Wall Street: Ακάθεκτοι με νέα ρεκόρ S&P 500 και Nasdaq

Και νέα ιστορικά υψηλά σε μία ακόμα συνεδρίαση της Wall Street για S&P 500 και Nasdaq, ενώ ο Dow Jones έκλεισε επίσης σε θετικό έδαφος.

Αισιοδοξία στην αγορά προκάλεσε η αύξηση των παραγγελιών για διαρκή αγαθά, οι οποίες των Ιούλιο εκτοξεύθηκαν κατά 11,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποδεικνύει την συνέχιση της ανάκαμψης της αγοράς από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Η αγορά αναμένει την ομιλία του προέδρου

της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, αύριο στο ετήσιο συνέδριο της κεντρικής τράπεζας για το πώς θα κινηθεί η Fed το επόμενο διάστημα όσον αφορά τη νομισματική της πολιτική, δεδομένου ότι οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού στην οικονομική δραστηριότητα παραμένουν. Εκτιμούν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ είναι πρόθυμη να προχωρήσει σε κινήσεις για την τόνωση του πληθωρισμού. Εξάλλου, τα πρακτικά της Fed που δημοσιεύθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα άφησαν ανοιχτό ένα παράθυρο χαλάρωσης της πολιτικής της τους προσεχείς μήνες.

Την αγοραστική διάθεση ενίσχυσαν επίσης τα θετικά νέα από το μέτωπο των κλινικών δομικών του υποψήφιου εμβολίου της Moderna κατά του κορονοϊού.

Επίσης, αισιοδοξία επικρατεί στο εμπορικό μέτωπο ΗΠΑ-Κίνας καθώς η αμερικανική εμπορική αντιπροσωπεία δήλωσε ότι υπήρξε πρόοδο στις επαφές των δύο χωρών και ότι τα δύο μέρη δεσμεύτηκαν να προχωρήσουν στα απαραίτητα βήματα προκειμένου να διασφαλιστεί η επιτυχία της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας.

Ο Dow Jones, με κέρδη 0,30% στις 28.331,92 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,02% στις 3.478 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,73% στις 11.665 μονάδες.

Ευρωπαικά χρηματιστήρια: Κέρδη την Τετάρτη

Keywords
Τυχαία Θέματα