Wall Street: “Κουράστηκαν” οι δείκτες να ανεβαίνουν

00:04 7/7/2021 - Πηγή: BankWars

Με εξαίρεση τον Nasdaq, πτωτικά έκλεισαν οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, καθώς το επενδυτικό κοινό θεωρεί ότι η αισιοδοξία για την ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ έχει ήδη προεξοφληθεί.

Ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,59%, στις 34.580,80 μονάδες. Ο S&P 500 κατέγραψε πτώση 0,23%, στις 4.342,48 μονάδες. Ο Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,17%, στις 14.663,60 μονάδες.

Οι επενδυτές εξετάζουν διάφορα

σημάδια που πιθανόν να αποδεικνύουν ότι η οικονομική ανάπτυξη που ακολούθησε την “καταβύθιση” των αρχών της πανδημίας πιθανόν να αγγίζει τα όριά της. Ο δείκτης του ISM για τον κλάδο των υπηρεσιών στις ΗΠΑ υποχώρησε απροσδόκητα τον Ιούνιο, δείχνοντας επιβράδυνση της επέκτασης, ενώ την Παρασκευή ανακοινώθηκε ότι η ανεργία στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στο 5,9%, έναντι προβλέψεων για 5,6%.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κρατικού ομολόγου υποχώρησε κάτω του 1,4%, σε ακόμη ένα σημάδια ότι οι επενδυτές αμφιβάλλουν για την περαιτέρω δυναμική της ανάκαμψης της οικονομίας των ΗΠΑ.

Οι εισηγμένες στις ΗΠΑ μετοχές του κινεζικού κολοσσού μεταφορών προσώπων Didi έφτασαν να υποχωρούν έως και κατά 25%, κλείνοντας τελικά με πτώση 18,93%, μετά την απόφαση του κινεζικού κράτους ότι νέοι χρήστες δεν θα μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή της Didi εάν δεν ολοκληρωθεί ο έλεγχος κυβερνοασφάλειας της εταιρείας. Η είδηση έγινε δεκτή με έκπληξη από τους επενδυτές καθώς η κινεζική εταιρεία είχε κάνει το ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την περασμένη εβδομάδα.

Στο κόκκινο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω ΟΠΕΚ+

Keywords
Τυχαία Θέματα