Wall Street: Οκτώβριος, ο καλύτερος μήνας της χρονιάς – Νέα ρεκόρ

Με νέα ρεκόρ έκλεισε η Wall Street την εβδομάδα και τον μήνα. Ο Οκτώβριος είναι έως τώρα ο καλύτερος μήνας του 2021 για το αμερικανικό χρηματιστήριο.

Την Παρασκευή ο Dow Jones κέρδισε 0,25% στις 35.819,56 μονάδες, ο  S&P 500 κέρδισε 0,19% στις 4.605,38 μονάδες και ο  Nasdaq 0,33% στις 15.498,39 μονάδες.

Σε μηνιαία βάση ο Dow Jones κέρδισε 5,8%, ο S&P 500 6.9% και ο Nasdaq

7,3%.

Η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε με πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο στον απόηχο των αποτελεσμάτων που ανακοίνωσαν Apple και Amazon την Πέμπτη και τα οποία διέψευσαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Apple: Αύξηση τζίρου 28% αλλά δεν ικανοποιήθηκαν οι αναλυτές

Amazon: Σημαντικά χαμηλότερα των εκτιμήσεων τζίρος-κέρδη στο γ’ τρίμηνο

Τη σκυτάλη των θετικών νέων πήρε όμως η Microsoft που έκλεισε με κεφαλαιοποίηση 2,44 τρισ. δολ., ξεπερνώντας την Apple, καθώς τα αποτελέσματά της εξέπληξαν θετικά για 11ο συνεχόμενο  τρίμηνο, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα. Σήμερα, κέρδισε  2,23%.

Το κλίμα στην αμερικανική αγορά τόνωσε και η ισχυρή αύξηση των καταναλωτικών δαπανών τον Σεπτέμβριο εν μέσω ελλείψεων οχημάτων και άλλων αγαθών λόγω πιέσεων στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού. Σημειωτέον ότι οι καταναλωτικές δαπάνες  αντιστοιχούν στα δύο τρίτα του μεγέθους της οικονομίας των ΗΠΑ.

Επίσης, αύξηση κατέγραψε ο δείκτης Chicago PMI, αφού διαμορφώθηκε στις 68,4 μονάδες τον Οκτώβριο από 64,7 τον προηγούμενο μήνα. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal προέβλεπαν πτώση στις 63,5 μονάδες για τον Οκτώβριο.

Σήμερα η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν δήλωσε στο CNN πως εξακολουθεί να θεωρεί ότι ο πληθωρισμός είναι ένα προσωρινό αποτέλεσμα σοβαρών προβλημάτων στις εφοδιαστικές αλυσίδες και αναμένει πως οι αυξήσεις των τιμών θα εξομαλυνθούν στη διάρκεια του 2022 καθώς οι άνθρωποι θα επιστρέφουν στις δουλειές τους και η ζήτηση θα μετατοπιστεί και πάλι προς τον τομέα των υπηρεσιών.

Γέλεν: Οι αυξήσεις των τιμών θα εξομαλυνθούν στη διάρκεια του 2022

ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΩΝ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πως έκλεισε ο μήνας Οκτώβριος

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα