Superleague: Κυρίαρχη ΑΕΚ, 2-0 τον ΠΑΟΚ- Ανετα ο Ολυμπιακός – Αποτελέσματα και βαθμολογία

Η ΑΕΚ πανηγύρισε μια τεράστια νίκη επί του ΠΑΟΚ στην «OPAP Arena» στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Superleague, παραμένοντας στο κυνήγι του Παναθηναϊκού.

Έτσι η Ένωση ανέβηκε στους 24 πόντους, κρατώντας τη δεύτερη θέση και είναι στο -6 από το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ενώ την ίδια

ώρα ο Δικέφαλος του βορρά έμεινε στους 16 βαθμούς και την 5η θέση, όντας κάτω από Ολυμπιακό και Βόλο.

Νωρίτερα, ο Ολυμπιακός πήρε το θετικό αποτέλεσμα απέναντι στη Λαμία με σκορ 2-0, πιάνοντας έτσι στους 20 βαθμούς τον Βόλο και ανεβαίνοντας στην 3η θέση του πίνακα, όντας στο -4 από ΑΕΚ και -10 από τον Παναθηναϊκό.

Κιτρινόμαυρο πάρτι στη Νέα Φιλαδέλφια – H ΑΕΚ 2-0 τον ΠΑΟΚ

Μετά από 13 ανεπιτυχή αποτελέσματα, η ΑΕΚ νίκησε τον ΠΑΟΚ με 2-0 και παράλληλα συνδύασε με επιτυχία το πρώτο της ντέρμπι στην OPAP Arena.

Παρουσία 30.000 φίλων της που δημιούργησαν φανταστική ατμόσφαιρα, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έφτασε στη νίκη με σκόρερ τους Γκαρσία (36΄), Γκατσίνοβιτς (61΄).

Αλλά στο 36΄ οι νεαροί Κουλιεράκης, Ντάντας «πλήρωσαν» την απειρία τους και «υπέκυψαν» στο πρέσινγκ του Αραούχο, ο οποίος τους ανάγκασε σε λάθος.

Ο Ελίασον με γρήγορη σκέψη έδωσε στον Λιβάι Γκαρσία κι αυτός «εκτέλεσε» τον Κοτάρκσι για το 1-0 και το 6ο του γκολ στην εφετινή Super League. Αμέσως μετά (39΄), από νέο λάθος των παικτών του ΠΑΟΚ, ο Πινέδα έκανε έξοχη ατομική προσπάθεια και βρέθηκε σε θέση βολής, όμως ο Κοτάρσκι με φοβερά αντανακλαστικά είπε «όχι», ενώ στο 43΄ απέκρουσε πιο εύκολα το σουτ του Λιβάι.

Το σκορ θα μπορούσε εύκολα να είναι 2-0 και ο ΠΑΟΚ εκτός παιχνιδιού στο ημίχρονο, όμως οι αποκρούσεις του Κροάτη τον κράτησαν «ζωντανό».

Από ένα νέο λάθος του ΠΑΟΚ και κλέψιμο του Γκατσίνοβιτς στο κέντρο, προήλθε και το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ. Η μπάλα έφτασε στον Ελίασον ο οποίος με καταπληκτική προσποίηση «άδειασε» τον Κουλιεράκη και πάσαρε στον Γκατσίνοβιτς, ο οποίος πέτυχε το 2-0 στο 61΄.

Ο Ολυμπιακός «καθάρισε» τη Λαμία πριν το «αιώνιο» ντέρμπι

Ο Ολυμπιακός αντέδρασε άμεσα μετά τον ευρωπαϊκό του αποκλεισμό το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (27/10) στο Φράιμπουργκ, «καθάρισε» με… συνοπτικές διαδικασίες τη Λαμία με 2-0 και, πλέον, θα προετοιμαστεί απερίσπαστος για το πρώτο απόλυτο ντέρμπι της Super League με τον πρωτοπόρο και αήττητο Παναθηναϊκό, το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής (6/11) στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Η αναμέτρηση της 10ης αγωνιστικής στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» είχε (ουσιαστικά) κριθεί πριν τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, με τους «ερυθρόλευκους» να πετυχαίνουν δύο γκολ σε διάστημα 6 λεπτών και να διώχνουν γρήγορα το άγχος από πάνω τους.

Η αρχή έγινε στο 22ο λεπτό με την κεφαλιά του Χάμες Ροντρίγκες.

Η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά μετά την προσπάθεια του Κολομβιανού να τροφοδοτήσει τον Μπακαμπού, αιφνιδίασε τον Σαράνοφ και κατέληξε στα δίχτυα (1-0).

Έξι λεπτά μετά οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν για δεύτερη φορά. Από τη βαθιά μπαλιά του Ντόι προς τον Μπακαμπού, ο Κονγκολέζος στράικερ άφησε πίσω του τον Αντέτζο και με υποδειγματικό πλασέ μέσα από την περιοχή «έγραψε» το 2-0.

«Όρθιος» στο «Βικελίδης» ο ΟΦΗ,  1-1 με τον Άρη

Θετικό ήταν το ντεμπούτο του Βάλντας Νταμπράουσκας στον πάγκο του ΟΦΗ. Υπό τις οδηγίες του Λιθουανού τεχνικού, οι Κρητικοί απέσπασαν ισοπαλία με σκορ 1-1 από τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», σε αναμέτρηση για τη 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Προηγήθηκαν με τον Γιον Τοράλ (49’) οι φιλοξενούμενοι, ισοφάρισε με εντυπωσιακό τρόπο ο Αντρέ Γκρέι (56’) για τους γηπεδούχους που είχαν και δοκάρι με τον Ματέο Γκαρσία (20’).

Ο Λάρσον έκανε τη σέντρα, ο Τοράλ βρέθηκε αφύλαχτος στο πίσω δοκάρι και με πλασέ έκανε το 0-1.

Οι Κρητικοί δεν το χάρηκαν πολύ. Ας όψεται ο Γκρέι που με τρομερό ανάποδο ψαλιδάκι, αιφνιδίασε τους πάντες για το 1-1. Οι φιλοξενούμενοι ανασυντάχθηκαν, απείλησαν και σκόραραν με τον Γκερέρο στο 62’, ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ του πρώην φορ του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα της φάσης.

Με «υπογραφή» Σκβάρκα το πρώτο «τρίποντο» του Λεβαδειακού, 2-1 τον Ατρόμητο

Ο Μίχαλ Σκβάρκα αποδείχθηκε «χρυσή» αλλαγή για τον Λεβαδειακό, καθώς με δικό του γκολ στο 79΄ η ομάδα του Γιασμίνκο Βέλιτς επικράτησε με 2-1 του Ατρόμητου και πανηγύρισε το πρώτο της εφετινό «τρίποντο» μετά από 6 ήττες και 3 ισοπαλίες στις προηγούμενες 9 αγωνιστικές. Μάλιστα, κατάφερε να ξεφύγει κι από την τελευταία θέση της βαθμολογίας, όπου έπεσε ο Ιωνικός μετά το χθεσινό 1-1 με τον Παναιτωλικό.

Μπαίνοντας πιο «ορεξάτος» από τον αντίπαλό του στον αγωνιστικό χώρο κι έχοντας απειλήσει δύο φορές με Νίκα στο 12΄ και 16΄, ο Λεβαδειακός κατάφερε να προηγηθεί στο 25΄. Αυτή την φορά ο μέσος των Βοιωτών βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, μετά από σέντρα του Τσάπρα και με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Γιαννιώτη (1-0).

Στο δεύτερο μέρος,   οι Περιστεριώτες ανέβασαν την απόδοσή τους και πίεσαν περισσότερο, με αποτέλεσμα να ισοφαρίσουν στο 65΄ με το πανέμορφο γκολ του Ρομπάιγ. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός με υπέροχη κίνηση και σουτ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Μάρκοβιτς για το 1-1.

Το ματς… άνοιξε για τα καλά μετά το γκολ των φιλοξενούμενων, με τους Βοιωτούς να έχουν την τεράστια ευκαιρία για να προηγηθούν ξανά στο 74΄ με το πέναλτι που κέρδισε ο Μουτίνιο από τον Χατζηϊσαία. Ο Πορτογάλος ανέλαβε την εκτέλεσή του, αλλά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι στο 75ο λεπτό!

Ό,τι δεν κατάφερε ο Μουτίνιο από την «ασβεστένια βούλα», το πέτυχε τέσσερα λεπτά μετά (79΄) ο Σκβάρκα. Ο Τσάπρας μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, έκανε το γύρισμα κι ο Σλοβάκος μέσος δεν είχε κανένα πρόβλημα προ κενής εστίας να «γράψει» το 2-1.

SUPER LEAGUE: Μέγας Παναθηναικός πέρασε με 5-1 από τον Βόλο – 1-1 Ιωνικός-Παναιτωλικός

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (10Η)

Σάββατο 29 Οκτωβρίου
Ιωνικός – Παναιτωλικός 1-1
Βόλος – Παναθηναϊκός 1-5

Κυριακή 30 Οκτωβρίου
Ολυμπιακός – Λαμία 2-0
Λεβαδειακός – Ατρόμητος 2-1
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-0
Αρης – ΟΦΗ 1-1

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου
ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης (18.00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΕ 10 ΑΓΩΝΕΣ

1. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 30
2. A.E.K. 24
3. ΒΟΛΟΣ 20
4. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 20
5. Π.Α.Ο.Κ. 16
6. ΑΡΗΣ 14
7. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 12
8. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 11
9. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 9
10. ΛΑΜΙΑ 8
11. Ο.Φ.Η. 7
12.ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 6
13.ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 6
14. ΙΩΝΙΚΟΣ 4
*ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρας Τρίπολης έχουν ματς λιγότερο.

H ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (11Η)

Σάββατο 5 Νοεμβρίου
Λαμία – Βόλος (15.45)
ΟΦΗ – Ιωνικός (18.30)
Ατρόμητος – Αρης (19.00)
ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα (21.00)

Κυριακή 6 Νοεμβρίου
Παναιτωλικός – Λεβαδειακός (16.00)
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (19.30)
Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ (20.30)

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα