Volterra: Ενεργά παρούσα στο Energy Commodities Conference 2016

10:55 3/7/2016 - Πηγή: BankWars

H Volterra, για δεύτερη συνεχή χρονιά ήταν χορηγός και ενεργά παρούσα, στο Energy Commodities Conference 2016, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Μαΐου στο ξενοδοχείο Divani Caravel. Το κύριο θέμα στην 2η συνάντηση κύρους για το Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας, ήταν η πορεία εφαρμογής της δεσμευτικής ευρωπαϊκής νομοθεσίας (EU Target Model),

για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Η ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας συνεχίζει να βρίσκεται σε καθεστώς ρευστότητας και αναμονής των επερχόμενων αλλαγών, ώστε να συγκλίνει με τις μεγάλες ενεργειακές αγορές και το κοινοτικό κεκτημένο. Παρά τις διαπιστωμένες δυσχέρειες, η ελληνική αγορά αναζητά νέο βηματισμό, επιχειρώντας να ανακτήσει την αξιοπιστία και τις διεθνείς συνεργασίες της. Ως αποτέλεσμα στο συνέδριο συζητήθηκαν σε βάθος τα θέματα αναδιοργάνωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.

Πέραν του ελληνικού ενδιαφέροντος η συγκεκριμένη διοργάνωση προκάλεσε και το ενδιαφέρον διεθνών εκπροσώπων του κλάδου της ενέργειας, δεδομένου ότι πολλές διεθνείς εταιρείες εμπορίας και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας δραστηριοποιούνται ήδη στις ελληνικές διασυνδέσεις, ενώ άλλες επεξεργάζονται τις προοπτικές εισόδου τους στην ελληνική αγορά ενέργειας.

Με την παρουσία τους τίμησαν το συνέδριο κυβερνητικοί εκπρόσωποι και υψηλόβαθμα στελέχη και εκπρόσωποι ελληνικών και διεθνών εταιρειών ενέργειας, διεθνείς traders καθώς και μέλη θεσμικών και ρυθμιστικών φορέων. Η Volterra εκπροσωπήθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας κύριο Πάνο Νίκου καθώς και το εμπορικό της τμήμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα