WALL STREET: Στο -0,79% στις 14.905 μονάδες ο Dow – Στο -0,45% στις 1.606 ο S&P – Στο +0,04% στις 3.403 ο Nasdaq

Οι μετοχές στη Wall Street υποχώρησαν τον Ιούνιο αλλά σε επίπεδο τριμήνου Dow και S&P κατέγραψαν ράλι ανόδου άνω του 2% και ο Nasdaq 4%. Εντωμεταξύ, ο Dow Jones πέτυχε την καλύτερη επίδοση εξαμήνου από το 1999 και ο S&P από το 1998.

‘ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΤΕ Η FED ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΕ ΝΕΟ ΧΡΗΜΑ

Οι νέες δηλώσεις του Jeremy Stein, που έδωσε μια υποθετική ημερομηνία για την έναρξη της επιβράδυνσης του τυπώματος χρήματος μπέρδεψαν τους επενδυτές

που παρέμειναν επιφυλακτικοί σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Ο J. Stein ξεχωρίζει τη συνεδρίαση της Fed του Σεπτεμβρίου, για την πιθανή απόφαση να περιοριστεί το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής (QE). Και προσθέτει ότι η Fed λαμβάνει υπόψη της τη συνολική βελτίωση του οικονομικού κλίματος αφότου ξεκίνησε να τυπώνει χρήμα, και δεν δίνει σημασία μόνο στα πιο πρόσφατα, μέτρια, μακροοικονομικά στοιχεία.

Λίγο αργότερα, ο John Williams, πρόεδρος της Fed του San Francisco, δήλωσε ότι είναι ακόμα νωρίς για την Fed να μειώσει το πρόγραμμα ενίσχυσης της αμερικανικής οικονομίας .

Όπως είπε, θα ήταν καλό να εξεταστεί η πορεία του πληθωρισμού και της αμερικανικής οικονομίας που δείχνει πως αντιδρά θετικά και μετά να ληφθεί όποια απόφαση για την αλλαγή στη οικονομική πολιτική της Fed.

Πάντως ο ίδιος δήλωσε σίγουρος πως η Fed θα βρει έναν τρόπο να σταματήσει τη στήριξη που παρέχει στην αμερικανική οικονομία, χωρίς να επηρεάσει την ανάκαμψή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα