Super League-playoffs: Στην κορυφή η ΑΕΚ κέρδισε τον Ολυμπιακό – Δεύτερος ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον ΠΑΟ στη Λεωφόρο

Στη δεύτερη αγωνιστική των playoffs, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ πήραν προβάδισμα έναντι των υπόλοιπων, μετά τις μεγάλες νίκες τους στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αντίστοιχα. Τα βλέμματα στρέφονται στην επόμενη αγωνιστική, η οποία θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη (3/4). Εκεί, όπου ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ τη Λαμία και ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Άρη.

Η βαθμολογία (σε 28 αγώνες)

1. ΑΕΚ 65

2. ΠΑΟΚ 63

3. Παναθηναϊκός

59

4. Ολυμπιακός 57

5. Άρης 48

6. Λαμία 34

Μια ασίστ του Μάνταλου και μια υποδειγματική εκτέλεση του Ελίασον στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων (90+1΄) χάρισε στην ΑΕΚ τη νίκη 1-0 επί του Ολυμπιακού στην OPAP Arena, στη 2η αγωνιστική των play off. Μέχρι το σημείο εκείνο οι «ερυθρόλευκοι» είχαν χάσει μεγάλες ευκαιρίες καθώς έπεσαν σε έναν εκπληκτικό Γιώργο Αθανασιάδη. Έτσι, η ΑΕΚ παραμένει στην κορυφή με 65 βαθμούς, έναντι 63 του ΠΑΟΚ.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με κυριαρχία της ΑΕΚ, αλλά τον Ολυμπιακό να δημιουργεί και να χάνει τις δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες! Στο 9΄ από σέντρα του Φορτούνη μόνος στο δεύτερο δοκάρι ο Μασούρας έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Αθανασιάδης απέκρουσε με το δεξί χέρι.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου (45+2΄) από λάθος του Ρότα, ο Ποντένσε πέρασε την ασίστ στον Ελ Κααμπί ο οποίος πλάσαρε, όμως και πάλι ο Αθανασιάδης ήταν εκεί, αυτή τη φορά με το αριστερό χέρι. Γίνεται σαφές ότι ο Έλληνας γκολκίπερ που έχει δεχθεί πολύ έντονη κριτική εφέτος, ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής και ο άνθρωπος στον οποίο οφειλόταν το «μηδέν» παθητικό της Ένωσης στο πρώτο 45λεπτο. Ο Αθανασιάδης βρέθηκε συγκυριακά στο αρχικό σχήμα, καθώς στην χθεσινή (Σάββατο) προπόνηση, ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς ένιωσε ενοχλήσεις και έμεινε εκτός αποστολής.

Στις ευκαιρίες αυτές η ΑΕΚ είχε να αντιπαρατάξει ένα ελεύθερο σουτ-άουτ του Γκατσίνοβιτς στο 26΄ μετά από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια και μία-δύο περιπτώσεις στις οποίες θα μπορούσε να έχει πάρει καλύτερη απόφαση ο Πινέδα. Ωστόσο, ευκαιρία «καθαρή» δεν δημιουργήθηκε, ενώ η Ένωση είχε μείνει μακριά από τα γνωστά επιθετικά της στάνταρ με μόλις 3 τελικές προσπάθειες, οι δύο εντελώς ακίνδυνες.

Στο β΄ ημίχρονο η εικόνα ήταν αντίστοιχη. Η ΑΕΚ κρατούσε τη μπάλα στην κατοχή της αλλά αδυνατούσε να δημιουργήσει την κλασική ευκαιρία. Στο 64΄με βαθιά μπαλιά ο Άμραμπατ προσπάθησε να αξιοποιήσει την ταχύτητα του Λιβάι, όμως ο Τζολάκης πρόλαβε τελευταία στιγμή με έξοδο τον στράικερ των γηπεδούχων. Η μεγάλη ευκαιρία ήταν και πάλι για τους παίκτες του Μεντιλίμπαρ με κεφαλιά του Ζέλσον Μαρτίνς από τη μικρή περιοχή να φεύγει ψηλά άουτ στο 65΄.

Ακόμα κι όταν ο Στίβεν Τσούμπερ σούταρε στο δοκάρι προ κενής εστίας από τη μικρή περιοχή (!) δεν θα μετρούσε το γκολ, καθώς ο Ελβετός βρισκόταν σε εμφανή θέση οφσάιντ. Αυτή η φάση έγινε στο 77΄ όταν ο Αλμέιδα πήρε το ρίσκο της ταυτόχρονης χρησιμοποίησης Πόνσε και Γκαρσία, μετατοπίζοντας τον Πινέδα στη θέση του δεξιού μπακ.

Στο 82΄ ο Γιώργος Αθανασιάδης έσωσε ξανά την ΑΕΚ σε τετ-α-τετ με τον Τσικίνιο, ενώ στην επαναφορά ο Γιόβετιτς που πήρε το «ριμπάουντ» έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 88΄ το σουτ του Γιόβετιτς πέρασε ελάχιστα άουτ.

Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, στο 90+1΄ ο Μάνταλος πέρασε έξοχη κάθετη στον Ελίασον, ο οποίος πλάσαρε υποδειγματικά τον Τζολάκη και διαμόρφωσε το τελικό 1-0. Το ντέρμπι έκριναν οι δύο αλλαγές του Αλμέιδα σε μία εξέλιξη που ίσως αποβεί κομβική για την έκβαση του πρωταθλήματος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ματέι Γιουγκ (Σλοβενία)
Κίτρινες: Σιμάνσκι – Τσικίνιο, Ποντένσε, Φορτούνης, Ροντινέι

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (77΄ Πόνσε), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (71΄ Μάνταλος), Άμραμπατ (71΄ Τσούμπερ), Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς (71΄ Γκατσίνοβιτς), Πινέδα, Γκαρσία (87΄ Λιούμπιτσιτς)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουϊς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο (90+3΄ Ελ Αραμπί), Φορτούνης (77΄ Γιόβετιτς), Μασούρας (61΄ Ζέλσον), Ποντένσε, Ελ Κααμπί (61΄ Ναβάρο)

ΑΡΗΣ – ΛΑΜΙΑ 3-1

Ανεβάζοντας στροφές στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης επικράτησε με 3-1 της Λαμίας στο «Κλεάνθης Βικελίδης», πετυχαίνοντας τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια στη διαδικασία των Play Off του πρωταθλήματος της Super League. Σάπι Σουλεϊμάνοφ (55’), Μάνου Γκαρθία (56’) και Γιάκουμπ Μπράμπετς (59’) τα γκολ για τους Θεσσαλονικείς, μείωσε στο φινάλε ο Βασίλης Κοντονίκος (89’) για τους Φθιώτες που θα μπορούσαν να είχαν πάρει κάτι καλύτερο αν αξιοποιούσαν τις φάσεις στο πρώτο 45λεπτο.

Από τα πρώτα λεπτά οι Θεσσαλονικείς πήραν την κυκλοφορία της μπάλας, ωστόσο οι σημαντικές στιγμές του πρώτου ημιχρόνου ανήκαν στους φιλοξενούμενους. Ο Σωτήρης Τσιλούλης τροφοδότησε από τα δεξιά τον Ρούμπεν Μαρτίνεθ, αλλά η προβολή του Ισπανού πέρασε έξω.

Λίγο αργότερα, οι παίκτες του Λεωνίδα Βόκολου απείλησαν δις σε διάστημα δύο λεπτών, με τον Φράνκο Φεράρι να προλαβαίνει την ύστατη στιγμή τον Τσιλούλη (22’) και τον Χουλιάν Κουέστα να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Βίκιντας Σλίβκα (23’).

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με ακόμη μία σπουδαία φάση για τη Λαμία, όταν ο Σουλεϊμάνοφ έκανε λάθος πάσα, ο Τσιλούλης έγινε αποδέκτης της μπάλας, με τον Φλοράν Μάλτσι (40’) να αστοχεί παρότι ήταν ολομόναχος και σε επίκαιρη θέση. Αφού είδε πως δεν πήρα κάτι παίζοντας με δύο φορ, ο Άκης Μάντζιος πέρασε τον Κίκε Σαβέριο στη θέση του Καρίμ Ανσαριφάρντ. Και δικαιώθηκε άμεσα.

Δέκα λεπτά μετά την ανάπαυλα, ο Σουλεϊμάνοφ με ένα τρομερό αριστερό σουτ άνοιξε το σκορ, μην αφήνοντας περιθώρια στον Αλεξέι Κοσέλεφ. Προτού κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων, ήρθε και δεύτερο γκολ. Ήταν η σειρά του Μάνου Γκαρθία να πιάσει ένα… άπιαστο σουτ για το 2-0. Το καλό για τον Άρη τρίτωσε στο 59’, όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Μπράμπετς από κοντά ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0 μέσα σε αποθέωση.

Από εκεί και πέρα, οι δυο προπονητές προχώρησαν σε πολλές αλλαγές που χάλασαν το ρυθμό του αγώνα. Ένα σουτ του Τσιλούλη (69’) δε βρήκε στόχο, αυτό του Σαβέριο (77’) σταμάτησε στον Κοσέλεφ, για να φτάσουμε στο 89ο λεπτό όταν και μείωσε η Λαμία. Ο Νέβεν Τζούρασεκ απομάκρυνε την μπάλα πάνω στον Κοντονίκο και ο 19χρονος φορ έκανε… σεφτέ στα γκολ σε επαγγελματικό επίπεδο.

Με το 3-1, η ομάδα του Άκη Μάντζιου μείωσε τη διαφορά από την τέταρτη θέση και τον Ολυμπιακό και, κυρίως, συνεχίζει να φτιάχνει την ψυχολογία της ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον Παναθηναϊκό (18/5). Από την άλλη, η Λαμία συνεχίζει τη συγκομιδή εμπειριών από την ιστορική συμμετοχή της στα Play Off.

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Περράκης (Αθηνών)

Κίτρινες: Ανσαριφάρντ, Εμβοντό, Φαμπιάνο – Στάνκο, Μαρτίνεθ, Σιμόν.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φεράρι, Μπράμπετς, Φαμπιάνο (78’ Ρόουζ), Εμβοντό (63’ Βερστράτε), Νταρίντα, Μάνου Γκαρθία (74’ Τζούρασεκ), Σουλεϊμάνοφ (63’ Φετφατζίδης), Ανσαριφάρντ (46’ Σαβέριο), Μορόν.

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Φερέιρα, Σιμόν, Παπαδόπουλος, Κορνέζος, Νούνιες (66’ Τόσιτς), Στάνκο (66’ Σαντάνα), Τσιλούλης, Μαρτίνεθ (66’ Τόσιο), Μάλτσι (84’ Κοντονίκος), Σλίβκα (66’ Τζανδάρης).

*Πριν την έναρξη του αγώνα, με αφορμή την συμπλήρωση 110 χρόνων από την ίδρυση του Άρη, η ΠΑΕ μέσω του Θόδωρου Καρυπίδη τίμησε τις παλιές «δόξες», βραβεύοντας την ομάδα που κατέκτησε το Κύπελλο του ’70, καθώς και εκείνη του ’80.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ – ΠΑΟΚ 2-3

Με τρία «χτυπήματα» της… κόμπρας σε κομβικά σημεία του αγώνα, ο ΠΑΟΚ έδειξε χαρακτήρα για άλλη μία φορά στο «Απόστολος Νικολαΐδης», νίκησε τον Παναθηναϊκό με 3-2 .

Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός «γκρέμισε» στο γήπεδό του ότι «έχτισε» με το μεγάλο διπλό της πρεμιέρας στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό κι έχασε πολύ σημαντικό έδαφος στην προσπάθειά του να διεκδικήσει τον εφετινό τίτλο. Οι Ντεσπόντοφ (2’), Μπράντον Τόμας (36’) και Σβαμπ (πέναλτι, 89’) σημείωσαν τα γκολ της νίκης του δικεφάλου του Βορρά που έμεινε αήττητος για 6ο σερί παιχνίδι πρωταθλήματος ή Κυπέλλου στη Λεωφόρο. Ο Μπερνάρ Ντουάρτε σημείωσε και τα δύο τέρματα των «πράσινων» στο 29’ και στο 90’+2’, όμως ο Παναθηναϊκός δεν βρήκε λύσεις απ’ τους υπόλοιπους μεσοεπιθετικούς κι επιθετικούς του (είχε δοκάρι στο 52’ με τον Ιωαννίδη).

Ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα στο σκορ με το… καλησπέρα. Πριν καν «ζεσταθούν» οι παίκτες των δύο ομάδων, ο Μπράντον Τόμας έκανε σο 2’ εντυπωσιακή ενέργεια απ’ τα αριστερά, περνώντας τρεις παίκτες, «έσπασε» την μπάλα προς τον Ράφα Σοάρες ο οποίος σέντραρε προς τον Ντεσπόντοφ που εκτέλεσε με τη μία για το 0-1 του δικεφάλου του Βορρά.

Στο 7’ ο Σπόραρ έγινε αποδέκτης της μπάλας στην περιοχή, έκανε το διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν κοντά στο 0-2 στο 17’ όταν από πίεση ψηλά στην μπάλα, ο Ντεσπόντοφ έκλεψε και γύρισε από πλάγια θέση προς τον Μπράντον Τόμας που πλάσαρε, αλλά ο Ντραγκόφσκι έδιωξε με τα πόδια.

Ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού είχε «απάντηση» και στην καρφωτή κεφαλιά του Κεντζιόρα στο 18’ μετά το κόρνερ του Μουργκ, ενώ στο 29’ οι «πράσινοι» έφεραν το ματς στα ίσα. Από σέντρα του Κώτσιρα από τα δεξιά, ο Κεντζιόρα έδιωξε με το κεφάλι, σ’ ένα σημείο όπου ο Μπερνάρ εκτέλεσε με τη μια, πριν η μπάλα «σκάσει» στο έδαφος και ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 31’ ο Κεντζιόρα «θυσίασε» μία κίτρινη κάρτα για να ανακόψει με φάουλ οριακά έξω απ’ την περιοχή την επέλαση του Μπερνάρ, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει εκ νέου το προβάδισμα στο 36’. Ο Μεϊτέ πήρε μέτρα με την μπάλα, έβγαλε κάθετη μπαλιά στην πλάτη του Βαγιαννίδη προς τον Μουργκ. Ο Αυστριακός έκανε την παράλληλη μπαλιά προς τον Μπράντον Τόμας ο οποίος με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-2 του ΠΑΟΚ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΟΚ, με τον Ντραγκόφσκι να αποκρούει εντυπωσιακά το κοντινό πλασέ του Μπράντον Τόμας, ενώ στο 52’, μετά από ωραία ανάπτυξη του Παναθηναϊκού από τα αριστερά και παράλληλο γύρισμα προς τον Ιωαννίδη, ο Έλληνας φορ πλάσαρε μεμιάς, με τη μπάλα να βρίσκει στον Παλάσιος, να αλλάζει λίγο πορεία και να χτυπάει στο αριστερό δοκάρι και να φεύγει έξω.

Στο 57’ ο Κοτάρσκι έδιωξε εντυπωσιακά το απευθείας φάουλ του Μπακασέτα, ενώ ακόμη πιο εντυπωσιακή ήταν η επέμβασή του στην κοντινή κεφαλιά του Γεντβάι στο 68’. Στο 83’ ο Κοτάρσκι «νίκησε» ξανά τον Μπακασέτα, ενώ στο 89’ ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι σε διπλή προσπάθεια του Σαμάτα. Ο Ντραγκόφσκι έδιωξε το πρώτο πλασέ του φορ του ΠΑΟΚ, όμως στη δεύτερη προσπάθεια του Σαμάτα, ο Παλάσιος έδιωξε με το χέρι πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή. Ο Αργεντινός αποβλήθηκε, ο Σβαμπ δεν λάθεψε απ’ την άσπρη βούλα κι έκανε το 1-3 για τον ΠΑΟΚ.

Στο 90’+2’, από ασίστ του Γερεμέγεφ, ο Μπερνάρ πάτησε στην περιοχή κι εκτέλεσε εύστοχα για το 2-3, όμως ο Παναθηναϊκός δεν είχε πλέον άλλο χρόνο στη διάθεσή του για να διεκδικήσει κάτι περισσότερο…

Διαιτητής: Μίκελ Ρέντερ (Δανία)
Κίτρινες: 53’ Κώταιρας – 9’ Ντεσπόντοφ, 31’ Κοντζιόρα, 65’ Κοτάρσκι, 73’ Σαμάτα, 90’+5’ Κουλιεράκης
Αποβολές: 88’ Παλάσιος

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (46’ Ρουμπέν), Γεντβάι, Αράο, Μλαντένοβιτς (46’ Χουάνκαρ), Τσέριν (79’ Γερεμέγεφ), Κώτσιρας, Μπερνάρ, Μπακασέτας, Σπόραρ (46’ λ.τρ. Παλάσιος), Ιωαννίδης.
ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Γιόνι Ότο (77’ Βιεϊρίνια), Κεντζιόρα (46’ Νάσμπεργκ), Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ (61’ Αντρ. Ζίβκοβιτς), Μουργκ (61’ Κωνσταντέλιας), Τάισον, Μπράντον Τόμας (72’ Σαμάτα).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΕΡΙΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ

Ο Φατίχ Τερίμ «έβαλλε» κατά της διαιτησίας του Δανού Μίκελ Ρέντερ στη συνέντευξη Τύπου (σε συνέχεια της αρχικής τοποθέτησής του στο flash interview) μετά την ήττα του Παναθηναϊκού απ’ τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο (2-3), υποστηρίζοντας πως υπήρχαν αποβολές τόσο στη φάση του Μπερνάρ με τον Κεντζιόρα στο 31ο λεπτό, όμως και στο 45’ στη διεκδίκηση του Σπόραρ, με τον Πολωνό στόπερ του δικεφάλου του Βορρά.
Αναλυτικά ο Τούρκος τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε στη συνέντευξη Τύπου:

-Για το τι πάει λάθος και δεν μπορεί να πάρει αποτελέσματα ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο:
«Σε τέτοιου τύπου αγώνες, αν στο 1ο λεπτό δέχεσαι γκολ, δεν είναι το πιο εύκολο μετά. Μία φορά στα 100 μπορεί να συμβεί, να δεχτείς γκολ στην πρώτη φάση. Από τη σέντρα μέχρι το πλάι που πήγε η μπάλα, 5-6 φορές έγιναν λάθη. Δεν είναι το πιο εύκολο να ξεκινάς έτσι. Μπορούμε να πούμε ξεκάθαρα ότι ξεκινήσαμε τον αγώνα βρισκόμενοι 1-0 πίσω. Καταφέραμε να πάμε το παιχνίδι όπως θέλαμε και στο 28′ κάναμε το 1-1 και μέχρι εκείνη τη φάση είχαμε αρκετές ευκαιρίες. Τώρα είναι στο 31′ ο αγώνας και η φάση του Μπερνάρ. Αν ρωτάτε εμένα είναι μία φάση που μπορεί να σκοράρει ξεκάθαρα. Πιστεύω ότι μπορούσε να είναι και κόκκινη. Μετά δεχτήκαμε ξανά ένα γκολ από αντεπίθεση. Χάσαμε αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, θα μπορούσαμε να πάμε στο 2-2. Στο δεύτερο παίξαμε μονότερμα μπορώ να πω. Έχουμε βρεθεί 39 φορές με την μπάλα στην περιοχή του αντιπάλου. Αυτός ο αριθμός είναι διπλάσιος από του αντιπάλου. Παίξαμε 65% με την μπάλα, κάναμε 18 σουτ, περίπου 600 πάσες. Αλλά δυστυχώς μετά από όλα αυτά που κάναμε, δεν μπορέσαμε να βρούμε αυτά που θέλαμε.
Μέχρι στιγμής δεν είχα πει τίποτα για τους διαιτητές, μόνο μία φορά είπα για την καθυστέρηση. Αλλά η ερώτηση είναι η εξής: ο Σπόραρ γιατί του έκαναν ράμματα στο κεφάλι και είναι και φάουλ. Δεν είναι δεύτερη κίτρινη κάρτα αυτό; Συγχαρητήρια, όπως και να ‘χει, κέρδισαν οι αντίπαλοι. Δεν θέλω να δείξω τον διαιτητή ως δικαιολογία. Ήταν κόκκινη για μένα η φάση του Μπερνάρ στο πρώτο ημίχρονο και του Κεντζιόρα δεύτερη κίτρινη. Μπορεί να είναι η φάση του Αράο φάουλ, εσείς πρέπει να συνεχίσετε το παιχνίδι και να το τσεκάρετε στο VAR. Η Ελλάδα, το πρωτάθλημα δεν αξίζει τέτοιου είδους διαιτητές που δεν έχουν ποιότητα. Αν ήταν 30 χρόνων καλός διαιτητής, η UEFA θα τον είχε δει και θα τον είχε ανεβάσει. Δεν είναι μόνο ότι έκανε φάουλ. Τον έχει χτυπήσει με τον αγκώνα. Δεν λέω τίποτα για τη νίκη που πήρε ο ΠΑΟΚ, συγχαρητήρια. Όπως είπα το ελληνικό πρωτάθλημα δεν αξίζει τέτοιους διαιτητές που δεν έχουν ποιότητα. Μέσα σε αυτό το παιχνίδι, μετά που βρήκαμε και την ισοπαλία, θα μπορούσαμε να περάσουμε μπροστά στο σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο έχουμε αρκετές ευκαιρίες μέχρι να δεχτούμε το τρίτο γκολ. Η σύντομη απάντηση στην ερώτησή σας, εμείς δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε στις πολλές ευκαιρίες που κάναμε κι αυτοί το έκαναν».

-Για το αν θεωρεί ότι είναι θέμα ΕΠΟ ή UEFA να στείλει στην Ελλάδα καλούς διαιτητές:
«Η Ομοσπονδία προσπαθεί για το καλύτερο. Έχει πάρει μία τέτοια απόφαση για να πάνε τα πράγματα καλύτερα. Εγώ απλά σκέφτομαι ότι το ελληνικό πρωτάθλημα αξίζει καλύτερους διαιτητές, πιο ποιοτικούς. Γιατί σε τέτοιου είδους αγώνες, κάνουν τη διαφορά οι μικρές λεπτομέρειες. Στην κόκκινη και στο πέναλτι δεν το σκέφτηκε καθόλου, το έδωσε. Εγώ είδα τις φάσεις, δεν μιλάω έτσι. Ένας διαιτητής με ποιότητα που έχει και την εμπειρία, μπορεί να συνεχίσει το παιχνίδι κι αν υπάρχει φάουλ να το γυρίσει το VAR. Τώρα θέλω να σας πω και για τα 4 λεπτά. Μόνο 2:40 ήταν το γκολ. Το λιγότερο έπρεπε να είναι 7 λεπτά, πώς μπορεί να δίνει 4; Δεν θέλουμε από σένα κάτι. Απλά 4 λεπτά δεν ήταν σωστό. Γιατί όταν έχουμε διαφορά ένα γκολ, μπορούμε να το γυρίσουμε. Έχουν γίνει πάρα πολλά πράγματα. Δεν είμαι άνθρωπος που θα δικαιολογηθώ για τους διαιτητές, αλλά έχουν γίνει τόσα πολλά πράγματα. Πώς μπορείς να δίνεις 4 λεπτά;».

-Για το γεγονός ότι δέχτηκε πρώτος γκολ ο Παναθηναϊκός και στα δύο ματς των play off:
«Είναι σημαντικό να μη δεχτούμε πρώτοι γκολ. Μετά από έναν αγώνα με τον Ολυμπιακό που νικήσαμε, αν δεχτούμε ένα γκολ μπροστά στους οπαδούς μας, είναι πρόβλημα. Ο Βαγιαννίδης έψαχνε το λάθος στον εαυτό του, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Έγιναν κι άλλα λάθη. Είμαστε ομάδα που μας αρέσει να πιέζουμε και να κάνουμε γρήγορη πίεση. Όταν δέχεσαι γκολ στο 1ο λεπτό, αλλάζουν όλα. Παρ’ όλα αυτά αντιδράσαμε πολύ καλά στον αντίπαλο. Ήταν σωστή η αντίδρασή μας. Ανεβάσαμε ταχύτητα στο δεύτερο ημίχρονο. Από τις ευκαιρίες που βρήκαμε, ένα από αυτά θα μπορούσαμε να σκοράρουμε και να γίνει διαφορετικό το παιχνίδι, αλλά δυστυχώς δεν έγινε».

-Για το πώς επηρέασε τον Παναθηναϊκό η διακοπή κι αν έχασε το μομέντουμ από τη νίκη στο Καραϊσκάκη:
«Σεβόμαστε την απόφαση της Ομοσπονδίας. Έχω δουλέψει κι εγώ στην εθνική ομάδα, καταλαβαίνω ότι ήταν σημαντικοί αγώνες για να πάνε στο Euro. Αλλά όπως είπατε, όταν παίζεις μετά από 21 μέρες, αλλάζει η ψυχολογία. Εμείς μείναμε με 15 παίκτες, αυτό ψυχολογικά αλλάζει λίγο τα πράγματα. Αν ρωτάτε τη γνώμη μου, εγώ πιστεύω ότι θα μπορούσε να μην είχε τόσο μεγάλο κενό. Όταν παίζει η Εθνική Ελλάδας και είναι σημαντικός αγώνας, εμείς πάντα θέλουμε να προσφέρουμε κάτι. Πάντα θέλουμε όταν οι αντίπαλοι μας συνεχίζουν στην Ευρώπη να παίζουν, είναι καλό για το ελληνικό πρωτάθλημα. Αλλά όταν υπάρχει λίγη παραπάνω λογική, χαιρόμαστε περισσότερο. Εγώ ποτέ δεν ζήτησα ξεκούραση όταν παίζει η ομάδα μου στην Ευρώπη».

-Για το παιχνίδι που ακολουθεί με την ΑΕΚ:
«Όταν χάνεις πάντα οι επόμενες νίκες είναι οι πιο σημαντικές. Σήμερα δεν σκεφτόμασταν καθόλου να χάσουμε, αλλά δυστυχώς χάσαμε. Πρέπει να το ξεπεράσουμε πάρα πολύ γρήγορα αυτό που έγινε. Η ΑΕΚ είναι πάρα πολύ καλή ομάδα, να συγκεντρωθούμε εκεί. Στο πρωτάθλημα πρώτη φορά χάσαμε εδώ στο γήπεδό μας. Κι ελπίζω να μην το ξαναδούμε ποτέ».

-Για τη διάταξη του Παναθηναϊκού στο σημερινό ντέρμπι:
«Σήμερα έβγαλα μία ομάδα με τον Σπόραρ και τον Φώτη, χωρίς να αλλάζουμε πολλά πράγματα στη φιλοσοφία μας. Να κάνουμε περισσότερη επίθεση. Και από τις δύο πλευρές πήγαμε αρκετά πιστεύω. Όταν δέχεσαι γκολ και κάνεις λάθος, αλλάζουν πολλά πράγματα. Αν μπορούσαμε να περάσουμε μπροστά στο σκορ, θα ήταν πολλά πράγματα διαφορετικά. Στο παιχνίδι μας δεν αλλάξαμε πολλά πράγματα. Εγώ καμιά φορά γυρίζω και με δύο στράικερ να παίξω, κι αυτό που σκεφτήκαμε στην πραγματικότητα έγινε. Στο σχέδιο μας δεν άλλαξε πολλά πράγματα. Όχι το σχήμα (σ.σ. δεν άλλαξε), απλά άλλαξαν οι θέσεις που έπαιζαν οι παίκτες. Σήμερα εγώ ακόμα στηρίζω το πώς έστησα την ομάδα. Όταν δεχτήκαμε γκολ  με το λάθος μας, προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε και να φέρουμε το παιχνίδι στα ίσια. Όλοι δίνουν τα πάντα για την ομάδα και όσο μπορούμε θα παίρνουμε τα πάντα από αυτούς».

-Για το πόσο επηρέασε Ιωαννίδη και Μπακασέτα ο αποκλεισμός της Εθνικής στο Euro:
«Ήταν πάρα πολύ στεναχωρημένοι ο Φώτης και ο Τάσος. Δεν είναι εύκολο, ήθελαν πολύ να πάνε στο EURO την Εθνική. Σε τέτοιες περιπτώσεις όταν αποκλείεσαι, πάντα φταίει ο προπονητής, ο αρχηγός, ο στράικερ. Ήταν πάρα πολύ στεναχωρημένοι και οι ίδιοι. Και οι οπαδοί μας σήμερα τους στήριξαν πάρα πολύ. Και οι δύο είναι πάρα πολύ σημαντικοί παίκτες, συμβαίνουν αυτά, είναι μέσα στο ποδόσφαιρο αλλά πρέπει να τους στηρίζουμε. Η Εθνική Ελλάδας θα συνεχίσει, μπορεί να μην πήγε στο Euro, αλλά ακολουθεί κι ένα Μουντιάλ. Ήταν πάρα πολύ στεναχωρημένοι, σχεδόν δύο μέρες δεν μίλησαν με άλλους».

Keywords
super, ΑΕΚ, ολυμπιακος, ΠΑΟΚ, παο, παναθηναικος, super league, παο, super, league, super league, αρης, λαμια, opap, arena, play, γκολ, league, δις, φορ, ελλαδα, συμμετοχή, φετφατζίδης, φερειρα, flash, uefa, επο, euro, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , ομαδα διας, αλλαγη ωρας, αθηνα, Καλή Χρονιά, ολυμπιακοί αγώνες, 600 δις, λεωνιδας τζανης, σχεδιο αθηνα, αλλαγη ωρας 2013, μουντιαλ 2014, ξανα, αποτελεσματα, opap, γνωμη, εθνικη, επο, ηττα, θεμα, κοντρα, με το δεξι, παιχνιδια, πιεση, ψυχολογια, flash, uefa, αγωνες, αηττητος, αθανασιαδης, ακης, αξιζει, ανθρωπος, απλα, αφορμη, βαθμολογια, γκολ, γεγονος, γινει, γινεται, γηπεδο, δευτερο, δεχεσαι, διαστημα, δυστυχως, διχτυα, δις, δοκαρι, διπλο, εγινε, εδαφος, ευκαιρια, ευκολο, υπαρχει, εκβαση, ενεργεια, εξελιξη, επρεπε, εσε, ευρωπη, εφυγε, ιδρυση, υπηρχαν, εικονα, ημιχρονο, ιωαννιδης, κυπελλο, λαθη, λαθος, λεπτομερειες, μακρια, μπορεις, νικη, ξεκουραση, ομαδα, παντα, οφσαιντ, παμε, ποδοσφαιρο, ποιοτητα, ροη, ραμματα, ρισκο, ροτα, σεντρα, σερι, συνεχεια, σειρα, συγχαρητηρια, συμμετοχή, σοαρες, σχεδιο, τασος, τρια, φαληρο, φαουλ, φορ, φταιει, φορα, χερι, χαιρομαστε, ψυχολογικα, αγωνας, arena, ενωση, euro, μεινει, μια φορα, μπροστα, μουντιαλ, παιχνιδι, play, ποδια, σωστο, σωτηρης, θελω να, θεσεις, ξεκινησε
Αναζητήσεις
super-league-playoffs--stin-koryfi-i-aek-kerdise-ton-olybiako--defteros-o-paok-kerdise-ton-pao-sti-leoforo.htm
Τυχαία Θέματα