Warrants: Το μεγάλο παιχνίδι αρχίζει – Προ-σο-χή!

“Χτίζεται μεθοδικά ένα πολύ ισχυρό κερδοσκοπικό παιχνίδι από λίγους ώστε να τοποθετηθούν οι επενδυτές στα δικαιώματα, να καλυφθούν οι αμκ και να αποκτήσουν τα περίφημα warrants.

Π.χ. Η Alpha διαπραγματεύτηκε στα 0,5600 με 0,6960 ευρώ με τιμή της αμκ 0,44 ευρώ που θα είναι και η τιμή εξάσκησης των warrants συν ένα επιτόκιο. Αν δεχθούμε ότι θα δοθούν 7,33 warrants ανά μια νέα μετοχή αυτό σημαίνει

καθαρό κέρδος 0,20 ευρώ ανά warrants ή 1,46 ευρώ αφού σε κάθε μια νέα μετοχή αντιστοιχούν 7,33 warrants.

Όμως προσοχή αυτές οι τιμές ισχύουν θεωρητικά καθώς βασικός όρος είναι η εξάσκηση των warrants, όπου ο επενδυτής θα πληρώσει για κάθε warrants 0,44 ευρώ συν ένα μικρό επιτόκιο σε σχέση με την χρηματιστηριακή τιμή. Θεωρητικά τα warrants εμφανίζουν ένα premium 37-40% επί της τιμής της αμκ και εξάσκησης των warrants.

Τα warrants αποτελούν την απόλυτη κερδοσκοπία, ωστόσο χρειάζεται προσοχή γιατί ενώ κάθε φορά που αυξάνεται η αξία της τράπεζας με χρηματιστηριακούς όρους τόσο θα καθίσταται πιο ακριβή αυξάνοντας το premium στα warrants.

Ως παράδειγμα αναφέρουμε ότι με 1,0000 ευρώ χρηματιστηριακή τιμή στην Alpha θα εμφανίζει κεφαλαιοποίηση κοντά στα 11 δισ ή στα 2 ευρώ σε 22 δισ ευρώ. Θα αξίζει η Alpha 22 δισ που είναι και αντικειμενικά η καλύτερα αποτιμημένη τράπεζα με όρους P/BV σε τρέχουσες αξίες όταν η Deutsche bank αποτιμάται στα 37,5 δις ευρώ και εμφανίζει ενεργητικό 2 τρισ ευρώ;

Η απάντηση είναι προφανής χτίζεται ξανά μια φούσκα στην αγορά με βάση τα warrants”

ΠΗΓΗ: “ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ”

Keywords
Τυχαία Θέματα