Wall Street: Πληθωρισμός και μεταποίηση έφεραν μικρές μεταβολές

Έντονη μεταβλητότητα και μικρές οι μεταβολές στο κλείσιμο για τη Wall Street την πρώτη ημέρα του Δεκεμβρίου που επηρεάστηκε από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και για τη μεταποίηση.

Ο Dow Jones έχασε 0,56% και έκλεισε στις 34.395,01 μονάδες, ο S&P 500, έχασε 0,09% στις 4.076,63 μονάδες και ο Nasdaq κέρδισε 0,13% κλείνοντας  στις 11.482,45 μονάδες.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό έδειξαν επιβράδυνση, ενισχύοντας έτσι τις ελπίδες ότι η Fed θα μειώσει τον ρυθμό

αύξησης στα επιτόκια από τις 15 Δεκεμβρίου. Ο δείκτης τιμών για δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης αυξήθηκε κατά 0,3% τον Οκτώβριο από τον προηγούμενο μήνα, έναντι της εκτίμησης των αναλυτών για άνοδο 0,4% σε δημοσκόπηση του Bloomberg.  Την ίδια στιγμή, η άνοδος του ετήσιου δείκτη επιβράδυνε στο 6% τον Οκτώβριο από 6,2% τον προηγούμενο μήνα και το υψηλό 40 ετών του 7% που σημείωσε μέσα στο καλοκαίρι. Ο δείκτης τιμών για δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης είναι ο προτιμώμενος δείκτης της Fed για τον πληθωρισμό.  Χωρίς τα τρόφιμα και την ενέργεια, ο δομικός δείκτης αυξήθηκε κατά 0,2% τον Οκτώβριο μετά από άνοδο 0,5% τον Σεπτέμβριο. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών ήταν για μηνιαία αύξηση 0,3% του δομικού δείκτη.

Τα στοιχεία για τη μεταποίηση έδειξαν συρρίκνωση τον Νοέμβριο. Ο μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε στις 47,7 μονάδες τον Νοέμβριο από 50,4 τον Οκτώβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα