Wall Street: Μεγάλα κέρδη μετά το μήνυμα της Κίνας…

Μεγάλα κέρδη στη Wall Street μετά το μήνυμα της Κίνας ότι δεν θα βιαστεί να απαντήσει στον τελευταίο γύρο δασμών από την Ουάσινγκτον.

Το θετικό κλίμα σήμερα τροφοδότησε η δήλωση εκπροσώπου του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου, ο οποίος σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης φέρεται να είπε ότι η Κίνα δεν σκοπεύει να απαντήσει άμεσα στις νέες αυξήσεις δασμών που εξήγγειλε την προηγούμενη Παρασκευή ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, απαντώντας στην προηγούμενη απόφαση του Πεκίνου να αυξήσει τους δασμούς σε αμερικανικές εισαγωγές αξίας 75 δισ. δολ.

Ο

εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου, Gao Feng, τόνισε ότι “αυτό που πρέπει να συζητηθεί τώρα είναι η κατάργηση των νέων δασμών προκειμένου να αποφευχθεί η κλιμάκωση” του εμπορικού πολέμου. Πρόσθεσε επίσης ότι οι δύο πλευρές προγραμματίζουν μια συνάντηση των αντιπροσωπειών τους για το εμπόριο τον επόμενο μήνα.

Ο Dow Jones κέρδισε 326,15 μονάδες (1,25%) κλείνοντας στις 26.362,25 μονάδες. Ο Nasdaq κέρδισε 116,51 μονάδες (1,48%) κλείνοντας στις 7.973,39 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 36,64 μονάδες (1,27%) κλείνοντας στις 2.924,58 μονάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα