Wall Street: Πτώση από νέες ανησυχίες για την διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας

Προβληματίζουν ξανά οι εξελίξεις στην εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας και η Wall Street υποχώρησε.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,39% ήστις 25.776 μονάδες, ο S&P σημείωσε πτώση 0,28% στις 2.856 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,45% στις 7.750 μονάδες.

Νωρίτερα, ο Κινέζος πρόεδρος δήλωσε ότι ξεκινά ένας «νέος μακρύς Μάρτης», υπονοώντας ότι δεν θα υπάρξει σύντομα τέλος στην εμπορική κόντρα ΗΠΑ-Κίνας.

Στο μεταξύ, το Πεκίνο κάλεσε σήμερα την Ουάσιγκτον

να λάβει υπόψη το «εύλογο αίτημα» που προέρχεται από εταιρείες κατασκευής και πώλησης υποδημάτων -μεταξύ των οποίων μεγάλα ονόματα όπως οι Adidas, Nike και PUMA – οι οποίες προειδοποιούν για τα «καταστροφικά» αποτελέσματα των προτεινόμενων αυξήσεων των δασμών σε κινεζικά προϊόντα.

Οι αξιωματούχοι της Fed έκριναν στη συνεδρίαση του Απριλίου ότι η υπομονετική στάση που έχουν υιοθετήσει όσον αφορά τα επιτόκια θα είναι κατάλληλη για «κάποιο χρονικό διάστημα», ενώ πολλοί ενστερνίστηκαν την άποψη του προέδρου, Τζερόμ Πάουελ, ότι η «βουτιά» στον πληθωρισμό είναι προσωρινή.

«Τα μέλη της επιτροπής παρατήρησαν ότι η υπομονετική προσέγγιση για τον καθορισμό των μελλοντικών αλλαγών στα επιτόκια θα συνεχίσει να είναι η κατάλληλη για κάποιο διάστημα ακόμα»

Keywords
Τυχαία Θέματα