Superleague: Σοβαρά επεισόδια στην Τούμπα – Ο Αρης νίκησε 0-1 τον ΠΑΟΚ – Όλα τα αποτελέσματα

 Ο Αρης αποδείχθηκε «αφεντικό» της πόλης καθώς επικράτησε 1-0 στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα για την 11η αγωνιστική της Super League.

Το παιχνίδι, ενω όλα έδειχναν να κυλούν ομαλά, διεκόπη στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με οπαδούς των γηπεδούχων να

εισβάλλουν στον αγωνιστικό. Εν τέλει το παιχνίδι ολοκληρώθηκε κανονικά έπειτα από μια 40λεπτη διακοπή.

Οι «κίτρινοι» κυριαρχούσαν στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να «μπουκάρουν» στο γήπεδο, διακόπτοντας τον αγώνα. Μάχες σώμα με σώμα με τις αστυνομικές δυνάμεις, φωτοβολίδες, καπνογόνα και δεκάδες αντικείμενα συνέθεσαν το εκρηκτικό σκηνικό στην ζούγκλα της Τούμπας, με τους «ασπρόμαυρους» οπαδούς να δίνουν τη χαριστική βολή στο σύνολο του Λουτσέσκου.

Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε μετά από 30 λεπτά και αφού είχε καθαριστεί ο αγωνιστικός χώρος, με την Τούμπα να αδειάζει. Ο Μάντεν βγήκε στον αγωνιστικό χώρο, με τις δυο ομάδες να παίζουν για άλλα δυο λεπτά και τον Σκωτσέζο να σφυρίζει τη λήξη του ντέρμπι.

Στο «καθαρά» αγωνιστικό σκέλος, οι «κίτρινοι» έκαναν ότι ήθελαν στο πρώτο ημίχρονο, με τον Μαντσίνι να χαρίζει το τρίποντο στους φιλοξενούμενους. Στην 7η θέση με 14 πόντους ο Άρης, στην 3η και στο -4 από την ΑΕΚ οι γηπεδούχοι.

Πολλές ευκαιρίες και… πρωταγωνιστής ο Μαντσίνι

Στο 17΄, οι «κίτρινοι» έφτασαν μια… ανάσα από το 0-1. Ο Σάσα έκλεψε την μπάλα και πάσαρε στον Καμαρά, με τον μεσοεπιθετικό του Άρη να αστοχεί από πλεονεκτική θέση. Στο 19΄, οι γηπεδούχοι… αγκάλιασαν το γκολ, με τον Κουέστα και το δοκάρι να σταματούν την εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Κούρτιτς.

Ο ρυθμός ήταν τρομερός στο ματς, με τους κίτρινους να χάνουν νέα ευκαιρία στο 31΄. Ωραία προσποίηση από τον Εντιαγέ, με τον Σενεγαλέζο μέσο να αδειάζει τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ, αλλά να εκτελεί άστοχα. Επτά λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν και πάλι κοντά στο 0-1, με τον Πασχαλάκη να λέει «όχι». Οι «κίτρινοι» έκλεψαν τη μπάλα, ο Καμαρά έκανε γλυκιά σέντρα, με τον Γκαρσία να πιάνει την κεφαλιά και τον Πασχλάκη να κάνει εντυπωσιακή απόκρουση.

Τελικά, το γκολ για τον Άρη ήρθε στο 41΄, με τους «κίτρινους» να πιστοποιούν την ανωτερότητά τους στο χορτάρι. Ο Εντιαγέ έκανε εντυπωσιακή κούρσα, πήρε τη μπάλα πίσω από το κέντρο, έκανε την επέλαση και την κατάλληλη στιγμή έβγαλε τον Μαντσίνι απέναντι από τον Πασχαλάκη, με τον Αργεντινό να γράφει το 0-1 με ωραίο τελείωμα. Αυτό ήταν και το σκορ ημιχρόνου στην Τούμπα.

Στο 2ο ημίχρονο, ο Άρης μπήκε δυνατά, χάνοντας ευκαιρία με τον Σάσα. Οι ασπρόμαυροι πήραν τον έλεγχο του αγώνα, με τη σέντρα- σουτ του Ελ Καντουρί στο 51΄ να καταλήγει στο πάνω μέρος του δοκαριού του Κουέστα. Οι «κίτρινοι» υποχώρησαν, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει την κατοχή, αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου συνέχιζε να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά δε μπορούσε να βρει την δίοδο προς την εστία των «κίτρινων». Η ομάδα του Μάντζιου αμυνόταν πολύ καλά, κρατώντας το μηδέν.

Το ματς είχε γείρει ολοκληρωτικά προς τη μεριά των «κιτρίνων», με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να εισβάλουν στο γήπεδο στο 92ο λεπτό και τα υπόλοιπα να αποτελούν (θλιβερή) ιστορία.

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 2-0: Ο Μακέντα είναι εδώ και χαρίζει βαθμούς

Με τον Μαουρίσιο να κάνει μεγάλο ματς και τον Μακέντα να σημειώνει δύο γκολ (σε μια περίοδο που δεν υπάρχουν Ιωαννίδης και Καρλίτος), ο Παναθηναϊκός… καθάρισε τον Παναιτωλικό, έκανε βαθμολογικό άλμα (στο -2 από τον τρίτο ΠΑΟΚ) και πηγαίνει με την ψυχολογία στα ύψη στην… διαβολοβδομάδα που έχει Βόλο (Κύπελλο) και ΑΕΚ (πρωτάθλημα)

Ότι δεν βρήκε ο Παναθηναϊκός στο διάστημα που πίεσε τον Παναιτωλικό στο πρώτο μέρος, το κατάφερε με την έναρξη σχεδόν του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 50′ ο Χουχούμης έκανε λάθος κοντρόλ μέσα στην περιοχή, ο Αϊτόρ του έκλεψε την μπάλα και ο αριστερός μπακ του Παναιτωλικού στην προσπάθεια να διώξει την μπάλα κλότσησε τον Ισπανό. Ο Γκάμαρης άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί, αλλά το πέναλτι ήταν ξεκάθαρο, με τον Παπαδόπουλο στο VAR να φωνάζει τον Γκάμαρη να τον δει κι εκείνος να δείχνει το πέναλτι. Ο Μακέντα ανέλαβε την εκτέλεση, όπως είχε κάνει και με τη Λαμία και έβαλε μπροστά στο σκορ τον Παναθηναϊκό.

To γκολ έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση στον Παναθηναϊκό, ο οποίος από ‘κει και πέρα έλεγξε απόλυτα το παιχνίδι και τον ρυθμό, ανέβασε σε πολύ υψηλά επίπεδα την κατοχή της μπάλας, όπως θέλει να κάνει ο Γιοβάνοβιτς και εκμεταλλευόμενος ένα λάθος της άμυνας του Παναιτωλικού έφτασε σε δεύτερο γκολ και πάλι με τον Μακέντα. Συγκεκριμένα στο 66’ ο Χουχούμης γλίστρησε έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού και έπεσε στο έδαφος, ο Μοαυρίσιο πήρε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή και έδωσε «πάρε – βάλε» πάσα στον Μακέντα, που σε κενή εστία έκανε το 2-0.

Δυσκολεύτηκε ο Ολυμπιακός, αλλά νίκησε 2-1 τον μαχητικό Βόλο στο «ροντέο» του Καραϊσκάκη

Σε ματς ροντέο εξελίχθηκε το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Βόλο στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης στο Καραϊσκάκη, για την 11η αγωνιστική της Super League, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τη νίκη με 2-1 με όλα τα γκολ να σημειώνονται στα τελευταία λεπτά.

Στο 80’ οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν πέναλτι όταν ο Ρέαμπτσιουκ ανατράπηκε από τον Ροσέρο, με το VAR να επιβεβαιώνει την παράβαση.

Ο Ελ Αραμπί στο 84’ ευστόχησε και άνοιξε το σκορ (1-0), αλλά οι φιλοξενούμενοι που πήραν οδηγία νωρίτερα από τον τεχνικό τους Αμπασκάλ να εγκαταλείψουν το ματς, όχι μόνο δεν το έκαναν αλλά στο 88’ έφεραν το παιχνίδι στα ίσια με τον Φαν Βέερτ (1-1), δίνοντας στο ματς τον χαρακτήρα… ροντέο.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Βαλμπουενά ξελάσπωσε τον Ολυμπιακό πετυχαίνοντας το τελικό 2-1 σκορ με το οποίο ο Ολυμπιακός διατηρεί την διαφορά ασφαλείας των έξι βαθμών από την δεύτερη ΑΕΚ.

Ανακοίνωση της ΠΑΕ Βόλος

Λίγη ώρα μετά  η ΠΑΕ Βόλος ΝΠΣ εξέδωσε ανακοίνωση. Σε αυτή γίνεται επίθεση στους «μεγάλους» του ελληνικού ποδοσφαίρου, με την προτροπή από τη θεσσαλική ΠΑΕ να διοργανώσουν ένα δικό τους πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Βόλου: «Συγχαρητήρια στην ελληνική διαιτησία και σε όσους επί σειρά ετών υπηρετούν ένα σάπιο κατεστημένο που έχει οδηγήσει το Ελληνικό ποδόσφαιρο στο τέλμα. Συγχαρητήρια φυσικά και σε όσους ακόμη αντέχουν να βλέπουν την κατάντια του Ελληνικού ποδοσφαίρου! Επιτέλους οι κατ’ όνομα μεγάλοι ας κάνουν ένα πρωτάθλημα μεταξύ τους, όπως το θέλουν, κι ας μην προκαλούν αηδία στους αγνούς φίλους του ποδοσφαίρου σφαγιάζοντας κάθε εβδομάδα όλες τις άλλες ομάδες…».

«Εκτέλεσε» τον Ιωνικό από τα 11 μέτρα στο φινάλε  ο ΟΦΗ

Στην 4η θέση με 18 βαθμούς ανέβηκε ο ΟΦΗ. Μάλιστα πρόκειται για την τρίτη σερί νίκη της ομάδας του Ηρακλείου στο πρωτάθλημα, η οποία μετράει και έξι συνεχόμενους αγώνες χωρίς ήττα. Από την άλλη, ο Ιωνικός έμεινε στην 11η θέση της βαθμολογίας με 10 πόντους αγνοώντας τη νίκη εδώ και τέσσερις αγωνιστικές.

Στο 43′, ο Φελίπε Γκαγιέγκος έπιασε ένα τρομερό, ευθύβολο σουτ και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Λευτέρη Χουτεσιώτη και έκανε το 1-0. Με αυτό το σκορ πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Οι Νικαιώτες έδειξαν τις προθέσεις του από πολύ νωρίς στο δεύτερο μέρος. Στο 48ο λεπτό, ο Αίας Αοσμάν έκανε ξανά το θαύμα του και με όμορφο αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Επασί. Δεκαπέντε λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στην ανατροπή, όμως ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ απέκρουσε το ψιλοκρεμαστό σουτ του Μύγα. Στο 86′ ο Απόστολος Γιάννου κέρδισε πέναλτι από απρόσεκτο μαρκάρισμα του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. Ο Λάζαρος Λάμπρου εκτέλεσε εύστοχα για το 2-1 δίνοντας ένα υπερπολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του.

Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής:

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος 6-2

Απόλλων Σμύρνης – Λαμία 0-0

ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 1-2

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

ΟΦΗ – Ιωνικός 2-1

Ολυμπιακός – Βόλος 2-1

ΠΑΟΚ – Άρης 0-1

Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 2-0

Η βαθμολογία μετά από 11 αγωνιστικές: 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα