Wall Street: Στο «κόκκινο» μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Πτωτικά κινήθηκαν οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, με τον S&P 500 ωστόσο να κρατιέται πάνω από τις 5.000 μονάδες.

Τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας έδειξαν ότι οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιανουάριο, τροφοδοτώντας τους φόβους ότι ο πληθωρισμός επιταχύνεται μετά από μήνες υποχώρησης.

Οι επίμονες πληθωριστικές πιέσεις που καταδεικνύουν τα τελευταία στοιχεία αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο η Fed να περιμένει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα πριν αρχίσει τη μείωση των επιτοκίων.

Οι αποδόσεις

των κρατικών ομολόγων αυξήθηκαν μετά την έκθεση, καθώς οι traders προσέθεσαν στα στοιχήματα ότι η Fed μπορεί να αναβάλει την πρώτη μείωση των επιτοκίων μέχρι μετά τον Ιούνιο.

Ο Dow Jones σημείωσε πτώση 145,13 μονάδων ή 0,37%, στις 38.627,99 μονάδες

Ο S&P 500 έχασε 24,166 μονάδες ή 0,48% και έκλεισε στις 5.005,57 μονάδες

O Nasdaq έχασε 130,52 μονάδες ή 0,82% στις 15.775,65 μονάδες

Οι περισσότερες μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης σημείωσαν πτώση, με την Meta Platforms να υποχωρεί και να συμπαρασύρει προς τα κάτω τον δείκτη υπηρεσιών επικοινωνίας S&P 500.

Tα ισχυρά εταιρικά κέρδη και ο αυξανόμενος ενθουσιασμός γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη βοήθησαν τον S&P 500 να κλείσει πάνω από το όριο των 5.000 μονάδων για τέταρτη φορά φέτος.

Η Applied Materials σημείωσε άλμα μετά την πρόβλεψη του προμηθευτή εξοπλισμού ημιαγωγών για έσοδα δεύτερου τριμήνου καλύτερα του αναμενόμενου, λόγω της ισχυρής ζήτησης για προηγμένα τσιπ που χρησιμοποιούνται στην τεχνητή νοημοσύνη.

Η Vulcan Materials κέρδισε μετά την πρόβλεψη υψηλότερων κερδών για το σύνολο του έτους, βοηθώντας τον κλαδικό δείκτη υλικών του S&P 500.

Η Roku υποχώρησε μετά την πρόβλεψη για μεγαλύτερες ζημίες πρώτου τριμήνου, ενώ το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Coinbase Global σημείωσε άλμα μετά την ανακοίνωση των πρώτων τριμηνιαίων κερδών του από το 2021.

Η DoorDash υποχώρησε καθώς η εταιρεία διανομής προέβλεψε τριμηνιαία κερδοφορία κατώτερη των προσδοκιών, επηρεασμένη από το υψηλότερο εργατικό κόστος.

Keywords
Αναζητήσεις
wall-street-sto-kokkino-meta-ta-stoicheia-gia-ton-plithorismo.htm
Τυχαία Θέματα