Wall Street: Με σημαντική άνοδο την Παρασκευή

Κέρδη στη Wall Street μετά από τα καλά στοιχεία απασχόλησης στις ΗΠΑ που δείχνουν ότι   η οικονομική δραστηριότητα δεν έχει επηρεαστεί από τις αυξήσεις επιτοκίων της Fed. Την άνοδο ενίσχυσαν και οι προσδοκίες  ότι η Κίνα ίσως να χαλαρώσει τους περιορισμούς για τον κορονοϊό αυξάνοντας τη ζήτηση αλλά και λόγω της πτώσης του δολαρίου.

Δημοσίευμα του  Bloomberg  αναφέρει ότι οι κινεζικές αρχές εξετάζουν τρόπους μείωσης των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για την

αντιμετώπιση της Covid-19. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Κρατικό Συμβούλιο της Κίνας ζήτησε πρόσφατα κυβερνητικές υπηρεσίες και την εποπτική αρχή για την πολιτική αεροπορία να προετοιμαστούν για τον τερματισμό του μηχανισμού στις πτήσεις για την αντιμετώπιση της Covid-19.

Οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 261.000 τον περασμένο μήνα, ενώ το ποσοστό ανεργίας κινήθηκε υψηλότερα, στο 3,7%, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 1,26% – 403 μονάδες στις 32.404, ο S&P 500  1,36% στις 3.770 μονάδες και o Nasdaq  1,28% στις 10.475 μονάδες.

-Το 10ετές ομόλογο ενισχύθηκε κατά μία μονάδα βάσης στο 4,16% ενώ το 2ετές υποχώρησε κατά πέντε μονάδες βάσης στο 4,67%.

Παρόλο που οι παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες προχώρησαν γρήγορα σε σύσφιξη φέτος, τα νοικοκυριά, οι τράπεζες και οι επιχειρήσεις των ΗΠΑ μπόρεσαν μέχρι στιγμής να προσαρμοστούν, δήλωσε η αντιπρόεδρος της Federal Reserve, Λάελ Μπρέιναρντ καθώς η Fed δημοσίευσε την εξαμηνιαία έκθεσή της για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

Σε γραπτά σχόλια που δημοσιεύθηκαν μαζί με την έκθεση, επανέλαβε τις ανησυχίες ότι η “ταχεία, σύγχρονη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής παγκοσμίως”, μαζί με τον αυξανόμενο πληθωρισμό, τον συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία και άλλους κινδύνους, “θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ενίσχυση των τρωτών σημείων, για παράδειγμα λόγω μειωμένης ρευστότητας στις βασικές χρηματοπιστωτικές αγορές”.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Κέρδη την Παρασκευή στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα