Super League: Τεράστιο «διπλό» στην Τούμπα ο Ολυμπιακός – Πρώτος με +5 – Ολα τα αποτελέσματα

«Κλείδωσε» την πρωτιά της κανονικής περιόδου στη Super League ο Ολυμπιακός με την τεράστια νίκη του στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ με 1-0. Ο νικητής με καθαρό μυαλό, σωστή τακτική και διαρκή ρυθμό κέρδισε τον αγώνα χάρη σε σε αυτογκόλ που σημείωσε ο Γιαννούλης στο ξεκίνημα της επανάληψης, μετά από ωραία ενέργεια του Τσιμίκα.

Ο Ολυμπιακός,

πλέον, απέκτησε πολύ μεγάλο προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου, καθώς μπαίνει με +5 στα Play Offs από τον δεύτερο ΠΑΟΚ κι όπως γίνεται αντιληπτό κρατά την κατάσταση στα χέρια του και μόνο εάν αυτοκτονήσει θα χάσει το πρωτάθλημα.

Το ντέρμπι κορυφής ξεκίνησε με καθυστέρηση και μέσα σε “πυρακτωμένη” ατμόσφαιρα λόγω της αναμονής ώστε  να εξαερώσει το γήπεδο από τους πυκνούς καπνούς από τα καπνογόνα που άναψαν οι φίλοι του ΠΑΟΚ στην κατάμεστη κερκίδα τους και που κάλυψαν τον αγωνιστικό χώρο για τέσσερα λεπτά. Στο 7′ ο Γερμανός ρέφερι διέκοψε προσωρινά το παιχνίδι, λόγω της  χαμηλής ορατότητας από πυκνούς καπνούς από την ίδια αιτία.

Στα πρώτα λεπτά ήταν σαφές πως αμφότερες οι ομάδες προσέγγισαν αμυντικά το παιχνίδι. Περισσότερο ο Ολυμπιακός βέβαια με τον Μαρτίνς να είναι πολύ προσεκτικός στις επιλογές του στην ενδεκάδα. Το άγχος ήταν μεγάλο καθώς αμφότεροι «έτρεμαν» να μην δεχθούν κάποιο τέρμα. Μετά από ένα σημείο, τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο. Οι Πειραιώτες παραλίγο να ανοίξουν το σκορ λίγα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου 45λέπτου καθώς ο Ελ Αραμπί είχε δοκάρι μετά από σέντρα του Βλαμπουενά.

Ο,τι δεν έκανε ο Μαροκινός, έκανε ο… Γιαννούλης στην επανάληψη. Συγκεκριμένα, στο 49′ ο Τσιμίκας κάνει μια απίστευτη ενέργεια, σουτάρει, ο Πασχαλάκης αποκρούει και ο Ραντζέλοβιτς κάνει το γύρισμα πάνω στον Γιαννούλη που στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Το τέρμα διαδέχθηκαν έξαλλοι πανηγυρισμοί από τους φιλοξενούμενους.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο ΠΑΟΚ παραλίγο να απαντήσει άμεσα καθώς έπειτα από φάση διαρκείας ο Βαρέλα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο το τέρμα του ακυρώθηκε με τη χρήση του VAR καθώς ο αμυντικός του Δικεφάλου ξεκίνησε από θέση οφσάιντ. Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι πίεζαν συνεχώς για να βρουν ένα γκολ, αλλά δεν βρήκαν κάποια ευκαιρία που να αναγκάσει τον Σα σε μια δύσκολη επέμβαση. Στα τελευταία λεπτά μάλιστα οι Θεσσαλονικείς έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο και έτσι οι Πειραιώτες έφυγαν με το μεγάλο «διπλό» από την Τούμπα.

 «Σκούπισε» τον ΟΦΗ  η ΑΕΚ σε 30 λεπτά 

Λιγότερα από 10 λεπτά χρειάστηκε η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα για να πάρει άνετο προβάδισμα νίκης, ενώ από το 30’ και μετά ξεκίνησε να δίνει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της. Οι Κρητικοί μόνο αδιάφοροι δεν ήταν καθώς μάχονται για να πάρουν την έκτη θέση που οδηγεί στα πλέι-οφ.

Από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα, η ΑΕΚ απείλησε με σουτ του Μάνταλου, ενώ ανάγκασε τον Σωτηρίου σε τρεις δύσκολες επεμβάσεις στο πρώτο κιόλας λεπτό. Ο τερματοφύλακας των Κρητικών δεν είχε απάντηση πάντως, στην κεφαλιά του αρχηγού της Ενωσης έπειτα από υπέροχη σέντρα του Λιβάγια στο 5’. Τρία λεπτά αργότερα, ο Ντανιέλε Βέρντε ανέβασε τον δείκτη του σκορ στον 2-0 με μια μοναδική ατομική ενέργεια.

Το παιχνίδι απέκτησε μοναδικό ρυθμό και στο 30’ ο Ιταλός ζευγάρωσε τα τέρματά του κάνοντας το 3-0 έπειτα από πάσα του αλτρουιστή Νέλσον Ολιβέιρα που θα μπορούσε να τελειώσει και μόνος του τη φάση. Ο Δικέφαλος είχε μάλιστα και άλλες ευκαιρίες σε αυτό το τρομερό πρώτο μέρος.

Δεν έσβησαν… ταχύτητα στην επανάληψη οι παίκτες του Μάσιμο Καρέρα. Με τον Μάνταλο, τον Ολιβέιρα, τον Λιβάγια και τον Βέρντε σε εξαιρετική μέρα, οι «κιτρινόμαυροι» πίεζαν για ακόμα ένα τέρμα και έχασαν μάλιστα πολύ σημαντικές ευκαιρίες.

Ο Ατρόμητος νίκησε  την Ξάνθη και διατήρησε τις ελπίδες του για τα πλέι-οφ

«Επιτέλους νίκη» και «επιτέλους… γκολ» βροντοφώναξαν οι παίκτες και οι άνθρωποι του Ατρόμητου, μετά τη δύσκολο όσο και πολύτιμο 1-0 επί της Ξάνθης στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Super League, που έβαλε τέλος στη διπλή «κατάρα» που κυνηγούσε τους Περιστεριώτες από την 11η Ιανουαρίου και το «διπλό» που είχαν σημειώσει στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού (1-0, 18η αγωνιστική).
Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη πήρε την πρώτη νίκη της μετά από μετά από έξι σερί αποτυχημένα αποτελέσματα (μία ισοπαλία και πέντε ήττες στο ενδιάμεσο) και παράλληλα έβαλε τέλος στην επιθετική «ανομβρία» της που κράτησε (με τις καθυστερήσεις) συνολικά 603 αγωνιστικά λεπτά.

Ο Παναιτωλικός «καταδίκασε» τον Πανιώνιο

Μεγάλη νίκη με 1-0, που του δίνει πλέον μεγάλο βαθμολογικό «αέρα» στη μάχη για τη αποφυγή της 14ης θέσης που οδηγεί (μετά τα πλέι-άουτ) απευθείας στη Super League 2, πέτυχε ο Παναιτωλικός επί του Πανιωνίου, στο γήπεδο του Αγρινίου. To μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε στο 53ο λεπτό ο Βιεϊρα Ρόσα Φάρλεϊ με ένα εξαιρετικό μακρινό σουτ που δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Κότνικ.

Η ομάδα του Μάκη Χάβου έφτασε τους 17 βαθμούς, ξέφυγε στο +7 από τους «κυανέρυθρους» και πήρε ισχυρό προβάδισμα για την κατάληψη της προτελευταίας θέσης, που οδηγεί σε μπαράζ παραμονής, μετά την ολοκλήρωση και των πλέι-άουτ. Ο Πανιώνιος, αντίθετα, έμεινε στους 10 βαθμούς και «βυθίστηκε» ακόμη περισσότερο στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Κακό θέαμα κι όλα… μηδέν στο Βόλο

Κακό θέαμα, λιγοστές φάσεις και όλα στο… μηδέν, στο θεσσαλικό ντέρμπι ανάμεσα στο Βόλο και την ΑΕΛ. Οι δύο ομάδες έμειναν στη «λευκή» ισοπαλία (0-0) κι απώλεσαν και τις μαθηματικές ελπίδες τους για να μπουν στην πρώτη εξάδα και στα πλέι-οφ.

Οι γηπεδούχοι έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του αγώνα, όμως ο Ζοάο στο 41′ κόπηκε την ύστατη ώρα από την άμυνα της ΑΕΛ ενώ είχε βγει τετ-α-τετ με τον Κρίστινσον. Ένα λεπτό αργότερα ο Τόρζε βγήκε στην κόντρα, αλλά άργησε πάρα πολύ προ του Γκαραβέλη και το γύρισμα που έκανε προς τον Ουάρντα κόπηκε από τον Τσίκα την τελευταία στιγμή.

Super League: «Σκόνταψε» ο Παναθηναϊκός στην Τρίπολη – Ο Αρης πήρε Χ στη Λαμία

Αναλυτικά αποτελέσματα 25ης αγωνιστικής της Super League:

Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 1-1 (85′ Χαουρέγκι – 51′ Μακέντα)
Λαμία – Άρης 2-2 (24′, 48′ Αραβίδης – 52′ Λάρσον, 54′ Ιντέγε
Ατρόμητος-Ξάνθη 1-0 (29′ Ανδρούτσος)
Βόλος-Λάρισα 0-0
ΑΕΚ-ΟΦΗ 3-0 (5′ Μάνταλος, 8′, 31′ Βέρντε)
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-1 (49′ αυτ. Γιαννούλης)

Η βαθμολογία της Super League (σε 24 αγώνες)

Ολυμπιακός 63
ΠΑΟΚ 58
ΑΕΚ 50
Παναθηναϊκός 41
Aρης 34
ΟΦΗ 31
Αστέρας Τρίπολης 30
Ατρόμητος 29
Ξάνθη 29
Λαμία 27
Λάρισα 28
Βόλος 27
Παναιτωλικός 17
Πανιώνιος 10
Πανιώνιος ξεκίνησε με -6 βαθμούς.

Η επόμενη (και τελευταία) αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Super League
Κυριακή 1η Μαρτίου

19:00 Λάρισα-Αστέρας Τρίπολης
19:00 Ξάνθη-ΠΑΟΚ
19:00 Αρης-Ατρόμητος
19:00 ΟΦΗ-Λαμία
19:00 Ολυμπιακός-Παναιτωλικός
19:00 Παναθηναϊκός-Βόλος
19:00 Πανιώνιος-ΑΕΚ

Keywords
Τυχαία Θέματα