Wall Street: Με πρωταγωνιστή τον Nasdaq, κέρδη και την Τετάρτη

23:44 9/2/2022 - Πηγή: BankWars

Σημαντικά κέρδη την Τετάρτη στη Wall Street, με πρωταγωνιστή τον Nasdaq, που σημείωσε άνοδο 2,08% και έκλεισε στις 14.490,40 μονάδες,

Ο Dow Jones έκλεισε στις 35.768,06 μονάδες ΜΕ +0,86%. Κέρδη1,45% για τον S&P 500, που ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 4.587,18 μονάδες.

Η αγορά περιμένει την αυριανή ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό, προκειμένου να αποκτήσει μια πιο σαφή εικόνα για το αν υπάρχει ενδεχόμενο η Fed να

κινηθεί πιο επιθετικά από ό,τι έχει προς το παρόν διαμηνύσει, δηλαδή να αυξήσει τα επιτόκια κατλα 50 μονάδες βάσης και όχι κατά 25.

Νωρίτερα,  η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ Λορέτα Μέστερ, τόνισε ότι οι μελλοντικές αυξήσεις επιτοκίων θα γίνουν με γνώμονα την πορεία της οικονομίας.

“Δεν μου αρέσει να βγάζω τίποτα από το τραπέζι”, είπε η Μέστερ κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης αλλά πρόσθεσε: “ωστόσο δεν νομίζω ότι υπάρχει καμία επιτακτική ανάγκη να ξεκινήσουμε με αύξηση επιτοκίου 50 μονάδων βάσης”. Συμπλήρωσε ότι ο ρυθμός αύξησης των επιτοκίων θα εξαρτηθεί από το πώς εξελίσσεται ο πληθωρισμός και η οικονομία, ενώ όσον αφορά τον ισολογισμό της Fed, σημείωσε πως η μείωσή του θα γίνει προσεκτικά ώστε να αποφευχθεί η διατάραξη των χρηματιστηριακών αγορών.

Σημαντικά κέρδη στα ευρωπαϊκα χρηματιστήρια με «καύσιμο» τα αποτελέσματα

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα