Wall Street: Άνοδος – Δεν “είδε” την ανεργία η αγορά

Τελικά, παρά τις αρχικές απώλειες, με κέρδη έκλεισε η Wall Street την Πέμπτη.

Ο Dow Jones κέρδισε 377,37 μονάδες – 1,62%, στις 23.625,34 μονάδες.

Ο S&P 500 κέρδισε 1,18%, στις 2.853,38 μονάδες.

Ο Nasdaq κέρδισε  0,91%, στις 8.943,72 μονάδες

Μεγάλη άνοδος στον τραπεζικό κλάδο. Οι μετοχές των Bank of America and JPMorgan Chase

κέρδισαν άνω του 4%, ενώ η Citigroup σημείωσε άνοδο 3,6%.

Η αγορά επηρεάστηκε:

1. Από την άνοδο του πετρελαίου. Άνοδος στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου, μετά την πρόβλεψη από πλευράς της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (IEA) ότι τα παγκόσμια αποθέματα θα παρουσιάσουν μείωση στο β’ εξάμηνο του 2020, παρά το γεγονός ότι η ανησυχία για ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού εξακολουθεί να υφίσταται.

2. Από την εκτίμηση επενδυτικών κύκλων ότι η πανδημία, όσο και αν καταστρέφει τώρα την οικονομία, δεν μπορεί, παρά να έχει ένα τέλος και μάλιστα σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, με την ανακάλυψη φαρμάκου.

3. Από τα δυσμενέστατα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ.

ΗΠΑ: Ακόμη 3 εκατ. άνεργοι σε μια εβδομάδα – Εφτασαν τα 36,5 εκατομμύρια

4. Από τις ανησυχίες για μια νέα κόντρα ΗΠΑ-Κίνας στον απόηχο των ανακοινώσεων από την Ουάσινγκτον ότι το Πεκίνο προσπαθεί να κλέψει στοιχεία από την έρευνα που πραγματοποιείται για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Σήμερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι έχει μια καλή σχέση με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, προσθέτοντας ωστόσο ότι “αυτή τη στιγμή απλά δεν θέλω να του μιλήσω”.

Μιλώντας στο Fox Business Network, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι είναι “πολύ απογοητευμένος” με την Κίνα και ότι “εξετάζει” τις κινεζικές επιχειρήσεις που διαπραγματεύονται σε αμερικανικά χρηματιστήρια, αλλά δεν ακολουθούν τους λογιστικούς κανόνες των ΗΠΑ.

Βαριές απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Keywords
Τυχαία Θέματα