Wall Street: “Κουράστηκε” ο Dow, ακάθεκτοι S&P και Nasdaq

Νέα ιστορικά υψηλά για S&P 500 και ο Nasdaq, ενώ ο Dow Jones δεν μπόρεσε να ακολουθήσει και έκλεισε με αρνητικό πρόσημο μετά την ανακοίνωση της S&P Dow Jones Indices ότι θα πραγματοποιήσει αλλαγές στη σύνθεση του δείκτη, με την εισαγωγή και αφαίρεση τριών εταιρειών (η εταιρεία λογισμικού διαχείρισης πελατών Salesforce.com Inc. θα αντικαταστήσει τον γίγαντα πετρελαίου

Exxon Mobil Corp., η φαρμακευτική εταιρεία βιοτεχνολογίας Amgen Inc. θα πάρει τη θέση της φαρμακευτικής Pfizer Inc. και ο όμιλος Honeywell International Inc. θα αντικαταστήσει την αμυντική εταιρεία Raytheon Technologies Corp.) αλλά και μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Αύγουστο.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε στις 84,8 μονάδες από 91,7 μονάδες τον Ιούλιο. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του MarketWatch τοποθετούσαν τον δείκτη στις 93,0 μονάδες.

Το κλίμα πάντως, ενίσχυσαν οι ενδείξεις ότι ΗΠΑ και Κίνα επιστρέφουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να συζητήσουν την πορεία υλοποίησης της εμπορικής συμφωνίας που υπέγραψαν τον περασμένο Ιανουάριο. Αμερικανοί και Κινέζοι αξιωματούχοι επαναβεβαίωσαν τη δέσμευση τους στην πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας των δύο χωρών, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ο Dow Jones έχασε 60,02 μονάδες (-0,21%) και υποχώρησε στις 28.248,44 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 12,34 μονάδες (0,36%) και έκλεισε στις 3.443,62 μονάδες, ενώ ο  Nasdaq κέρδισε 86,75 μονάδες (0,76%) και έκλεισε στις 11.466,47 μονάδες.

Νευρικότητα και απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Keywords
Τυχαία Θέματα