Super League: Ολυμπιακός – Πανιώνιος 3-0 – ΠΑΟΚ-Ξάνθη 1-1

Ο Ολυμπιακός νίκησε 3-0 τον Πανιώνιο στο Φάληρο και ξεκίνησε με νίκη τη Super League. Τα γκολ των πρωταθλητών πέτυχαν οι Φορτούνης (25΄), Μπουχαλάκης (72΄), Ντοσεβί (90+1′).

Μπροστά σε 25.000 φίλους του που έδωσαν δυναμικό «παρών» ο Ολυμπιακός κατάφερε

εύκολα να επιβάλει το ρυθμό του και να ελέγξει το ματς χωρίς να απειληθεί. Ωστόσο, επιθετικά έλειπε η δημιουργικότητα, απόρροια κάποιων απουσιών με σημαντικότερη αυτή του Τσόρι Ντομίνγκες. Στο ρόλο του ηγέτη ανταποκρίθηκε ξανά ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος στο 25′ πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ με “κατέβασμα” και σουτ πάνω στην κίνηση μετά από μεταβίβαση του Ντουρμάζ.

Παρότι ο προσανατολισμός του Πανιωνίου ήταν αμυντικός, είχε τη δική του μεγάλη στιγμή στο α΄ ημίχρονο, με αντεπίθεση που έφερε σε θέση βολής τον Μπουμάλ, αλλά δεν κατάφερε να βάλει σωστά το σώμα του. Οι «κυανέρυθροι» προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν και στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, αλλά ο Ρομπέρτο πραγματοποίησε έξοχη επέμβαση στο σουτ του Μπακασέτα (52′).

Ο Ολυμπιακός έπαιζε στο μισό γήπεδο, χωρίς να μπορεί να βρει διαδρόμους προς την περιοχή του Παπαδόπουλου. Κατάφερε πάντως να «καθαρίσει» το ματς στο 72′ χάρη στη βοήθεια της τύχης, καθώς ένα φαινομενικά ακίνδυνο σουτ του Μπουχαλάκη κατέληξε στα δίχτυα, αφού η μπάλα βρήκε στα πόδια του Χατζηισαΐα και άλλαξε πορεία.

Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στην τελευταία φάση του αγώνα (90+1΄) με δυνατό σουτ του Ντοσεβί.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Μπουχαλάκης, Πάρντο (76΄ Σεμπά), Ντουρμάζ, Φορτούνης (87΄ Ντοσεβί), Φινμπόγκασον (69΄ Χάρα).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Οικονόμου, Κόρμπος, Σιώπης (65΄ Μητρόπουλος), Μασούρας, Μπουμάλ, Μπακασέτας (77΄ Καθάριος), Ντουρμισάι (65΄ Ανσαριφάρντ).

ΕΚΠΛΗΞΗ ΞΑΝΘΗΣ – 1-1 ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΤΟΥΜΠΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ παραχώρησε μέσα στην Τούμπα «λευκή» ισοπαλία στην Ξάνθη. Ωστόσο, ο «Δικέφαλος» ως ένα βαθμό πλήρΩσε και το υπερβολικό… ροτέισον του Ιγκόρ Τούντορ, ο οποίος άλλαξε σε μεγάλο βαθμό την 11άδα του σε σχέση με εκείνη του ματς με την Μπρόντμπι στο Europa League.

Ζάιρο, Ροντρίγκες, Τσίμιροτ, Σάμπο, Λέοβατς, στην πραγματικότητα… χάλασαν την ομοιογένεια που είχε ο ΠΑΟΚ με τη Μπρόντμπι, ενώ η σωστή αμυντική τακτική της Ξάνθης δεν επέτρεψε στον «Δικέφαλο» να τρέξει όσο θα ήθελε.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου είχε «διαβάσει» άψογα το παιχνίδι του αντιπάλου του, κλείνοντας όλους τους διαδρόμους και στην πραγματικότητα πήρε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα το «Χ» στην Τούμπα.

Στο 22′ καταγράφεται η πρώτη μεγάλη στιγμή στο παιχνίδι με τον Ροντρίγκες να γυρίζει στον Λέοβατς, αυτός στοιν Μακ με τον Σλοβάκο να κάνει κακό σουτ και να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Θα έλεγε κανείς πως από τον ΠΑΟΚ έλειψε και ο Πέλκας που την περασμένη Πέμπτη ήταν ο συνδετικός κρίκος μεταξύ μεσαίας γραμμής και επίθεσης.

Και αυτό γιατί ο ΠΑΟΚ δεν έβγαζε ατομικές προσπάθειες, κάθετες μπαλιές, δεν είχε το… απρόβλεπτο στο παιχνίδι του με την ομάδα της Θράκης να κινδυνεύει σε ελάχιστες φάσεις για να μείνει το 0-0 έως το τέλος, αποτέλεσμα που μπορεί να χαρακτηριστεί δίκαιο και που αντικατοπτρίζει και την εικόνα του αγώνα.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ συνέχισε το ίδιο επιθετικό και στο 49′ ένα σουτ από την περιοχή του Λέοβατς πέρασε χωρίς να ανησυχήσει τον Τσέναμο και την Ξάνθη να καιροφυλακτεί για αντεπιθέσεις που δεν καρποφορούσαν.

Μετά το 70′ ο ΠΑΟΚ πίεσε περισσότερο με τον Σάμπο να απειλεί από μακριά και τον Ζάιρο να προσπαθεί σχεδόν μόνος (ίσως μαζί με τον Μυστακίδη) για να αλλάξει τη ροή της αναμέτρησης, αλλά μάταια.

Η ακριτική ομάδα είχε την καλύτερη ευκαιρία της στο 86′ με τον Μπαξεβανίδη που κόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Τζαβέλλα σε κόρνερ.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ Δημήτρη Παρίδη του οποίου η κηδεία έγινε στην Καβάλα.

ΠΑΟΚ (Τούντορ): Όλσεν, Τζαβέλλας, Κόστα, Βίτορ, Λέοβατς, Τζιόλης, Τσίμιροτ (24’ Σαββίδης – 77’ Μυστακίδης), Ροντρίγκεζ, Σαμπό, Ζάιρο, Μακ

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Τσέναμο, Καρυπίδης, Φλίσκας, Μπέρτος, Γουάλας, Βασιλακάκης (78’ Ράνος), Παπαστεριανός, Λουσέρο, Σολτάνι, Ντιμίτροφ (54’ Μπαξεβανίδης), Καπετάνος (63’ Χερέα)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 1-0

Ενα γκολ του Μπρίτο στο 37ο λεπτό ήταν αρκετό για να “καθαρίσει” ο Ατρόμητος το ματς με τον Λεβαδειακό στο Περιστέρι, στην πρεμιέρα της Super League.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Μιχάλης Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ, Ουσέρο, Μπιτόλο, Γοδόι, Φυτανίδης, Εμπόου (67΄ Λαζαρίδης), Μπρίτο, Κιβρακίδης, Ούμπιντες, Στόιτσεφ (69΄ Ναπολεόνι), Λε Ταλέκ (78΄ Πίτου Γκαρσία).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Τσιντώτας, Στάθης, Μουλόπουλος (64΄ Μιλοσάβλιεφ), Μίνγκας (79΄ Μίνγκας), Μαχαίρας, Νικολάου, Ρομέου (64΄ Γιακουμάκης), Ουόν, Τριποτσέρης, Μάντζιος, Μιλιάζες.

BΕΡΟΙΑ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1-1

Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων κατάφερε η Βέροια να αποφύγει την εντός έδρας ήττα. Ο Ναζλίδης ισοφάρισε το γκολ που είχε πετύχει ο Ακόστα στο 43′ κι έτσι Βέροια και ΠΑΣ Γιάννινα αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1

ΒΕΡΟΙΑ (Γιώργος Γεωργιάδης): Καντιμοίρης, Μαλόν, Μαραγκός, Ετζενγκέλε, Νάστος, Όστοϊτς (61′ Μερεμπασβίλι), Βεργώνης, Γιουσούφ (87′ Μάνος), Ναζλίδης, Μαγέφσκι (73′ Τάτος), Αμπντούν.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Τζημόπουλος, Μανιάς (81′ Σαπαλίδης), Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Μπέριος, Ακόστα, Ίλιτς (66′ Γιάκος), Στρούνα, Τσάβες (92′ Κοζορώνης), Ναδάλες.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ…

Με το δεξί επέστρεψε η ΑΕΚ στη Super League, επικρατώντας μπροστά σε 30.000 φίλους της στο ΟΑΚΑ με 3-0 του Πλατανιά, για την πρεμιέρα. Τα γκολ της Ένωσης πέτυχαν οι Βάργκας (27΄), Γκάλο (47΄) και Αραβίδης (58΄).

Ηταν ένα ματς που ξεκίνησε με το αναμενόμενο άγχος για τους γηπεδούχους, από τη στιγμή που δεν έγινε γκολ η κλασική ευκαιρία που δημιούργησε ο Βάργκας και έχασε (άουτ) ο Τζεμπούρ μόλις στο 2΄.

Στην πρεμιέρα το άγχος είναι δεδομένο, πολλώ δε μάλλον όταν έχουν μεσολαβήσει 852 ημέρες απουσίας από την κατηγορία. Ο Δέλλας παρέταξε την ΑΕΚ με 4-2-3-1 και τον Τζεμπούρ στην κορυφή. Στην ανάπτυξη οι δύο σέντερ μπακ Κολοβέτσιος και Τζανετόπουλος πήγαιναν στα άκρα και ανάμεσά τους αναλάμβανε ρόλο οργανωτή ο Γιόχανσον.

Αυτό μετέτρεπε τον σχηματισμό της ΑΕΚ σε 3-4-3 όταν υπήρχε “σετ” παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο, δεν απειλήθηκαν και άνοιξαν το σκορ στο 27΄ όταν μετά από εξαιρετική πάσα του Γιόχανσον, ο Βάργκας πρόλαβε τον Κουλιμπαλί και με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Με τη συμπλήρωση 100 δευτερολέπτων στο β΄ ημίχρονο, ο Ροντρίγκο Γκάλο σήκωσε στο… πόδι τους περίπου 30.000 φιλους της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, όταν με ατομική ενέργεια και αριστερό σουτ πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ.

Στο 58΄ ο Χρήστος Αραβίδης πέτυχε το 3-0 μετά από σούπερ συνδυασμό Βάργκας-Πλατέλλα-Σιμόες. Το πάρτι είχε αρχίσει και οι συνθήκες ήταν ιδανικές για το ντεμπούτο του Ντιέγκο Μπουονανότε. Ο Αργεντινός έπαιξε κλασικό “δεκάρι” πίσω από τον Αραβίδη, αλλά ο ρυθμός είχε πέσει πολύ και αυτό δεν τον βοήθησε να μπει στο παιχνίδι.

Οσο για τον Πλατανιά, η πρεμιέρα ήταν άκρως προβληματική ειδικά για τα δεδομένα του Γιώργου Παράσχου. Ενδεκάδα με δέκα ξένους και έναν εντελώς ασταθή τερματοφύλακα, προσθέτουν πολλούς… πονοκεφάλους στον έμπειρο τεχνικό.

Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Κίτρινες: Μπανανά

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Μπαρόχα, Γκάλο, Τζανετόπουλος, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης, Σιμόες (75΄ Μπουονανότε), Γιόχανσον, Πλατέλλας, Βάργκας (66΄ Ανάκογλου), Αραβίδης, Τζεμπούρ (52΄ Μπαρμπόσα)

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Ολιμπά, Μπανανά, Σέλιν (70΄ Γουνδουλάκης), Βάντερσον, Γνιάτιτς, Στανισλάβλιεβιτς, Μαχαμάτ, Μενδρινός (55΄ Τσουράκης), Γκόμες (55΄ Ντίνας), Ανγκούλο

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ 0-2

Με… άνεση πέρασε ο Αστέρας Τρίπολης από την Κομοτηνή, καθώς στην πρεμιέρα της Super League νίκησε 2-0 τον Πανθρακικό, με τέρματα των Μπερτόλιο (25′) και Γιάννου (63′). Ο Αργεντινός σκόρερ του πρώτου τέρματος έγινε και ο πρώτος παίκτης που αποβλήθηκε στη νέα σεζόν (στο 77′ με 2η κίτρινη κάρτα).

Η δυνατή βροχόπτωση στη Κομοτηνή, σίγουρα δυσκόλεψε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών, ωστόσο ο Αστέρας ήταν πιο ουσιαστικός και πιο επικίνδυνος. Και δίκαια άνοιξε το σκορ με τον Φακούντο Μπερτόλιο, όταν στο 25′ και σε σέντρα του Μάσα από αριστερά, ο Αθανασιάδης πραγματοποίησε κακή έξοδο και ο άσος του Αστέρα με κεφαλιά από κοντά άνοιξε το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν σημαντική ευκαιρία στο 36′, όταν ο Μάσα πέρασε τον Αθανασιάδη, αλλά ο Σερφά έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Στα ίδια κινήθηκε και το β’ ημίχρονο και σε μια φάση διαρκείας στο 63′, ο Γιάννου με διπλή προσπάθεια διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Τελικά, στο 77′ ο Μπερτόλιο «κατάφερε» να γίνει και ο πρώτος παίκτης της νέας σεζόν που αποβλήθηκε, καθώς αντίκρισε τη 2η κίτρινη κάρτα. Αυτό ήταν και το τελευταίο αξιοσημείωτο της αναμέτρησης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ιωάννης Παπαδόπουλος

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 77′ Μπερτόλιο (2η κίτρινη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αθανασιάδης – Γιάννου, Χαμντανί, Αλόκο, Ιγκλέσιας, Γιαννούλης

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Ρόκα): Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου (70′ Σέτι), Παπαχρήστος (56′ Χασομέρης), Ποτουρίδης, Σερφά, Μελίσσης, Μεχία, Ροζέριο (83′ Νικόλτσης), Χαβίτο, Τζάνης, Ιγκόρ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βεργέτης): Κοσίσκι, Ζησόπουλος, Αλόκο, Γκοϊάν, Γιαννούλης, Χαμντανί, Ιγκλέσιας (87′ Έντερσον), Μπερτόλιο, Μάσα (74′ Δημούτσος), Λανθαρότε (65′ Φούντας), Γιάννου.

ΚΑΛΛΟΝΗ – ΗΡΑΚΛΗΣ 0-1

Με εκτός έδρας νίκη 1-0 επί της Καλλονής συνδύασε την επιστροφή του στα «μεγάλα σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου, μετά από 4 χρόνια απουσίας, ο Ηρακλής. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και πρώτο της σεζόν στη Σούπερ Λιγκ σημείωσε ο Εμανουέλ Περόνε, στο 7ο λεπτό.

Μόλις 7 λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα, ο Τσιλιανίδης «έστρωσε» ωραία μπαλιά στον Περόνε στην περιοχή και αυτός με σουτ σκόραρε εναντίον της πρώην ομάδας του, ανοίγοντας το σκορ για τον «Γηραιό». Τρία λεπτά αργότερα, ο Περόνε είχε νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν έγινε κάτοχος της μπάλας από τα αριστερά αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Η Καλλονή συνέχισε ν’ αφήνει κενούς χώρους πίσω επιτρέποντας στον Ηρακλή να «μετρά» πέντε τελικές στα πρώτα 15 λεπτά.

Στο ντεμπούτο του ως τεχνικός στη Super League, o Θαλής Θεοδωρίδης έβλεπε τους παίκτες της Καλλονής να παρουσιάζουν άσχημη εικόνα στη μεσαία γραμμή και στο 32΄ παρ΄ ολίγο να δεχτούν αυτογκόλ οι γηπεδούχοι, όταν ο Κεϊτά έκανε κεφαλιά… προς τα πίσω, αλλά ο Χογκ μάζεψε την μπάλα. Πάντως, η Καλλονή είχε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση στο 40΄, με τον Μανούσο να κάνει το σουτ, αλλά η μπάλα να περνά άουτ.

Στο δεύτερο μέρος, οι γηπεδούχοι πίεσαν για το 1-1, όμως συνέχισαν να αφήνουν πολλά κενά πίσω, κάτι που δεν εκμεταλλεύτηκε ο Ηρακλής μένοντας στο ένα γκολ στην επιστροφή του στην πρώτη κατηγορία. Η καλύτερη ευκαιρία για να διπλασιάσει τα γκολ του, ήρθε για τον Ηρακλή στο 79΄, όταν ο Μπαρτολίνι με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης ο Κυριακίδης μόνος έστειλε την μπάλα εκτός.

Διαιτητής: Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)

Κίτρινες: Μάρκοβιτς, Κεϊτα – Λάζαρ, Ρομάνο

ΚΑΛΛΟΝΗ (Θαλής Θεοδωρίδης): Χογκ, Τσαμπούρης, Αντέτζο, Αναστασιάδης, Κρολ, Κεϊτά, Κλαντρούμπσκι (77΄ Μπούρους), Καλτσάς (53΄ Εμιλιάνο), Γεωργίου (67΄ Σάμπα), Μανούσος, Μάρκοβιτς.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Μπαρτολίνι, Στάμου, Σαραμαντάς, Ιντζόγλου, Λάζαρ (66΄ Πορτουλίδης), Τσιλιανίδης (59΄ Χαντί), Ρομάνο (81΄ Ζιάμπαρης), Κυριακίδης, Περόνε.

ΠΗΓΗ: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα