Wall Street: Πτώση ο Dow, άνοδος S&P 500 και Nasdaq

Αρνητικά έκλεισε ο Dow Jones στη Wall Street, με τους S&P 500 και Nasdaq να καταγράφουν μικρά κέρδη.

Ο Dow Jones έχασε 66,57 μονάδες (0,19%) και έκλεισε στις 34.894,12 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε  0,13% κλείνοντας στις 4.405,80 μονάδες και ο Nasdaq κέρδισε 0,11% κλείνοντας στις 14.541,79 μονάδες.

Συνεχίζουν να επηρεάζουν την αγορά οι εικασίες σχετικά με το πότε η Federal Reserve

θα  αποσύρει κάποια από τα μέτρα στήριξης της οικονομίας, όπως έδειξαν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας που δημοσιεύτηκαν χθες.

Σύμφωνα με τα πρακτικά, οι αξιωματούχοι της Fed συμφώνησαν στην τελευταία συνεδρίαση τους (27-28 Ιουλίου) ότι ο στόχος στον πληθωρισμό έχει επιτευχθεί, ενώ ο στόχος για “σημαντική περαιτέρω πρόοδο” στην απασχόληση είναι κοντά στο να εκπληρωθεί. Αυτό δίνει πλέον τα περιθώρια στην κεντρική τράπεζα να σχεδιάσει πώς θα αλλάξει σταδιακά την κατεύθυνση της ιδιαίτερα διευκολυντικής νομισματικής πολιτικής που εφαρμόζει τα τελευταία χρόνια.

Πολλοί αναλυτές περιμένουν πλέον η Fed να ανακοινώσει το σχέδιο της για την σταδιακή μείωση των αγορών ομολόγων – που σήμερα φτάνουν τα 120 δισ. δολ. το μήνα – την επόμενη εβδομάδα, στο ετήσιο συμπόσιο νομισματικής πολιτικής στο Jackson Hole του Γουαϊόμινγκ ή στην επόμενη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής τον Σεπτέμβριο.

Την αγορά επίσης επηρεάζουν οι εξελίξεις στο μέτωπο  της πανδημίας, με το University of Oxford να υποστηρίζει σε μελέτη του ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων υποχωρεί σημαντικά απέναντι στη μετάλλαξη Δέλτα του . Ειδικότερα, η μελέτη υποστηρίζει ότι η προστασία των εμβολίων της Pfizer και της AstraZeneca κατά της Δέλτα αρχίζει να μειώνεται μετά από μόλις 90 ημέρες.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύμφωνα με  τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα,  οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν σε νέα χαμηλό για την περίοδο της πανδημίας, σε μια ακόμη ένδειξη ότι η αμερικανική αγορά εργασίας συνεχίζει να βελτιώνεται.

Μεγάλες απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Keywords
Τυχαία Θέματα