Tρεις κάλπες στη ψηφοφορία για την προανακριτική- Αλαλούμ με τη διαδικασία

Έπειτα από αρκετές ώρες συνεδρίασης τα κόμματα εισηγήθηκαν κατά πλειοψηφία να στηθούν τρεις κάλπες στην αυριανή διαδικασία για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής.

Αδιευκρίνιστα, ωστόσο, παραμένουν ακόμη σοβαρά ζητήματα της διαδικασίας, όπως το πώς θα μετρηθούν οι ψήφοι ή αν οι βουλευτές θα ψηφίσουν σε όλες τις κάλπες ή σε μία.

Ανάλογη ήταν νωρίτερα η τοποθέτηση και του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σε δηλώσεις του μετά

τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας χαρακτήρισε αδιανόητο να καταλύεται η ομαλή κοινοβουλευτική λειτουργία και να ακολουθείται μία διαδικασία που θα αίρει -όπως υπογράμμισε- τη μυστικότητα της ψήφου.

Σκληρή ήταν απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον κ. Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε για απίστευτο πολιτικό θράσος. Δυστυχώς δεν διδάσκονται τίποτα, είναι αμετανόητοι, παρατήρησε ο κ. Βενιζέλος κατά την εισήγησή του στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, αλλά «τα κτυπήματα που υπέστη η σκευωρία -εμπνευστής της οποίας ήταν ο κ. Τσίπρας- ήταν αλεπάλληλα». Αύριο όμως, διεμήνυσε, λήγει και τυπικά η απόπειρα ρεσάλτο του ΣΥΡΙΖΑ.

Επί της διαδικασίας η Διάσκεψη των Προέδρων δεν κατέληξε πώς θα γίνει η καταμέτρηση των ψήφων, δηλαδή αν θα προστεθούν οι ψήφοι από όλες τις κάλπες ή θα υπολογιστεί κάθε μία ξεχωριστά, καθώς στη δεύτερη περίπτωση υπάρχει ενδεχόμενο να μην παραπεμφθεί κανένα πρόσωπο σε επιτροπή προκατρκτικής εξέτασης. Για το θέμα αποφασίστηκε να υπάρξει διαβούλευση το απόγευμα ανάμεσα στα κόμματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα