Super League: Σπουδαία νίκη της ΑΕΚ στο Βικελίδης – 7Χ7 ο Παναθηναϊκός – Όλα τα αποτελέσματα

Πραγματοποιώντας μια άκρως πειστική εμφάνιση, η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα με 2-0 από το «Κλεάνθης Βικελίδης», επικρατώντας του Άρη σε αναμέτρηση για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Νταμιάν Σιμάνσκι (28’) και Λιβάι Γκαρσία (50’) τα  γκολ για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα που έχασε ευκαιρίες για ακόμα μεγαλύτερο σκορ.

Ο

Χουλιάν Κουέστα μπλόκαρε το φαλτσαριστό σουτ του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς (25’), ο Λάζαρος Ρότα (26’) σούταρε πολύ ψηλά από πλεονεκτική θέση αλλά δύο λεπτά μετά ήρθε το 0-1. Από φάουλ του Γκατσίνοβιτς ο Σιμάνσκι με κεφαλιά-ψαράκι άνοιξε το σκορ.

Οι παίκτες του Αλμέιδα θα μπορούσαν να «κλειδώσουν» το ματς στα επόμενα λεπτά. Ωστόσο, πρώτα ο Σέρχιο Αραούχο (31’ – αστόχησε πιεζόμενος από τον Φαμπιάνο Λέισμαν) κι εν συνεχεία ο Λιβάι (37’ – πρόλαβε ο Μαζικού) δεν μπόρεσαν να σκοράρουν σε κενή εστία.

Η επιμονή της «Ενωσης» επιβραβεύτηκε στο ξεκίνημα του β’ μέρους. Ο Αραούχο εκμεταλλεύτηκε τη λάθος πάσα του Ντάνιελ Μαντσίνι, τροφοδότησε τον Λιβάι που «τσίμπησε» την μπάλα προ του εξερχόμενου Κουέστα για το 0-2.

Με εξουθενωτική πίεση, ο «Δικέφαλος» συνέχισε να δημιουργεί ευκαιρίες είτε με τον Ορμπελίν Πινέδα (59’, 71’) είτε με τον Γκατσίνοβιτς (65’) είτε και με τον Λιβάι (67’) που σκόραρε αλλά ήταν οφσάιντ.

Στο 75’ ήταν ο Κουέστα αυτός που έσωσε την εστία του στην εξ επαφής κεφαλιά του Γκατσίνοβιτς, με τον Άλαν Πάρντιου να μην μπορεί να βρει λύσεις και τους γηπεδούχους να είναι απλοί θεατές.

Το 0-2 έμεινε μέχρι τέλους, με την ΑΕΚ να σημειώνει την τρίτη συνεχόμενη νίκη της και να ανεβαίνει εκ νέου στη δεύτερη θέση, στο -6 από τον Παναθηναϊκό.

Αϊτόρ και… 7Χ7 ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός «ζορίστηκε» πάρα πολύ, αλλά κατάφερε να νικήσει και τον Αστέρα Τρίπολης με 1-0 στο «Απόστολος Νικολαΐδης» στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Super League και συνέχισε το απόλυτο των νικών του στην εφετινή Λίγκα («7Χ7»), φτάνοντας τους 21 βαθμούς.

Πρώτη νίκη των «πράσινων» επί της αρκαδικής ομάδας μετά από 34 μήνες και επτά σερί αρνητικά αποτελέσματα, με ακόμα ένα γκολ του Αϊτόρ με πέναλτι στο 80’.

Στο 75’ η πίεση του Παναθηναϊκού ψηλά, απέφερε ένα κλέψιμο της μπάλας από τον Αϊτόρ. Ο Καταλανός επιχείρησε να φέρει την μπάλα στην περιοχή από τα δεξιά κι ανατράπηκε από τον Άλβαρεζ, έχοντας «τσιμπήσει» πρώτος την μπάλα.

Ο VAR Σιδηρόπουλος κάλεσε τον διαιτητή Ιωάννη Παπαδόπουλο για on field review κι έπειτα από ένα λεπτό ο Θεσσαλονικιός ρέφερι έδειξε την εσχάτη των ποινών. Ο Αϊτόρ ανέλαβε την εσχάτων των ποινών κι ευστόχησε από τα 11 μέτρα, κάνοντας το 1-0 για τον Παναθηναϊκό στο 80ό λεπτό.

Τρία λεπτά αργότερα ο Αστέρας έμεινε με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Τζουκάνοβιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα, για μαρκάρισμα στον Μπερνάρ, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων το πλασέ του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού κόντραρε και πέρασε ελάχιστα δίπλα απ’ το δεξί δοκάρι του γκολκίπερ Νίκου Παπαδόπουλου.

Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Παπαδόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά δύο φορές τα σουτ του Βέρμπιτς, αποσοβώντας βέβαιη παραβίαση της εστίας του, ενώ στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μπρινιόλι έκανε πολύ μεγάλη επέμβαση στο πλασέ του Σϊτο, κρατώντας τη νίκη για τον Παναθηναϊκό.

Ο Μπακαμπού «υπέγραψε» την ανατροπή του Ολυμπιακού στο Ηράκλειο (2-1 τον ΟΦΗ)

Δείχνοντας σημαντικά ψυχικά αποθέματα, αλλά και βγάζοντας ποιότητα κατά διαστήματα, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το «Θεόδωρος Βαρδινοιγάννης», για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League.

Παρά το αυτογκόλ του Ανδρέα Ντόη (40’) και το χαμένο πέναλτι του Χάμες Ροντρίγκες (53’), η ομάδα του Μίτσελ Γκονζάλεθ έφτασε στο «τρίποντο» με 2-1, με τα γκολ των Γκάρι Ροντρίγκες (58’) και Σεντρίκ Μπακαμπού (81’).

Μέχρι να βρουν τα πατήματά τους οι φιλοξενούμενοι, ήρθε το 1-0.

Ο Πραξιτέλης Βούρος έκλεψε από τον Μασούρα, έδωσε στον Γιον Τοράλ που σέντραρε, με τον Ντόη – στο ντεμπούτο του – με προβολή να στέλνει, άθελά του, την μπάλα στα δίχτυα του Τζολάκη.

Πέντε λεπτά αργότερα, όμως, ο Χάμες με υπέροχη κάθετη πάσα βρήκε τον Γκάρι που πλάσαρε με το δεξί για το 1-1. Ο ΟΦΗ κατάφερε να ισορροπήσει το ματς, χωρίς ωστόσο να γίνονται φάσεις μπροστά στις δυο εστίες.

Κι από το πουθενά, ο Ολυμπιακός βρήκε το δεύτερο γκολ. Από μακρινή εκτέλεση φάουλ του Ματιέ Βαλμπουενά, ο αφύλακτος Μπακαμπού με κεφαλιά έκανε το 1-2 στο 81’.

Νίκη ουσίας και ψυχολογίας για τους «ερυθρόλευκους» που ανέβηκαν δεύτεροι – προς ώρας – μαζί με τον Βόλο, αφήνοντας παράλληλα χαμηλά την ομάδα του Νίκου Νιόπλια.

Στις καθυστερήσεις ο Λεβαδειακός πήρε βαθμό από τον ΠΑΟΚ (1-1)

Έπειτα από ένα συγκλονιστικό δεύτερο ημίχρονο, Λεβαδειακός και ΠΑΟΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας, σε αναμέτρηση για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Ο Άντονι Μπελμόντ, που είχε περάσει ως αλλαγή, χάρισε στον Λεβαδειακό το βαθμό στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ισοφαρίζοντας το τέρμα που είχε σημειώσει νωρίτερα ο Κάλεντ Νάρεϊ (73’) για τους Θεσσαλονικείς. Οι οποίοι έχασαν με απευθείας κόκκινη κάρτα (και) τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς στο τέλος.

Σε κάθε περίπτωση, η ομάδα του Γιάσμινκο Βέλιτς πήρε έναν πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια που κάνει να κρατηθεί στην κατηγορία. Αντίθετα, για τρίτη φορά φέτος ο ΠΑΟΚ «πληγώνεται» στις καθυστερήσεις, αφού έχασε βαθμούς και στο Ηράκλειο ενώ τη… γλίτωσε με τον Ατρόμητο ελέω Νάρεϊ.

Ιωνικός – Λαμία 1-1: Ισοπαλία στη Νίκαια με χαμένους τους γηπεδούχους

Ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι εξελίχθηκε το Σάββατο ανάμεσα σε Ιωνικό και Λαμία στο γήπεδο της Νίκαιας, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Superleague, με τις δύο ομάδες να μένουν ισόπαλες με σκορ 1-1. Ένα αποτέλεσμα που βύθισε ακόμα περισσότερο τους γηπεδούχους.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τη Λαμία η οποία ευτύχισε να προηγηθεί μόλις στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης με δράστη τον Τόμα Ντε Βινσέντι. Ο Ασκόφσκι μετά από ωραία του κούρσα του βρήκε τον Αργεντίνο στον κενό χώρο, εκείνος μπήκε στα καρέ του Χουτεσιώτη και πλάσαρε εύστοχα. Ο Ιωνικός πήρε τα ηνία από εκείνο το σημείο και άρχισε να πιέζει με σκοπό να βρει το γκολ ισοφάρισης άμεσα. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, καθώς παρά τις στιγμές που είχαν οι Νικαιώτες δεν μπόρεσαν να σκοράρουν, με το 1-0 να είναι και το σκορ ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως το πρώτο. Δηλαδή με γκολ. Όμως από άλλη ομάδα. Ο Ιωνικός βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει και να κάνει το 1-1 με σκόρερ τον Βασίλη Μάντζη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Χοσέ Κάνιας. Όσο περνούσε η ώρα η ομάδα του Δημήτρη Σπανού ανέβαζε ρυθμούς, όμως έπεφτε πάνω στον εξαιρετικό Σαράνοφ που πραγματοποίησε αρκετές σημαντικές επεμβάσεις. Ο Σεμπά είχε δοκάρι για τους γηπεδούχους όμως το πολυπόθητο γκολ δεν ήρθε ποτέ. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε και έτσι οι δύο αντίπαλοι συμβιβάστηκαν με το ισόπαλο 1-1.

«Διπλό» του Βόλου στο Αγρίνιο, με ανατροπή (2-3)

Ματσάρα στο Αγρίνιο, με τον Βόλο να κάνει και πάλι το… θαύμα του! Με τρομερή ανατροπή (έχανε 2-0), η ομάδα της Μαγνησίας επικράτησε του Παναιτωλικού (2-3), φτάνοντας στο 4ο τρίποντο της εφετινής σεζόν. Το σύνολο του Κώστα Μπράτσου έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά στο εφετινό πρωτάθλημα και μετά από 7 αγωνιστικές, φιγουράρει στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 14 πόντους.

Ο Παναιτωλικός μπήκε δυνατά στο ματς, ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό. Ο Κολοβός βρήκε υπέροχα τον Σενγκέλια και ο τελευταίος κρέμασε από μακριά τον Κλέιμαν (είχε βγει από την εστία του) κάνοντας το 1-0.

Πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί από το πρώτο γκολ, ήρθε και το δεύτερο «χτύπημα» των γηπεδούχων. Στο 16΄ ο Νταγκό ντρίμπλαρε ωραία τον Εσκοβάλ και σούταρε με την μπάλα να κοντράρει στον Σιέλη και να καταλήγει στη δεξιά γωνία του Κλέιμαν για το 2-0.

Κάπου εκεί, ξύπνησε και το σύνολο του Κώστα Μπράτσου. Στο 28΄ λεπτό, ο Βόλος μείωσε με ωραίο σουτ του Τσοκάνη, με την ισοφάριση να έρχεται 7 λεπτά μετά. Ο Φερνάντες βρήκε με κεφαλιά τον Τσοκάνη, που έστειλε την μπάλα στο πλεκτό των γηπεδούχων για το 2-2.

Στο 44΄ οι αριθμητικές ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν, με τον Παναιτωλικό να μένει με 10 παίκτες. Ο Καρέλης κλώτσησε εκτός φάσης τον Εσκοβάλ, παίρνοντας νωρίτερα τον δρόμο για τα αποδυτήρια.

Ο Βόλος πίεσε στο δεύτερο ημίχρονο και δικαιώθηκε στο 79΄Μετά από σέντρα του Εσκοβάλ και λάθος εκτίμηση της φάσης από τον Στεργιάκη, ο Κούτσιας έγινε αποδέκτης της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα για το 2-3 και την ολική ανατροπή. Ετσι, ο Βόλος πήρε… τρελό διπλό και άφησε στην 6η θέση την ομάδα του Αγρινίου.

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής

Σάββατο 8 Οκτωβρίου

Παναιτωλικός-Βόλος 2-3
Ιωνικός-Λαμία 1-1

Κυριακή 9 Οκτωβρίου

ΟΦΗ-Ολυμπιακός 1-2
Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ 1-1
Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 1-0
Άρης-ΑΕΚ 0-2

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου

Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα (18:00, NS PRIME)

Δείτε τη βαθμολογία:

Η επόμενη (8η) αγωνιστική

Σάββατο 15 Οκτωβρίου

Βόλος-Λεβαδειακός (17:00)
Άρης-Ιωνικός (20:30)

Κυριακή 16 Οκτωβρίου

ΑΕΚ-Ατρόμητος (16:00)
ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ (18:00)
Λαμία-Παναθηναϊκός (19:30)
Αστέρας Τρίπολης-Παναιτωλικός (20:30)

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (20:00)

Keywords
Τυχαία Θέματα