Wall Street: Με πτώση την Παρασκευή, με κέρδη ο Ιούλιος

Κόκκινη η Wall Street την τελευταία συνεδρίαση του Ιουλίου, αλλά ο μήνας  ήταν κερδοφόρος για τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες.

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,42% στις 34.935,47 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,54% στις 4.395,26 μονάδες και ο  Nasdaq έχασε 0,71% στις 14.672,68 μονάδες.

Σε μηνιαία βάση και οι τρεις δείκτες σημείωσαν κέρδη. Ο S&P 500 πρόσθεσε 2,3% τον Ιούλιο, στην έκτη διαδοχική μηνιαία άνοδό του. Ο Nasdaq συγκράτησε τα κέρδη του στο 1,2%, ενώ ο Dow ενισχύθηκε κατά 1,3%.

Το

αρνητικό κλίμα στην  αγορά ενίσχυσαν οι ανησυχίες για τη μετάλλαξη Δέλτα, καθώς έγγραφο των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ανέφερε, σύμφωνα με τη Wahington Post, ότι το εν λόγω μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού μπορεί να μεταδοθεί εξίσου εύκολα από εμβολιασμένα και μη εμβολιασμένα άτομα και είναι τόσο “μεταδοτικό όσο και η ανεμοβλογιά”.

CDC: Το νέο στέλεχος είναι πολύ μεταδοτικός ιός, όπως η ιλαρά και η ανεμοβλογιά

Ο πρόεδρος της Fed του Σαιντ Λούις Τζέιμς Μπούλαρντ δήλωσε σήμερα ότι η κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει να αρχίσει να επιβραδύνει τις αγορές ομολόγων το φθινόπωρο και να τις ολοκληρώσει μέχρι τον Μάρτιο.

Σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Οικονομικό και Χρηματοπιστωτικό Κέντρο, ο Μπούλαρντ εξέφρασε την εκτίμηση πως οι χρηματοπιστωτικές αγορές “είναι πολύ καλά προετοιμασμένες” για το tapering.

Αυτή η στρατηγική θα έδινε στη Fed τη δυνατότητα να αυξήσει τα επιτόκια εάν ο πληθωρισμός δεν υποχωρήσει όσο αναμένει η Fed το 2022, τόνισε ο ίδιος, για να προσθέσει ότι αναμένει ισχυρότερη αύξηση του αμερικανικού ΑΕΠ στο β’ εξάμηνο του 2021.

Ευρωπαικά χρηματιστήρια: Πτώση την Παρασκευή, κέρδη στον μήνα

Keywords
Τυχαία Θέματα