Super League: Στραβοπάτημα του Ολυμπιακού στα Γιάννενα – Super Αρης στο ΟΑΚΑ

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες για την 4η αγωνιστική της Super League.

O Παμλίδης άνοιξε το σκορ μόλις στο 5′, ενώ ο συνήθης ύποπτος Ελ Αραμπί απάντησε για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς στο 51′.

Στις καθυστερήσεις ο Χασάν σκόραρε με κεφαλιά μετά το δοκάρι του Ελ Αραμπί, αλλά με τη συνδρομή του VAR και της γραμμής οφσάιντ κι αφού πέρασαν αρκετά λεπτά το γκολ

δε μέτρησε.
Ετσι οι ερυθρόλευκοι στραβοπάτησαν για πρώτη φορά φέτος.

ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού

«Για άλλη μια φορά βιώσαμε σήμερα όλο το μεγαλείο της ξεφτίλας στην ελληνική διαιτησία τόσο με τον διαιτητή μέσα στο γήπεδο όσο και με τον διαιτητή του VAR στους Ζωσιμάδες.

Τι να πρωτοπούμε; Για το ακυρωθέν γκολ, για τα πέναλτι που δεν δόθηκαν, για τα αντίθετα σφυρίγματα στα φάουλ ή για την ανυπαρξία πειθαρχικού ελέγχου στα αντιαθλητικά και σκληρά φάουλ των αντιπάλων που από θαύμα δεν τραυματίστηκε σοβαρά κάποιος παίκτης μας;; Τίποτα από αυτά δεν είναι καινούργιο καθώς το ίδιο «έργο» επαναλαμβάνεται για 5η συνεχόμενη σεζόν.

Είδαμε λοιπόν τι έγινε σήμερα στους Ζωσιμάδες, στην Τούμπα και στα υπόλοιπα γήπεδα.

Ακριβώς γι αυτό ο λαλίστατος κ. Κλάτενμπεργκ, που μας έχει απογοητεύσει μέχρι σήμερα με τις επιλογές και τις πράξεις του, αντί να κάνει δηλώσεις και να σχολιάζει σαν τηλεπερσόνα τις «επίμαχες» φάσεις κάθε αγωνιστικής, λες και απευθύνεται σε ιθαγενείς της ζούγκλας που δεν έχουν ιδέα από ποδόσφαιρο, θα πρέπει να σοβαρευτεί και να πράξει το αυτονόητο. Αυτό για το οποίο τον προσλάβαμε και αμείβεται με ένα χρυσό συμβόλαιο.

Αλλιώς αν δεν μπορεί, είναι προτιμότερο να αποχωρήσει, παρά να νομιμοποιεί ή να επιχειρεί να δικαιολογήσει δημοσίως αυτά τα αίσχη.

Το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς, είναι ντροπή και ξεφτίλα για αυτή την ΕΠΟ και την ΚΕΔ. Ντροπή σας για την 5η συνεχόμενη χρονιά που κάνετε τα πάντα για να ξεφτιλίσετε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αλλά είμαστε εδώ, όπως πάντα, και πάλι θα μας βρείτε απέναντί σας».

Επιστροφή στις νίκες για τον ΠΑΟΚ, 3-0 τον ΟΦΗ

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες στην Super League μετά την πρώτη αγωνιστική, επικρατώντας 3-0 του ΟΦΗ στην Τούμπα

Τα γκολ της νίκης για την ομάδα της Θεσσαλονίκης σημείωσε ο Ελ Καντουρί στο 14′ και ο Σφιντέρσκι στο 90′ και το 90’+2′, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν χάσει αρκετές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο.

. Στο 9′ ο Ελ Καντουρί συνεργάστηκε με τον Σβαμπ και σαν τελικός παραλήπτης της μπάλας με καλό σουτ παραβίασε την εστία του ΟΦΗ για να ανοίξει το σκορ (1-0). Γκολ που ήταν και το Νο 100 στα εντός έδρας παιχνίδια για τον ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον ΟΦΗ στην ιστορία των δυο ομάδων στην μεγάλη εθνική κατηγορία.

Η νίκη του ΠΑΟΚ οριστικοποιήθηκε στο 89′ με κεφαλιά του Σφιντέρσκι σε κόρνερ του Σβαμπ (2-0) ενώ στο 90′ σουτ του Τζόλη βρήκε το αριστερό δοκάρι του ΟΦΗ. Στο 92′ σε νέα αντεπίθεση του ΠΑΟΚ ο Κάρολ Σφιντέρσκι ξαναπαραβίασε την εστία του Βάτερμαν με έξυπνο ψηλοκρεμαστό σουτ βλέποντας τον κρητικό τερματοφύλακα εκτός εστίας και η νίκη του Δικεφάλου πήρε διαστάσεις σε ένα παιχνίδι απέναντι στον πολύ καλό και επικίνδυνο ΟΦΗ που σαφώς και αδικείται από το τελικό 3-0.

«Διπλό» πρωτιάς του Αρη στο ΟΑΚΑ, 1-0 τον Παναθηναϊκό

Ο Αρης πήρε ένα μεγάλο διπλό στο ΟΑΚΑ επικρατώντας 1-0 του Παναθηναϊκού

Ετσι, οι Θεσσαλονικείς του Ακη Μάντζιου παραμένουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, ενώ οι πράσινοι του Ντάνι Πογιάτος, ο οποίο είναι πλέον σε πολύ δύσκολη θέση, παραμένουν δίχως τρίποντο την φετινή σεζόν καθώς μετρούν μια ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης και μια ισοπαλία με τη Λάρισα.

Το γκολ της νίκης σημείωσε ο Ντάνιελ Μαντσίνι στο 25′ εκμεταλλευόμενος αδράνεια στην άμυνα του Παναθηναϊκού, η οποία γενικότερα είχε θέματα απόψε. Αντιθέτως, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βελτιώσουν την αμυντική τους λειτουργία και να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους για δεύτερη φορά φέτος. Αξίζει να αναφερθεί πως ο Αϊτόρ έχασε μοναδική ευκαιρία στο 67′ καθώς αστόχησε προ κενής εστίας, ενώ ο Μακέντα είχε δοκάρι στο 78′.

Τρίποντο στο 90′ για τον Απόλλωνα, 1-0 τη Λάρισα

Με τρίποντο επέστρεψε στα σαλόνια της Super League ο Απόλλων Σμύρνης που επικράτησε 1-0 της Λάρισας στη Ριζούπολη για την τέταρτη αγωνιστική.

Το τέρμα των γηπεδούχων σημείωσε ο πρώην παίκτης των Θεσσαλών, Αντονι Φατιόν στο 90′ με πέναλτι. Ο αγώνας ήταν εξαιρετικός με 4 δοκάρια (δύο για κάθε ομάδα) και τον Κωνσταντίνο Κότσαρη να κάνει δύο σπουδαίες επεμβάσεις σε ισάριθμα σουτ του Φιλίπ στο δεύτερο μέρος.

Η πρεμιέρα για το συγκρότημα του Γιώργου Παράσχου στη Super League συνοδεύτηκε με νίκη, ενώ το «τρίποντο» αγνοεί και η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, η οποία μετά από τα τρία πρώτα ματς που έχει δώσει μετρά δύο ήττες και μία ισοπαλία. 

ΣΑΒΒΑΤΟ

Εμεινε όρθιος με 10 παίκτες ο Παναιτωλικός -Ισοπαλία 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης

Ο Παναιτωλικός παρότι έπαιξε με 10 παίκτες από το 17΄ έμεινε «όρθιος» απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης και απέσπασε την ισοπαλία με 1-1 στο εναρκτήριο ματς της 4ης αγωνιστικής της Super League.

Οι φιλοξενούμενοι αν και προηγήθηκαν στο 45΄ με τον Μπαράλες δεν κατάφεραν να φύγουν νικητές από το Αγρίνιο, καθώς στο 54΄ ο Αριγίμπι διαμόρφωσε το τελικό σκορ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ από αρκετά μακριά. Η πρώτη κλασική ευκαιρία στο ματς ανήκε στον Αστέρα Τρίπολης. Στο 7΄ ο Μουνάφο με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Κνετ, που στάθηκε τυχερός.

Ωστόσο, η φάση που «σημάδεψε» το πρώτο μέρος κι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 15΄. Ο διαιτητής Ευαγγέλου έδειξε αρχικά πέναλτι σε ανατροπή του Ρεγκίς από τον Βάντερσον, αλλά αφού συμβουλεύτηκε το VAR πήρε (ορθώς) πίσω την απόφαση και υπέδειξε το φάουλ μιας και η παράβαση είχε γίνει εκτός περιοχής. Δεν έμεινε εκεί, όμως, καθώς τιμώρησε με κόκκινη κάρτα τον Βραζιλιάνο αμυντικό του Παναιτωλικού.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα