Tι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για το Eurogroup

Η αδυναμία λήψης απόφασης για την Ελλάδα στην μαραθώνια συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες κυριαρχεί στον σημερινό διεθνή Τύπο.

Βloomberg: Η ΕΕ σκόνταψε στην μείωση του χρέους

«Η ΕΕ σκόνταψε στην μείωση του χρέους έπειτα από σύγκρουση με το ΔΝΤ», είναι… ο τίτλος του πρακτορείο Bloomberg. Οπως επισημαίνει το δίκτυο, οι Ευρωπαίοι υπουργοί

οικονομικών δεν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν σε ένα πακέτο για μείωση του ελληνικού χρέους μετά από διαμάχη με το ΔΝΤ για το πώς θα επανέλθει σε βιώσιμα επίπεδα η πληγείσα από την ύφεση οικονομία της χώρας. «Ενώ υψηλόβαθμος ευρωπαίος αξιωματούχος είχε αφήσει να εννοηθεί ότι έχει υπάρξει συμφωνία, οι υπουργοί ανακοίνωσαν ότι θα συναντηθούν εκ νέου την επόμενη εβδομάδα», συμπληρώνει το Bloomberg.

BBC: Oι ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης δεν βρήκαν λύση για την Ελλάδα

«Απέτυχαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης να καταλήξουν σε συμφωνία για την εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Ελλάδα», αναφέρει το BBC. «Επειτα από σχεδόν 12 ώρες συνομιλιών στις Βρυξέλλες, το Eurogroup ανακοίνωσε ότι σημείωσε κάποια πρόοδο στο πακέτο των μέτρων για την μείωση του ελληνικού χρέους, ωστόσο χρειάζεται περισσότερη τεχνική επεξεργασία κάποιων στοιχείων», προσθέτει το δίκτυο, ενώ αναφέρθηκε και στις διαφωνίες μεταξύ του ΔΝΤ και των υπουργών για τον τρόπο που θα καταστήσουν το χρέος της Ελλαδας βιώσιμο.

Wall Street Journal: Χωρίς λύση το Eurogroup

Η αμερικανική Wall Street Journal γράφει ότι η 12ωρη σχεδόν συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ ολοκληρώθηκε χωρίς λύση για τα προβλήματα χρέους της Ελλάδας, τονίζοντας ότι οι τεχνικές λεπτομέρειες ήταν εξαιρετικά πολύπλοκες που θα χρειαστεί εκ νέου συνάντηση το πρωί της Δευτέρας, προκειμένου να καταλήξουν σε μία τελική συμφωνία. Οπως αναφέρει η εφημερίδα, κάποιοι εκ των συμμετεχόντων στη συνεδρίαση είπαν ότι οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας έχουν περιορίσει τις διαφορές τους σχετικά με την μείωση του ελληνικού χρέους.

FT: Η Ευρωζώνη καθυστερεί την βοήθεια προς την Ελλάδα

«Η Ευρωζώνη καθυστερεί την βοήθεια προς την Ελλάδα», γράφουν οι Financial Times. Αναφερόμενοι στην συνεδρίαση του Eurogroup, τονιζουν ότι οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών ανέβαλλαν ξανά την εκταμίευση της υπερ-δόσης των 44 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, μετά την αποτυχία να ξεπεράσουν τις διαφωνίες για το πόσο γρήγορα μπορεί να να μειωθεί το χρέος της Αθήνας. Οπως επισημαίνουν οι FT, έπειτα από σχεδόν 12 ώρες διεξοδικών συνομιλιών που διήρκησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης αποφάσισαν να συναντηθούν ξανά την επόμενη εβδομάδα για να διευθετήσουν οριστικά τις διαφορές τους με το ΔΝΤ. Οι FT τονίζουν ότι η αναβολή αυτή δείχνει την έλλειψη πολιτικά αποδεκτών απόψεων που αντιμετωπίζουν οι υπουργοί στην προσπάθειά τους να επαναφέρουν σε βιώσιμο επίπεδο το ελληνικό χρέος χωρίς να να απαξιώνουν τα δάνειά τους.

Sueddeutsche Zeitung: Ναυάγιο το χθεσινό Eurogroup

Για «ναυάγιο» στο χθεσινό Eurogroup έκανε λόγο η γερμανική

Keywords
Τυχαία Θέματα