Super League:Πέρασε από το Χαριλάου η ΑΕΚ – Εύκολα ο Παναθηναϊκός – Ολα τα αποτελέσματα

Με συνταγή αλά…. Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ επιβλήθηκε 1-0 του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League. Παράπονα από τη διαιτητική ομάδα έχουν οι γηπεδούχοι που πίεσαν αλλά δεν δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στην εστία του Βασίλη Μπάρκα.

Τρομερή ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι φίλοι του Άρη στο «Κλ.

Βικελίδης», πριν από την έναρξη του αγώνα με την ΑΕΚ. Ωστόσο, η Ένωση ήταν αυτή που στο 5’ κατάφερε να προηγηθεί 0-1 με ωραίο πλασέ του Αλμπάνη. Ο Άρης επιχείρησε να αντιδράσει και απαντήσει και στο 12’ η κεφαλιά του Δεληζήση δεν βρήκε στόχο. Οι γηπεδούχοι πίεζαν, αλλά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για γκολ στα καρέ του Μπάρκα. Η ΑΕΚ από την πλευρά της έψαχνε τις ευκαιρίες για αντεπίθεση, αλλά είχε οπισθοχωρήσει σημαντικά. Στο 38’ ο Ιντέγε αποχώρησε τραυματίας με πρόβλημα στη μέση, αλλάζοντας τα πλάνα του Ένινγκ, ο οποίος πέρασε στο ματς τον Ντουρμισάι.

Στο 40’ ο Άρης ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κλωναρίδη στον Φετφατζίδη, ωστόσο ο διαιτητής Καραντώνης δεν έδειξε κάτι, παίρνοντας και τη γνώμη του VAR. Στο 45’ ο Ντουρμισάι βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ που έκανε ήταν κακό και δεν ανησύχησε τον Μπάρκα.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Άρη να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να ψάχνει το γκολ. Ο Μάσιμο Καρέρα προσπάθησε να αντιδράσει από τον πάγκο, ρίχνοντας στο ματς τον Αραούχο, σε μια προσπάθεια να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική. Στο 58’ ο Γκάμα έκανε ένα καλό σουτ, αλλά ο Μπάρκας έδιωξε σε κόρνερ. Η πίεση του Άρη δεν έφερνε αποτελέσματα, ενώ η είσοδος του Μάνταλου έδωσε στην ΑΕΚ περισσότερη ενέργεια. Το παιχνίδι είχε λιγοστές καλές φάσεις, με την υπεροχή των γηπεδούχων να είναι φλύαρη. Το ματς έληξε 0-1 υπέρ της Ένωσης, με τον Άρη να πληρώνει την αστοχία του.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε άνετα τον Παναιτωλικό, με υπογραφή Βαγιαννίδη

Οι «πράσινοι» που μετά τις ήττες από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για πρωτάθλημα και Κύπελλο αντίστοιχα, γεύτηκαν ξανά τη χαρά της νίκης. Ο Γιώργος Δώνης είδε την ομάδα του να κάνει ακόμα μια γεμάτη εμφάνιση και να δείχνει πως βαδίζει σε καλό μονοπάτι. Άλλωστε, δεν πάει και… πολύς καιρός από τότε που η ομάδα του Αγρινίου απέσπασε την ισοπαλία από τους «πράσινους».

Όλα τα… λεφτά για τους γηπεδούχους ήταν το πρώτο ημίχρονο. Πολλοί παίκτες που δεν παίρνουν αρκετό χρόνο συμμετοχής πήραν σήμερα φανέλα βασικού και θέλοντας να δείξουν τι αξίζουν έπαιξαν στα… κόκκινα. Αυτός που ξεχώρισε δεν ήταν άλλος από νεαρό μπακ, Γιώργο Βαγιαννίδη που έδειξε ψήγματα του μεγάλου ταλέντου του. Αυτός ήταν που άνοιξε το σκορ στο 23′, ενώ ο ίδιος έδωσε την ασίστ στον Ζαχίντ στο 40′ για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 2-0.

Στις αρχές της επανάληψης, ο Φεντερίκο Μακέντα με εκτέλεση από τα 11 βήματα (από πέναλτι που κέρδισε ο Χατζηγιοβάνης) έδωσε την χαριστική βολή στην ομάδα του Μάκη Χάβου η οποία κατάφερε να μειώσει σε 3-1 στο 90+1′ με τον «σεσημασμένο» σκόρερ, Αμπιόλα Ντάουντα.

Το απόλυτο… μηδέν  ανάμεσα σε Ξάνθη και Λαμία

Όποιος περίμενε ένα καλό ποιοτικά παιχνίδι από τις συγκεκριμένες ομάδες σήμερα στην Θράκη, μάλλον δε θα τις έχει παρακολουθήσει ξανά. Αμφότερες έπαιξαν με στόχο να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους και τα κατάφεραν. Η Ξάνθη πήρε ακόμα μια ισοπαλία φέτος και έμεινε στο κυνήγι των play-off, ενώ οι Φθιώτες βλέπουν την πρώτη εξάδα να απομακρύνεται.

Στο πρώτο μέρος, ήταν μεν καλύτερη η Ξάνθη, αλλά την κατοχή που είχε αβίαστα με το μέρος της δεν κατάφερε να την αξιοποιήσει και δεν απείλησε ποτέ την αντίπαλη εστία. Από την άλλη, η ομάδα του Άκη Μάντζιου αποφάσισε να πιέσει περισσότερο στην επανάληψη για να βρει ένα τέρμα, έχασε σημαντικές ευκαιρίες με Νιασέ και Σάλιακα, αλλά ούτε εκείνη κούνησε τα… δίχτυα.

Με Ντέλετιτς πήρε τη νίκη (1-0) επί του Βόλου ο Αστέρας Τρίπολης

Ο Μίλος Ντέλετιτς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης καθώς ήταν εκείνος που με δικό του τέρμα διαμόρφωσε το αποτέλεσμα. Με αυτό το τρίποντο μάλιστα η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς ανέβηκε στην έκτη θέση, ισοβαθμεί με την Ξάνθη και… βλέπει την είσοδό στα play-off ως ένα πολύ εφικτό σενάριο.

Όσον αφορά στην εικόνα του παιχνιδιού, δεν χρίζει μεγάλης ανάλυσης καθώς το θέαμα ήταν πενιχρό. Φάσεις δεν υπήρχαν και οι δυο ομάδες ήταν επικεντρωμένες ως προς το πως θα κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα. Μετά το πρώτο μισάωρο, οι Αρκάδες πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και έχασαν κάποιες σημαντικές ευκαιρίες. Στο 35’ ο Μπαράλες είδε την κεφαλιά του να βρίσκει στο δεξί δοκάρι, αμέσως μετά ο Τσίκα έσωσε την ομάδα του πριν περάσει η μπάλα την γραμμή από σουτ του Κρέσπι, ενώ στο 37’ η κεφαλιά του Σουάρεθ έφυγε λίγο άουτ. Το ημίχρονο, πάντως, έληξε δίχως τέρματα
Οι Αρκάδες, βρήκαν το γκολ που τους έδωσε το τρίποντο στο Πανθεσσαλικό στο 85ο λεπτό, όταν ο Χαουρέγκι έδωσε εξαιρετικά την μπάλα στον Ντέλετιτς και ο δεύτερος νίκησε εξ’ επαφής τον Γκαραβέλη.

Super League: Ο Ολυμπιακός καθάρισε νωρίς τον Πανιώνιο – Πέρασε ο ΠΑΟΚ από τον κάμπο

Keywords
Τυχαία Θέματα