Wall Street: Θετική αντίδραση μετά τα στοιχεία για την εργασία

Διαγράφουν τις ήπιες απώλειες οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, μετά τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη που ενισχύουν το αφήγημα για «ομαλή προσγείωση» της αμερικανικής οικονομίας.

Οι δείκτες είχαν ξεκινήσει με πτώση, καθώς η έκθεση για την απασχόληση τον Νοέμβριο έδειξε ότι η αμερικανική οικονομία δημιούργησε περισσότερες θέσεις εργασίας από αυτές που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν εκτινάχτηκε στις 69,4 μονάδες από 61,3 τον Νοέμβριο. Οι αναλυτές περίμεναν άνοδο στις 62 μονάδες.

Εν τω μεταξύ,

οι Αμερικανοί καταναλωτές αναμένουν οι τιμές να ενισχυθούν 3,1% σε ορίζοντα ενός έτους από 4,5% τον Νοέμβριο. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τον Μάρτιο του 2021.Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση των προσδοκιών στο 4,3%.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,31% στις 36.230 μονάδες

O S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,41% στις 4.604 μονάδες

O Nasdaq κινείται 0,49% υψηλότερα στις 14.410 μονάδες

Tο αμερικανικό αργό  ανακάμπτει από τις έξι διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις, με την τιμή του συμβολαίου της αμερικανικής ποικιλίας να σημειώνει άνοδο 1,8% στα 70,65 δολάρια το βαρέλι.

Ο χρυσός βουτάει 1,2% στα 2.021 δολάρια ανά ουγγιά.

Το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,074 δολ./ευρώ.

Keywords
Αναζητήσεις
wall-street-thetiki-antidrasi-meta-ta-stoicheia-gia-tin-ergasia.htm
Τυχαία Θέματα