Super League: Συνεχίζει ακάθεκτος ο Ολυμπιακός – Μεγάλη νίκη για Παναθηναϊκό

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα, χάρη σε γκολ του Αχμέντ Χασάν στις καθυστερήσεις με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Κώστα Φορτούνη. Συνεπώς, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς διατηρεί τη μεγάλη διαφορά των 9 βαθμών από τη 2η ΑΕΚ, η οποία μετά τη νίκη της με 2-1 κόντρα στον Ατρόμητο είναι μόνη δεύτερη πλέον.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 3-0 του ΟΦΗ

στην Κρήτη και βρίσκεται στην 3η θέση με 35 βαθμούς, ενώ 4ος είναι ο Άρης. Οι Θεσσαλονικείς ηττήθηκαν εντός έδρας 1-0 από τον Παναθηναϊκό, με τους «πράσινους» πλέον να είναι στο -5 από την πρώτη τετράδα, η οποία υπό προϋποθέσεις οδηγεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας σεζόν.

Λυτρωτής Χασάν για τον Ολυμπιακό

Με γκολ του Αχμέντ Χασάν στο 90+3’ ο Ολυμπιακός έκαμψε την αντίσταση του σκληροτράχηλου ΠΑΣ Γιάννινα και επικράτησε με 1-0 για την 17η αγωνιστική της Superleague.

Ο Αιγύπτιος στράικερ μπήκε ως αλλαγή στο 66’ και στις καθυστερήσεις του αγώνα «λύτρωσε» τους Πειραιώτες. Ο Αφρικανός επιθετικός έδωσε το τρίποντο της νίκης στους Ερυθρόλευκους και πήρε… εκδίκηση για το γκολ που του είχε ακυρωθεί στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στους Ζωσιμάδες (1-1).

Οι Ερυθρόλευκοι έχασαν πολλές ευκαιρίες, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και πέναλτι στο 20’ με τον Ματιέ Βαλμπουενά, ενώ στο 53’ ακυρώθηκε γκολ του Ελ Αραμπί για οφσάιντ. Παρόλα αυτά κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με το «χρυσό» γκολ του Αχμέντ Χασάν στις καθυστερήσεις του αγώνα και έφτασαν τους 45 βαθμούς σε 17 παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα.

Σπουδαίο διπλό του Παναθηναϊκού στην Θεσσαλονίκη, 0-1 τον Αρη

Το γρήγορο γκολ του Αργύρη Καμπετσή και οι επεμβάσεις του Σωκράτη Διούδη ήταν τα «κλειδιά» για να φύγει ο Παναθηναϊκός με τη νίκη επί του Άρη από το «Κλεάνθης Βικελίδης»

Αρκετές χαμένες ευκαιρίες -ιδίως στο δεύτερο μέρος – και για τις δυο ομάδες, με τους «κίτρινους» να έχουν, μεταξύ άλλων, δοκάρι με τον Ντάνιελ Μαντσίνι.

Από στημένη φάση ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να ανοίξει το σκορ πολύ νωρίς. Εκτέλεση φάουλ του Χουάνκαρ, γύρισμα του αμαρκάριστου στο δεύτερο δοκάρι Φραν Βέλεθ και από κοντά ο Καμπετσής είχε εύκολο έργο για το 0-1 στο 9ο λεπτό!

Το παιχνίδι κυλούσε ως το τέλος του πρώτου μέρους όπως ακριβώς επιθυμούσε το «τριφύλλι»: ο Άρης είχε την κατοχή της μπάλας, ωστόσο δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις μπροστά στην εστία του Διούδη.

Οι «κίτρινοι» μπήκαν πιο ορεξάτα στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 52’ απώλεσαν μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν, όταν ο Τζέιμς Τζέγκο πήρε την πάσα από τον Δημήτρη Μάνο, ωστόσο νικήθηκε στο τετ α τετ με τον Διούδη. Ο 27χρονος τερματοφύλακας είχε απάντηση και στο σουτ του Μάνου στο 61’, με τους «πράσινους» να απειλούν δις στη συνέχεια.

«Σίφουνας» στην Κρήτη ο ΠΑΟΚ, 0-3 τον ΟΦΗ

Ο ΠΑΟΚ πέρασε άνετα από την Κρήτη επικρατώντας 3-0 του ΟΦΗ

Στο 48ο λεπτό και στη σέντρα του Μουργκ από δεξιά ο Τζόλης μπήκε στη φάση, πρόλαβε τον Ουές κι άνοιξε το σκορ, για να διπλασιάσει στο 53΄ ο Βαρέλα, μετά από συνδυασμό Σβαμπ – Μουργκ και κακή αντίδραση του Σωτηρίου, που δεν συγκράτησε την μπάλα. Στο 67΄ το σκορ έλαβε την τελική του διάσταση, όταν από κάθετη πάσα του Τζόλη η μπάλα έφυγε από τα πόδια του επιρρεπή στο λάθος Σελίμοβιτς και ο Κρμέντσικ με εύκολο πλασέ νίκησε από κοντά τον Σωτηρίου για το 3-0, που επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να μειώσει εκ νέου τη διαφορά από τον Ολυμπιακό στους 10 βαθμούς.

Τέταρτη διαδοχική νίκη για ΑΕΚ – 2-1 τον Ατρόμητο

Η ΑΕΚ σημείωσε την τέταρτη διαδοχική της νίκη με… υπογραφή και τακτική Μανόλο Χιμένεθ επικρατώντας 2-1 του Ατρομήτου .

Μπορεί να πέταξε ένα ημίχρονο στα σκουπίδια, όμως η Ενωση ούσα πειστική και συγκεντρωμένη στην επανάληψη κατάφερε να πάρει ακόμα ένα τρίποντο και να εδραιωθεί πλέον ως μόνη δεύτερη στην βαθμολογία. Το σκορ άνοιξε στο 63o λεπτό με πέναλτι που κέρδισε έξυπνα ο Σιμόες και εκτέλεσε εξαιρετικά ο Ολιβέιρα, ενώ το 2-1 έγινε στο 73′ με τον Μάρκο Λιβάγια να τελειώνει με το κεφάλι μια πολύ ωραία φάση που έφτιαξε ο Μπακάκης. Ο Χριστοδουλόπουλος μείωσε σε 2-1 με πέναλτι στο 89′.

Αντεξε στο Βόλο η Λαμία (1-1)

Ισόπαλος 1-1 έληξε ο αγώνας του Πανθεσσαλικού Σταδίου μεταξύ του Βόλου και της Λαμίας

O Βόλος, άνοιξε το σκορ στο 51΄ με σουτ του Δουβίκα, έπειτα από κόρνερ που κέρδισε η ομάδα του από τα δεξιά. Άμεση όμως ήταν η απάντηση της Λαμίας στο επόμενο λεπτό (52΄), αφού σε μια αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων βγαίνουν στην κόντρα επίθεση τέσσερις με έναν και ο Ντέλετιτς σκοράρει για να ισοφαρίσει σε 1-1.

Πέρασε από τη χιονισμένη Λάρισα ο Απόλλων (0-1)

Ο Απόλλωνας Σμύρνης πέρασε νικηφόρα με 1-0 από το «Αλκαζάρ» επί της Λάρισας

Στο πρώτο ημίχρονο η θεσσαλική ομάδα είχε μόνο μια αξιόλογη ευκαιρία, στο 41ο λεπτό, όταν ένα σουτ του Ντουρμισάι με καλές προϋποθέσεις, εντός περιοχής και από πλάγια δεξιά, έφυγε άουτ. Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και το δεύτερο μισό του αγώνα, με την ΑΕΛ να έχει μια φλύαρη κυκλοφορία και τους φιλοξενούμενους ιδιαίτερα απειλητικούς στο transition, κάτι που οι Θεσσαλοί βίωσαν στο 73ο λεπτό. Σε αντεπίθεση του Απόλλωνα ο Ντάουντα υποδέχθηκε την μπάλα στο ύψος της περιοχής και την «έσπασε» δεξιά του στον Τσιλούλη, ο οποίος πλάσαρε τον Μπάγιτς περνώντας την μπάλα κάτω από τα πόδια του και σφραγίζοντας τη μοίρα της συνάντησης, αφού στο 90΄+1 ο Τρούγιτς απέτυχε να ισοφαρίσει, σε φάση για γκολ.

Νίκη με «υπογραφή» Μπαράλες για τον Αστέρα Τρίπολης, 2-0 τον Παναιτωλικό

Ο Αστέρας κατάφερε να κάνει ένα ακόμη βήμα για τη συμμετοχή του στα Play Off καθώς νίκησε τον Παναιτωλικό 2-0

Ο Αστέρας που πίεσε τον Παναιτωλικό από το ξεκίνημα, άνοιξε το σκορ στο 7ο λεπτό με τον Μουνάφο. Στη σέντρα που έκανε ο Κρέσπι, ο Μπαράλες με το κεφάλι έστρωσε την μπάλα στον σκόρερ, που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0.

Το 2-0 για την ομάδα της Τρίπολης έκανε στο 69  ο Λ. Φερνάντεθ, ο οποίος από πάσα του Μπαράλες και αφού απέφυγε τον Μαλή, έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή για να νικήσει τον Κνετ.

Δείτε τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής:

Σάββατο 16 Ιανουαρίου

Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός 2-0
ΑΕΛ – Απόλλων Σμύρνης 0-1

Κυριακή 17 Ιανουαρίου

Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 1-0
Βόλος – Λαμία 1-1
ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 0-3
Άρης – Παναθηναϊκός 0-1
ΑΕΚ – Ατρόμητος 2-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα