οι συλλογικότητες που καλούν στη διαδήλωση τονίζουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας «για πρώτη φορά μετά το 2014 και αφού το «Go Back» έχει μετατραπεί σε πλήρη υποταγή του στα συμφέροντα του ντόπιου και Ευρωπαϊκού Κεφαλαίου» ετοιμάζεται να υποδεχθεί «την εκπρόσωπο του γερμανικού ιμπεριαλισμού Ανγκελα Μέρκελ».

ΤΟ…ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟ ΓΚΡΙΖΟ – ΑΠΟ ΤΟ “GO BACK”, ΣΤΟ “well come”…

Όταν η Α.Μέρκελ είχε επισκεφτεί την Αθήνα επί πρωθυπουργίας Σαμαρά στις 11 Απριλίου 2014, ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιμνημονιακή αντιπολίτευση, πρωτοστατούσε σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Η Αθήνα είχε γεμίσει με αφίσες με τη φωτογραφία της Μέρκελ και του Σαμαρά με τα συνθήματα στα αγγλικά «No more» και «thank you», «Ποτά ξανά Μνημόνιο».

Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Μυτιλήνη, στις 2 Μαίου 2014 απευθυνόμενος στο λαό που παραληρούσε και πίστευε πως …θα σωθεί, είχε πει την περίφημη ατάκα: «Go back κυρία Μέρκελ, Go back κύριε Σόιμπλε, Go back κυρίες και κύριοι της συντηρητικής νομενκατούρας της Ευρώπης. Η Ελλάδα δεν είναι πειραματόζωο. Go back μαζί με την τρόικά σας, τους τοκογλύφους σας, τη σκληρότητά σας, την αλαζονεία σας, την περιφρόνηση προς τον ελληνικό λαό, που τόσα χρόνια έχει γίνει αντικείμενο της χλεύης και της εκμετάλλευσής σας».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΤΗΣ Α.ΜΕΡΚΕΛ

Πέμπτη 10/1/2019

Την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 η Γερμανίδα Καγκελάριος θα φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 17:30.

Στις 18:10 η Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τα ΜΜΕ περίπου στις 19:40.

Παρασκευή 11/1/2019

Την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 στις 09:45 η Γερμανίδα Καγκελάριος θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στις 10:00 θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στη συνέχεια, στις 14:00, θα συναντηθεί με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην πρεσβευτική κατοικία της Γερμανίας στο Χαλάνδρι.

Η Μέρκελ θα αναχωρήσει από την Αθήνα στις 16:30.

Το πρόγραμμα της Μέρκελ στην Αθήνα – Κινητοποιήσεις στο κέντρο

Keywords
Τυχαία Θέματα