Wall Street: Το “φως” της ανόδου έσβησε από τα πρακτικά της Fed που ανησυχεί για “ήπια ύφεση”

Η καλύτερη των εκτιμήσεων μέτρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ δεν κατάφερε να πείσει την αγορά και οι δείκτες στη Wall Street έκλεισαν αρνητικά. Η δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης Μαρτίου της FED “τορπίλισε” το αρχικά θετικό για τις μετοχές κλίμα.

Στις ΗΠΑ  ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,1% τον Μάρτιο ενώ η αγορά περίμενε άνοδο 0,2%. Ωστόσο, στον δομικό δείκτη που δεν προσμετρά τις μεταβολές σε ενέργεια και τα τρόφιμα, οι τιμές

εμφάνισαν μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο 0,4%.

ΗΠΑ: Σε καθοδική τροχιά ο πληθωρισμός – Στο 5% τον Μάρτιο

ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ FED

Σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης Μαρτίου της Fed αρκετοί αξιωματούχοι, ναι μεν  συζήτησαν το ενδεχόμενο παύσης των αυξήσεων των επιτοκίων μέχρι να καταστεί σαφές ότι η κατάρρευση των δύο περιφερειακών τραπεζών δεν θα προκαλούσε ευρύτερη χρηματοπιστωτική πίεση αλλάκατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο υψηλός πληθωρισμός παραμένει κορυφαία προτεραιότητα.

Μάλιστα, το επιτελείο της Fed είπε ότι πλέον συμπεριλαμβάνει μία “ήπια ύφεση” που θα ξεκινήσει αργότερα φέτος “δεδομένων των εκτιμήσεων για τις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις των πρόσφατων εξελίξεων στον τραπεζικό τομέα”.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, αναφορικά με τις μελλοντικές κινήσεις της τράπεζας, οι αξιωματούχοι της Fed δήλωσαν ότι λόγω έντονης αβεβαιότητας θα “παρακολουθούν στενά τις εισερχόμενες πληροφορίες”.

O Dow Jones έχασε 0,1% και έκλεισε στις 33.647 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,4% στις 4.092 μονάδες και ο Nasdaqέχασε  0,85% κλείνοντας στις 11.929 μονάδες.

Με θετικά πρόσημα έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα