Taxibeat: Νέος γύρος χρηματοδότησης 1,5 εκατ. ευρώ και «κούρσα» για το Μεξικό

M’ έναν νέο γύρο χρηματοδότησης ύψους 1, 5 εκατ. ευρώ από Έλληνες και ξένους επενδυτές, το Taxibeat ετοιμάζει «κούρσα» για το Μεξικό.

Η πόλη του Μεξικού αποτελεί μια νέα υποσχόμενη αγορά για μια εταιρία που ξεκίνησε ως τεχνολογική startup δύο χρόνια πριν στην Αθήνα και πλέον έχει πετύχει να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε Βραζιλία, Γαλλία, Ρουμανία

και Νορβηγία.(διαβάστε σχετικό άρθρο).

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Κυριακάτικου Βήματος και τον ιδρυτή του Taxibeat κ. Νίκο Δρανδάκη η εμπορική λειτουργία του Taxibeat στην Πόλη του Μεξικού θα ξεκινήσει τον Ιούλιο η δε πρόκληση είναι μεγάλη με δεδομένο ότι κυκλοφορούν στην πόλη 100.000 ταξί.

Όσον αφορά στην πορεία του Taxibeat στην Βραζιλία, ο κ. Δρανδάκης δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένος αφού παρά τον σκληρό ανταγωνισμό,η εφαρμογή τερματίζει πρώτη σε χρήση στις πόλεις Ρίο ντε Τζανέϊρο και Σάο Πάολο. Προηγήθηκε επένδυση ύψους 600.000 ευρώ, η οποία έφερε 70.000 χρήστες και 1.800 ταξί.

Παράλληλα αργά και σταθερά αναπτύσσεται το Taxibeat στο Παρίσι με περίπου 20.000 πελάτες και έναν στόλο 600 περίπου ταξί που χρησιμοποιούν την εφαρμογή.

Στη Νορβηγία, τα πράγματα αποδείχθηκαν πιο δύσκολα, λόγω νομικών κωλυμάτων τα οποία αναμένεται να λυθούν σύντομα, ενώ στο Βουκουρέστι η εφαρμογή αναπτύσσεται με καλούς ρυθμούς συγκεντρώνοντας 12.000 χρήστες και 300 οδηγούς ταξί.

Παράλληλα και η αγορά της Αθήνας αναπτύχθηκε για το Taxibeat, αφού οι χρήστες έφθασαν τους 100.000, ενώ οι οδηγοί τους 1800, αριθμός που αντιστοιχεί στο 12% του στόλου της πρωτεύουσας.

Ταυτόχρονα, θετικά προχωρεί και η νέα υπηρεσία αποστολής αντικειμένων από πόρτα σε πόρτα από τους οδηγούς ταξί, που ξεκίνησε πρόσφατα στην Αθήνα.

Της Ελένης Νάτση

Keywords
Τυχαία Θέματα