Superleague: Νίκη τετράδας για Παναθηναϊκό – Τα πέναλτι έσωσαν τον ΠΑΟΚ – Η βαθμολογία

Τρία παιχνίδια περιελάμβανε το σημερινό πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής, του δεύτερου γύρου, της Superleague, ενώ το ματς ανάμεσα σε Βόλο και Απόλλων Σμύρνης αναβλήθηκε λόγω κορωνοϊού.

Ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη κόντρα στη Λαμία με σκορ 1-0, ανεβαίνοντας έτσι στους 41 πόντους και πηγαίνοντας στο +11 από τη δεύτερη ΑΕΚ

που βρίσκεται στους 30 πόντους, έχοντας όμως ένα παιχνίδι λιγότερο, αυτό της Δευτέρας  στο ΟΑΚΑ με τον ΟΦΗ.

Ο Γιουσέφ Ελ-Αραμπί ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Ολυμπιακό. Ο Μαροκινός φορ μπορεί να έχασε πέναλτι στο 19’, αλλά τρία λεπτά μετά πέτυχε το μοναδικό γκολ, νικώντας τον εντυπωσιακό Μπόγιαν Σαράνοφ που κράτησε χαμηλά το δείκτη του σκορ.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε στο θετικό αποτέλεσμα απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, επικρατώντας με σκορ 2-0 και κάνοντας ένα σημαντικό βήμα τετράδας, καθώς με τη νίκη του προσπέρασε το σύνολο του Ηρακλή Μεταξά και ανέβηκε στην 4η θέση με 23 πόντους (και με ματς λιγότερο), αφήνοντας τους Ηπειρώτες 5ους.

Οι «πράσινοι» πήραν προβάδισμα στο σκορ στο 54’. Από ωραία συνεργασία και μπαλιά «τρύπα» του Βιγιαφάνιες προς τον Χουάνκαρ, ο Ισπανός μπακ έβγαλε σέντρα ακριβείας προς τον Μαουρίσιο που με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό.

Στο 66’ ο Μαουρίσιο έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ, όμως το πλασέ του έφυγε πάνω από τα δοκάρια, όμως τρία λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός έκανε το 2-0.

Από «γλυκιά» εκτέλεση φάουλ του Βιγιαφάνιες, ο Φακούντο Σάντσες με κεφαλιά στο πίσω δοκάρι σημείωσε το πρώτο γκολ του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού κι έδωσε «αέρα» δύο τερμάτων στους «πράσινους».

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να επικρατήσει στο τέλος του Αστέρα Τρίπολης στην «Τούμπα», παραμένοντας στην 3η θέση της Superleague έχοντας συγκεντρώσει 28 πόντους και παραμένοντας στο κυνήγι της ΑΕΚ, ενώ οι Αρκάδες μένουν στους 17 βαθμούς και την 8η θέση.

Ο Δικέφαλος είχε τον έλεγχο στο πρώτο δεκάλεπτο όπου απείλησε και με ένα σουτ του Ζίβκοβιτς, αλλά το γκολ το πέτυχε ο Αστέρας.

Στην πρώτη της αξιόλογη ευκαιρία στο παιχνίδι, η ομάδα του Ράσταβατς άνοιξε το σκορ όταν στο 13’ ο Καρμόνα έκανε ωραία κίνηση από τα δεξιά παράλληλα με την περιοχή, έδωσε για τον Σονί ο οποίος από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη με δυνατό σουτ.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να απειλήσει έχοντας ουσιαστικά μόνο την ευκαιρία στα πρώτα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, μέχρι το 43’.

Τότε ο Άκπομ με προσωπική ενέργεια και υπέροχο φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Τσιφτσή κι έκανε το 1-1 για τους «ασπρόμαυρους» σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο ΠΑΟΚ έκανε την ανατροπή. Με πέναλτι του Κούρτιτς στο 49′  για το 2-1, πέναλτι που κέρδισε ο Αουγκούστο όταν του πάτησε το πόδι εντός περιοχής ο Μουνάφο.

Ο Αστέρας δεν απογοητεύτηκε και στο 60′ ισοφάρισε. Με ωραία κεφαλιά του Χριστόπουλου μέσα από την περιοχή  σε καλά εκτελεσμένο φάουλ του Αλβάρεζ.

Η λύτρωση για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 89′ με εύστοχο νέο πέναλτι του Κούρτιτς, που κέρδισε ο Κρέσπο σε ανατροπή του από τον Γκαρσία.

Δείτε τη βαθμολογία: 

Keywords
Τυχαία Θέματα