Wall Street: Σε νέα ιστορικά υψηλά και οι τρεις δείκτες

Δυναμικά μπήκε ο Νοέμβριος για τη Wall Street, η οποία έκλεισε σε νέα ιστορικά υψηλά με στήριγμα τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου εν αναμονή της διήμερης συνεδρίασης της Fed και των στοιχείων απασχόλησης του Οκτωβρίου που θα ανακοινωθούν στο τέλος της εβδομάδας.

Ειδικότερα, οι επενδυτές αναμένουν από την διήμερη συνεδρίαση της Fed που θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη να ανακοινωθεί μείωση στις μηνιαίες αγορές ομολόγων και

λήξη του εν λόγου προγράμματος μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους. Επιπλέον αναμένουν από την Κεντρική Τράπεζα σχόλια για τον πληθωρισμό και τα επιτόκια.

Ανοδικά κινήθηκαν γενικότερα όλες οι μετοχές που συνδέονται με την ανάκαμψη της οικονομίας, όπως η Ford και η Occidental Petroleum που σημείωσαν κέρδη 3% και 3,5% αντίστοιχα. Σημαντική άνοδο και για τους κλάδους αεροπορικών εταιρειών και λιανεμπορίου, ενώ αντίθετα οι μεγάλες εταιρείες της τεχνολογίας παρουσίασαν κατώτερες επιδόσεις.

Η Τesla, η οποία έγινε εταιρεία του 1 τρισ. δολαρίων την προηγούμενη εβδομάδα, συνέχισε την ανοδική της πορεία με κέρδη 9%.

O Dow Jones ενισχύθηκε 0,26% στις 35.913 mon;adew

O S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,18% στις 4,613 μονάδες

O Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,63% στις 15.595.

Και οι τρεις δείκτες έπιασαν νέα ιστορικά υψηλά.

H τιμή του αμερικανικού αργού ενισχύθηκε 0,6% στα 84,05 δολάρια ανά βαρέλι

Η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,7% στα 1.795 δολάρια η ουγγιά

Το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,4% έναντι του ευρώ στο 1,1605 δολ.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα