Οι ελεύθεροι επαγγελματίες “έφαγαν” τον Κατρούγκαλο από τα ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ – Ο Α.Τσίπρας “πήρε πίσω” το 20% εισφορών στα “μπλοκάκια”

upd 17.30 Ο Γιώργος Κατρούγκαλος δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές.

O πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, οι δηλώσεις του οποίου για τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, με ανάρτησή του, ανακοίνωσε ότι «αναλαμβάνει πλήρως την πολιτική ευθύνη» και δηλώνει ότι αποσύρεται από την εκλογική μάχη.

Παρέμβαση Τσίπρα:

Καμία αύξηση στους ελεύθερους επαγγελματίες

Δεν θα αυξηθούν οι φόροι και οι εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, με συνέντευξή του στο in.gr, μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι σχετικές δηλώσεις του πρώην υπουργού Εργασίας.
Στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε αποκλειστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης (και η οποία θα δημοσιευτεί αύριο Παρασκευή), ξεκαθαρίζει ότι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «δεν υπάρχει καμία αύξηση εισφορών» και κάνει λόγο για fake news.

Άναψε φωτιές στη αγορά ο Κατρούγκαλος με την επαναφορά του 20% εισφορών στα “μπλοκάκια”των ελεύθερων επαγγελματιών – “Πυροσβεστική” ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

Ο Γ.Κατρούγκαλος

Παρακολουθώ τη θεατρική παράσταση που οργανώνει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή χθεσινή μου τοποθέτηση για τις ασφαλιστικές εισφορές. Ξεκαθάρισα από το πρωί ότι αναφερόμουν σε προσωπικές θέσεις αρχής και όχι στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που είναι δημοσιευμένες εδώ και καιρό. Οι συκοφαντίες της Νέας Δημοκρατίας περί ‘κρυφής ατζέντας” είναι φαιδρές.

Η Αριστερά μιλά πάντα τη γλώσσα της αλήθειας. Αν υπήρχε κρυφή ατζέντα, θα τη φανέρωνα αυτόβουλα δυο μέρες πριν από τις εκλογές; Η ζημιά όμως γίνεται, με όργανο την μιντιακή παντοκρατορία της δεξιάς. Δεν θα τη διευκολύνω. Άλλωστε η εμπλοκή μου στην πολιτική δεν έγινε ποτέ με όρους προσωπικού συμφέροντος, αλλά προσφοράς. Εγκατέλειψα το Ευρωκοινοβούλιο όταν προσκλήθηκα στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ανέλαβα με άγνοια κινδύνου την καυτή πατάτα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή μου τοποθέτηση και δηλώνω ότι αποσύρομαι από την εκλογική μάχη.

Παρακολουθώ τη θεατρική παράσταση που οργανώνει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή χθεσινή μου τοποθέτηση για τις ασφαλιστικές εισφορές. Ξεκαθάρισα από το πρωί ότι αναφερόμουν σε προσωπικές θέσεις αρχής και όχι στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που είναι δημοσιευμένες εδώ και…

— George Katrougalos (@gkatr) May 18, 2023

Παρέμβαση Τσίπρα: Καμία αύξηση στους ελεύθερους επαγγελματίες

Δεν θα αυξηθούν οι φόροι και οι εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, με συνέντευξή του στο in.gr, μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι σχετικές δηλώσεις του πρώην υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου.
Στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε αποκλειστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης (και η οποία θα δημοσιευτεί αύριο Παρασκευή), ξεκαθαρίζει ότι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «δεν υπάρχει καμία αύξηση εισφορών» και κάνει λόγο για fake news.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής η αντιπολίτευσης, προβλέπει ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα δουν αλλαγές στη ζωή τους. Αλλά οι αλλαγές θα είναι θετικές. Εξηγεί “από την αύξηση του αφορολογήτου ορίου στα 10.000 ευρώ, από τη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, από τη μείωση του ΦΠΑ και του ειδικού φόρου κατανάλωσης – που θα μειώσει τις τιμές- και από τη ρύθμιση χρεών, αναστολή πλειστηριασμών”.

“Είμαι απόλυτα κάθετος σε αυτό”, αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει πως “το πρόγραμμά μας είναι αναρτημένο εδώ και είκοσι ημέρες, είναι 50 σελίδες, μέχρι και την τελευταία λέξη. “Είναι πιστεύω λαθροθηρία μεγάλη και unfair, λίγες ώρες πριν τις εκλογές, με fake news, να πάμε να κερδίσουμε ψήφους.

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

«Η μεσαία τάξη, με μεγάλες θυσίες, πλήρωσε πανάκριβα την κρίση και τις αλαζονικές πολιτικές του κ. Μητσοτάκη που δεν νοιάστηκε. Η μεσαία τάξη λοιπόν μόνο ελαφρύνσεις δικαιούται. Το Συμβόλαιο Αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι απόλυτα σαφές ως προς αυτό. Είναι το συλλογικό μας όραμα, η ηθική μας υποχρέωση, που μας δεσμεύει να το κάνουμε πράξη. Όποιος παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο Αλλαγής, είτε συνειδητά, είτε από λάθος, θέτει εαυτόν εκτός της συλλογικής προσπάθειας για τη μεγάλη αλλαγή. Ο ελληνικός λαός την Κυριακή θα κληθεί να προσυπογράψει με την ψήφο του το Συμβόλαιο Αλλαγής και Εμπιστοσύνης και μόνο αυτό. Και να μας κρίνει από την υλοποίησή του».

ΣΚΕΡΤΣΟΣ: ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΠΡΑΣΑ

«Αυτό που καταλάβαμε όμως όλοι είναι ότι απλά πιάστηκαν στα πράσα και έφυγε κακήν κακώς γιατί είναι “μαρτυριάρης”» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος, σχολιάζοντας την αποπομπή του Γιώργου Κατρούγκαλου από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, τρεις ημέρες πριν τις εκλογές.

Ο κ. Σκέρτσος, στη δήλωσή του, επισημαίνει ότι το πρωί, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου « διαρρήγνυε τα ιμάτιά της ότι το κόμμα της έπεσε θύμα διαστρέβλωσης της ΝΔ», μέχρι που ο κ. Κατρούγκαλος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση.
«Κάθε μέρα που περνάει η προοδευτική Βαβέλ αποκαλύπτεται και καταρρέει. Τους αφήνουμε στην κρίση των πολιτών…» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Υπουργείο Εσωτερικών: Η υποψηφιότητα του Γ. Κατρούγκαλου παραμένει σε ισχύ

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα